Jump to content
POLITISTI.ro

Facultate de drept sau academie f.f

Cristi171

Recommended Posts

Va salut dragi viitori colegi,

Sunt un elev la Scoala de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca si avand in vedere faptul ca voi sunteti in domeniul asta de ceva timp, m-am gandit ca as putea sa va intreb ceva referitor la viitorul meu ca si politist.

Deci, in noiembrie 2018 voi absolvi si as dori sa trec in corpul ofiterilor cat de curand. Ce imi recomandati? Facultate de drept sau academie fara frecventa?

(motovul pentru care nu am incercat la academie este putin absurd... nu as putea rezista intr-un camin 3 ani...) voi cum ati proceda in locul meu?

Edited by Cristi171
  • Downvote 3
  • Moderator

Sfatul meu este să te orientezi către FF-ul de la Academia de Poliţie. 

Avantajul este că după ce vei termina, vei trece în corpul ofiţerilor fără să depinzi de "mărinimia" politicianului aflat la acel moment la conducerea acestui minister infect. Pentru că în cazul examenelor de trecere în corpul ofiţelor (TCO) acestea nu au un caracter permanent, ci sunt văzute de cei aflaţi la vârful ministerului ca fiind un fel de favor, un gest de mărinimie dedicat agenţilor de poliţie, când de fapt aceste concursuri ar fi trebuit să aibă un carcater permanent şi să se organizeze pentru orice post pentru care nu există ofiţeri deja existenţi care să dorească să-l ocupe.

Iav, multumesc de comentariu, dar stiam ca cineva se va lega de asta. Da, imi cer scuze ca nu imi place sa stau intr-o camera cu inca 3 baieti... imi plac fetele, asta e :( chiar crezi ca are vreo legatura cu meseria asta faptul ca e nasol in camin...?

Catalin, iti multumesc de sfat. Pe mine ma ingrozea faptul c-as putea face facultatea de drept, insa avand in vedere numarul mic de posturi scoase la concurs, as putea ramane cu ea... asa doar de dragul de a o avea. Multumesc inca o data, cred totusi ca academia este urmatoarea oprire.

• Downvote 3

Pune mana pe carte si mergi la Academie la FF. Dar concurenta este destul de mare. Poate era mai bine sa o faci la zi.

PS. Cristi171 si daca stateai intr-o camera cu 10 baieti ar fi fost si mai grav? Spui ca esti elev la scoala de politie , acum stai in camera cu 3 fete? Te invata cum sa iti dai unghiutele cu lac?

Mersi de sfat Elvis, da... am auzit si eu ca e mare concurenta, dar asta ma motiveaza si mai mult sa invat. Deci daca fac Academia la f.f ies direct ofiter? Ca si cum as fi facut-o la zi? Stiu ca mi-a raspuns si Catalin, si-i multumesc, dar vreau inca o parere care sa ateste acest fapt :D ca si un double check, sper sa nu te superi Catalin :D

:) multumesc.

Edited by Cristi171
Adaugiri
On 6/14/2018 at 7:19, Cristi171 a scris:

Da, imi cer scuze ca nu imi place sa stau intr-o camera cu inca 3 baieti... imi plac fetele

Eu am stat doi ani în aceiași cameră cu 12 băieți și să știi că nu mi-am schimbat orientarea sexuală și tot îmi plac femeile. Faptul că locuiești timp de trei ani în aceiași cameră cu încă trei băieți, nu înseamnă că ești„ pe invers”, dar acest fapt arată că de fapt nu te poți adapta într-un colectiv. Dacă vei ajunge polițist, ce vei face? Vei solicita să ai numai colege de birou, sau să ai un birou numai pentru tine, vei solicita să nu faci echipă cu bărbații, să ai mașina de serviciu numai pentru tine?

Mai ai o posibilitate. Acum sunt clase mixte, mai așteaptă un pic până va fi și cazarea mixtă și vei putea să fii cazat în aceiași cameră cu trei fete.

On 6/17/2018 at 19:07, Cristi171 a scris:

dai prea multa importanta unei chestii neimportante

Ba este foarte importantă, pentru că activitatea din poliție se bazează pe munca în echipă( doi, trei sau chiar mai mulți polițiști), ori tu după câte pretenții ai dai dovadă că ești „un lup solitar” și nu doresc să-mi fii coleg.