Jump to content
POLITISTI.ro

Propuneri legislative - Marirea amenzilor in functie de venit

Recommended Posts

Senatorul Iulian Urban a propus ca amenzile de circulatie sa fie platite in functie de veniturile fiecaruia. Acesta a spus ca valoarea amenzilor ar trebui sa fie de 10% din salariul minim brut pentru cei cu venituri anuale de pana in 30.000 lei. Totodata cei cu venituri intre 30.000 si 300.000 lei anual ar trebuia sa plateasca amenzi de 1% din venituri. Aceasta propunere ar mari amenzile cu pana la 9 ori valoarea actuala a acestora. O alt propunere foarte interesanta si tot in domeniul circulatiei rutiere a fost initiata de deputatul independent (dr.) Tudor Ciuhodaru. Deputatul a propus ca cei care au comis accidente rutiere in urma carora a rezultat decesul victimelor sa le fie anulat permisul de conducere auto pe viata fara posibilitatea unui nou examen de obtinere a acestuia, iar pentru cei ce produc accidente fara victime dar aflati sub influenta bauturilor alcoolice permisul de conducere auto sa le fie suspendat timp de 10 ani.

Multi dintre cetateti "nu" au venituri declarate dar conduc masini puternice si se lafaie in bani, la aia cum se calculeaza amenda?

Cat despre Ciuhodaru, excelenta ideea.

Statul ar trebui prima data sa schimbe legislatia sa stie sa-si recupereze amenzile neplatite (majoritatea nu primesc procesul verbal, il refuza, deci nu a luat la cunostinta atat pe loc cat si cand le vine prin posta).

Celor de la Fisc sa aiba salariul de 1000lei iar restul venitului sa fie procent din recuperari debite, si atunci sa vezi interes din partea lucratorilor de la Fisc .Marirea cuantumul amenzilor nu va rezolva nimic,problema e in recuperarea platii lor.

• Upvote 2

Propunerea lui Ciuhodaru pare cam nedemocratica, de exemplu daca un pieton traverseaza strada prin loc nepermis, fara sa se asigure si ulterior moare in urma accidentului rutier, care este vina conducatorului auto? Sau daca in urma unui accident rutier intre 2 sau mai multe vehicule, ramane doar un conducator auto in viata, care n-a incalcat nicio regula de circulatie, de ce sa-i anulam pe viata dreptul de a conduce aotovehicule?

• Moderator

Cred ca se referea la cazul in care accidentele mortale s-ar produce din culpa exclusiva a conducatorului auto in cauza.

as fi de acord doar ptr accidentele provocate in urma bauturii, vitezei si drogurilor deoarece aici avem intentie. in rest, pedeapsa nu este proportionala cu infractiunea - daca accidentul este datorat poleiului ?? sau starii drumurilor?? este mai complicat decit isi dau seama timpitii aia de parlamentari.

In Franta am un client care a ramas fara permis 3 ani ptr viteza - avea 220 km / h fata de 130 cit era pe respectiva portiune. O amenda de 28.000 euro (se raporteaza la venit) si masina confiscata pina la plata amenzii (de fapt este un sechestru cu deposedare, nu o confiscare). asta mi se pare OK si va avea efect inclusiv la smekerii cu masini.

problema ramine in continuare nedeclararea veniturilor ca si persoana fizica. toti au salariul minim pe economie.

am uitat sa spun ca era un ferrari. eu zic ca depasea :)

nu stiu ce se intimpla daca nu sunt proprietari ai masinii dar sunt convins ca exista si ptr asa ceva o metoda la fel de "convingatoare" sa achite amenzile. Sincer, daca se vrea este suficient sa se uita la ceilalti, din Vest, si sa ia de acolo legile si sa le adapteze la sistemul constitutional roman. nu este greu si 99% sunt compatibile cu legislatia romana. dar daca nu se vrea... :clip:

Toate accidentele rutiere sunt din culpa, nu stiu cine pleaca la drum cu gandul sau intentia de a ucide pe cineva! Toate accidentele mortale sunt "ucidere din culpa" ! Eu sunt pentru inasprirea legislatiei rutiere, pt ca avem nevoie de asa ceva!

Celor de la Fisc sa aiba salariul de 1000lei iar restul venitului sa fie procent din recuperari debite, si atunci sa vezi interes din partea lucratorilor de la Fisc .Marirea cuantumul amenzilor nu va rezolva nimic,problema e in recuperarea platii lor.

De recuperat, ii recupereaza. Atunci cand vrei sa vinzi ceva, te taxeaza.

Edited by MarianM

cind bei sau te droghezi si te urci la volan este culpa cu previziune. Acest tip de culpa este cel mai apropiat de intentie directa si deci in unele cazuri poti face o asimilare si sa pui sanctiuni grave. este adevarat ca nu intentionezi sa ucizi pe cineva dar nici nu poti spune ca autorul este un sarman om fara noroc in viata.

sau cind este polei afara si tu mergi cu +50km peste limita legala. sunt fapte care merita sanctiuni mult mai aspre decit ce avem astazi.

iti garantez ca daca permisul ar fi suspendat pe 1-2-3 ani ptr faptele grave, inclusiv vatamarile corporale grave ca urmare a bauturii, vitezei sau drogurilor am avea drumurile spre mare munte foarte lejere :) si nici macar nu as mai insera amenzile ca sanctiune principala. Pe romain il doare in ... Fisc de amenzi, dar cind este vorba de permis altfel sta treaba.

iar cei care merg fara permis - as scoate posibilitatea de a suspendare a executarii pedepsei daca fapta are drept urmare eveniment rutier cu vatamare sau ucidere din culpa.

Edited by maxu08