Jump to content
POLITISTI.ro

  • 0
Sign in to follow this  
nickudragan

Soluţionare reclamaţie în cazul unui accident uşor - tamponare

Question

nickudragan

Bună, pe scurt. O carosată a încercat să mă depăşească pe partea dreaptă şi s-a băgat brusc în faţa mea, am frânat dar cu colţul mi-a zgâriat aripa şi a înfundat-o.

M-am dat jos i-a spus şoferului ce a făcut, dar tot el era cel revoltat. M-am dus la biroul rutier, am dat declaraţie şi i-am arătat poza cu aripa. După câteva zile suna poliţistul şi spune că nu are ce să facă pentru că, carosata nu are nimic. Degeaba i-am explicat că m-a lovit cu colţul fiind de fier, se şi vede vopseaua pe aripa mea. Am uitat să precizez că am avut şi un martor în maşină.

Nu ştiu care e procedura, dar dacă măsura înălţimea colţului carosatei şi avaria mea îşi dădea seama imediat, i-am propus dar a zis că asta e treaba asigurărilor, iar martorul nu are nici o valoare.

Mi-a spus că şi dacă eu lovesc pe cineva, iar la mine nu se vede nimic, nu are ce să îmi facă

E corectă decizia sa, dacă nu unde aş putea să o contest, sau ce să fac să îmi recuperez paguba 

O zi bună.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
GabyK

Buna ziua,

Am avut pe 30.07, o tamponare usoara, asteptam in coloana la un sens giratoriu, iar cineva m-a tamponat, venind cu viteza de pe pod, carosabilul fiind umed, domnul nici nu s-a uitat daca am ceva, pana sa ma dezmeticesc, am tras pe dreapta, individul si-a vazut de drum. Am fost la politie, intre timp, eu aveam nevoie de masina, iar cu dovada de la politie, am reparat partial masina cat sa ma pot deplasa, l-au gasit intre timp pe individ la data de 08.08, am vorbit cu dansul, am cazut de comun acord sa imi plateasca acea factura, iar restul sa se repare pe asigurare. Undeva pe la sfarsitul lunii, Domnul agent de la Politia Rutiera ce se ocupa de acest caz, m-a sunat sa ma prezit la sediu. Accidentul s-a petrecut in Constanta, eu sunt  din Bucuresti, i-am explicat Domnului Agent ca nu pot sa ma prezint, fara sa imi dea explicatii (Desi i-am cerut niste sfaturi pentru ca nu stiu cum sa procedez mai departe) a spus ca imi trimite procesul verbal pe adresa din buletin. Au trecut mai bine de 3 saptamani, nu am primit nimic acasa iar la Politie nu imi raspunde nimeni, incerc de cateva zile, am incercat inclusiv la numarul de m-a sunat ultima oara domnul agent.

Masina este de serviciu, eu intre timp mi-am dat demisia si trebuie sa ma ocup de reparatie ei pana la sfarsitul lunii. Cum sa procedeaza sa o duc la capat? Sper ca am fost destul de clar...

 

Multumesc!

Gabriel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

  • 0
nosugar75

La jumatatea lunii iulie am gasit masina, ce era parcata pe o strada, lovita in partea stanga fata (aripa + masca) avand un bilet lasat la stergatorul de la parbriz unde era mentionat "masina dacia x de culoare alba te-a lovit si a fugit, nr de inmatriculare y" . Am urmat procedeul legal unde am declarat cele intamplate in maxim 24h la sediul politiei. La finalul depunerii declaratiei mi s-a transmis ca sansele gasirii vinovatului sunt mici daca nu am martor sau alte dovezi. Am asteptat pana luni (accidentul se intamplase vineri) cand am observat, la o companie ce avea sediul lanaga locul accidentului, o camera video care era pozitionata spre strada. Personalul a fost foarte amabil si mi-a pus la dispozitie filmare cand s-a intamplat accidentul iar tot acolo am aflat si care este persoana ce mi-a lasat biletul in parbriz, care apoi a dorit sa mearga la politie pentru a declara cele vazute. In aceste zile se implinesc aproape 3 luni de la data producerii accidentului si nu s-a finalizat inca procesul de identificare a persoane care a produs paguba, chiar daca la dosar exista declaratia mea, declaratia martorului si filmarea.

Raspunsul la ultima vizita pe care am facut-o la sediul politiei a constat in faptul ca inca nu s-a raspuns la a doua adresa facuta la finalul lunii august catre firma ce detinea masina.

Exista vre-un termen legal de solutionare a unor astfel de cazuri?

 

Edited by nosugar75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.