Skip to content

Cum se calculeaza decontarea navetei ?

Featured Replies

• Moderator

Care imi puteti spune cum se calculeaza kilometri "de naveta" la si de la locul de munca ?
Spre exemplu, eu locuiesc in municipiul A, imi desfasor activitatea in orasul C, distanta de la mine de acasa si pana la serviciu fiind de 10 km, iar pe drum spre serviciu, tranzitez si localitatea B.

De  la limita localitatii mele de domiciliu (iesire) si pana la intrarea in orasul in care lucrez sunt vreo 7 km.
Care sa iau in calcul ? cei 10 sau 7 ?

Au fost foarte multe discutii. De la domiciliu la locul de munca, de la kilometrul zero la kilometrul zero, de la iesire la intrarea in localitate etc. Normal ar fi de la domiciliu la locul de munca. O sa ma interesez si revin cu precizari.

• Membru

Se calculează nr de kilometri de la limita administrativ-teritoriala a localității  din care faci naveta, până la sediul poliției unde lucrezi. Daca pe aceasta distanță nu ai cel puțin 5 km, nu ți se va deconta.

OMAI 51/2014

Art. 6 alin. (8) Distanța «la și de la locul de muncă», dacă locul de muncă se află la peste 5 km de localitatea de domiciliu sau de reședință, în funcție de care se decontează cheltuielile de transport, se stabilește pe ruta cea mai scurtă între limita administrativ-teritorială a localității de domiciliu sau de reședință și locul de muncă, pe drumuri publice."

Edited by viobra

• Author
  • Moderator

Multumesc....Deci ar fi vreo 8,5 km in cazul meu, asta insemnand 17 km zilnic x 22 zile (media) = 374 km
cu 7,5 l/100 km as primi 150 lei :)))
Mai bine imi aleg chiria :clip:

• Membru

In acest sens este data o dispozitie a chestorului Stoica Ion de pe vremea cand era la Secretariatul General al MAI. In dispozitie este specificat faptul ca distanta dintre locul de domiciliu si locul de munca se calculeaza prin intermediul portalului distanta.ro. Dispozitia a fost postata pe Intrapol in 2015-2016.

Edited by cryionut

• Membru

Citește OMAI menționat mai sus și lasă adresele.

• 6 months later...

Cum procedam dacă vrem sa schimbam mașina cu care facem naveta, trebuie sa reluam toată procedura de aprobare de la capăt?

Schimbi doar documentele referitoare la autovehiculul cu care faci naveta.