Jump to content
POLITISTI.ro

Cum fac o plangere pentru furt sau abuz de incredere

Silviana

Recommended Posts

Inainte de Craciun cu cateva zile am cunoscut pe un site de socializare un barbat care mi-a inselat increderea prin vorbe mestesugite. A profitat de naivitatea mea pentru a -l primi in casa unde el a vazut cateva obiecte pe care a pus ochii si spunand ca organizeaza evenimente si are intalnire cu niste ong-uri unde poate comercializa acele obiecte m-a pus sa i le dau in ideea de a le vinde .Mentionez ca acestea sunt lucrari handmade pe care le fac in vederea vanzarii . Astfel a luat mai multe sticle cu vin si goale,  pictate si decorate cu o tehnica numita decoupage. De asemenea a luat coronite de Craciun din ratan impodobite cu diverse decoratiuni specifice , in valoare de aproximativ 450 lei. Desi urma a lua legatura a doua zi, acesta a comunicat doar pe whatsapp ca este foarte obosit si mai are inca doua intalniri de afaceri , lasandu-ma  sa cred ca vorbim zilele urmatoare . In ziua urmatoare am sunat fara succes. Mi-a scris doar foarte scurt prin sms-uri ca nu poate vorbi si este plecat din Bucuresti, nu stie pentru cate zile. Am cerut sa imi restituie obiectele insa in toate mesajele el nu a pomenit nimic legat de acest lucru. Ulterior m-a blocat atat pe tel cat si pe whatsapp si pe site. Desi am anuntat adminii site-ului, acestia au spus ca nu pot face nimic decat la sesizarea organelor de politie. A urmat Craciunul si apoi am racit foarte rau, fiind obligata sa raman in casa . Totul a durat 7 zile. Este tarziu sa ma adresez sectiei de politie de care apartin? Cum se incadreaza fapta lui, la furt sau abuz de incredere? Cunosc numele intreg, nr de tel, ca locuieste in Pantelimon dar nu adresa exacta, si am descoperit doua pagini de socializare unde are profil si poze.Nu am martori sau alte dovezi care sa vina in sprijinul celor spuse de mine. De asemenea el nu a mentionat nimic legat de asta in sms-urile date. Eu l-am instiintat ca am facut deja reclamatie la politie si am totul inregistrat pe o camera video din sufragerie. Intre timp am luat legatura cu persoane care il cunosc si care m-au avertizat ca este un mare mincinos. Poate sa recupereze obiectele politia si cum procedez in acest caz? Cum este mai bine sa formulez plangerea pentru a avea sorti de izbanda?

Multumesc anticipat,

Edited by Silviana

Buna seara , dl Andrei! Credeam ca aici se dau solutii...Pentru aceasta constatare a d-stra ,va pot raspunde cam asa....am crescut intr-o familie unde nu se lupta nimeni cu hotii iar in acea vreme, furtisagurile erau aspru pedepsite. Mai mult decat atat, am avut tot confortul in copilarie astfel incat nu am intrat in aceasta lume obscura, plina de ilegalitati si oameni certati cu legea. Functia pe care am ocupat-o in activitatea mea , a putut sa ma aduca in preajma unor oameni de calitate, bine crescuti si responsabili. Naivitatea provine din faptul ca in corectitudinea mea, imi este greu sa accept ca sunt astfel de scursori ale societatii, care prin minciuna se strecoara si castiga increderea altor semeni in scopul vadit de a-i jegmani , iar aceasta fapta seamana mai mult a gainarie...ca sa te pretezi sa iei obiecte din casa unei femei si apoi sa blochezi orice cale de comunicare fara a da vreo lamurire . Interesant este faptul ca nu a pomenit absolut nimic despre obiectele luate in cele cateva SMS-uri in care imi comunica doar ca este foarte ocupat si mai mult decat atat, a tras de timp spunand ca este plecat din Bucuresti. Doar o minte diabolica poate pune la cale asemenea fapte, deoarece totul a fost pe moment inventat, el neavand nici cea mai vaga idee despre ce am in casa mea iar eu personal nu i-am facut nici un rau. Initial , el a fost cel care mi-a propus sa ma ocup de bugetul primit de la ONG-uri in vederea unor evenimente.

In ceea ce priveste pe cei de la sectia de politie, dupa ce am fost interogata ca un mare delapidator si infractor ce eram, in holul de la intrare, dupa ce a aflat povestea de-a fir a par, domnul care nu s-a prezentat, desi mi s-a cerut actul de identitate, mi-a sugerat sa revin pe 3 ian 2018, la politistul  de proximitate , dupa multe, multe ironii... Ce rost avea sa stie totul daca nu se ocupa de caz? Poate ma lamureste cineva. ca ofiter de politie cred ca ar trebui sa se adreseze cu respect unei femei mai in varsta, cu atat mai mult cu cat i-am spus ca nu ma simt bine si starea de sanatate nu era una foarte buna. Ca sa scot haina, caciula , geanta, sa le pun pe o masa murdara din holul de la intrare, in timp ce ma interoga, in picioare, si nesimtindu-ma bine deloc,avand diabet, hipertensiune , astm bronsic alergic, neuropatie diabetica , gonartroza etc.  sa mai fie si ironic desi nu era treaba lui sa se ocupe de caz, este o atitudine care lasa mult de dorit. Poate asa cere regulamentul?

multumesc pentru atentie si concluzie.

Edited by Silviana

Buna ziua. 

As dori sa primesc si eu putin ajutor in legatura cu problema mea. 

Mi s-a propus sa particip la un revelion. Niste cunostiinte au inchiriat o cabana pentru acest eveniment si impartind costurile cabanei a iesit o suma de 400Ron/persoana. Eu initial nu am fost invitat si nici nu mi-am manifestat in vreun fel dorinta de a participa.

Dupa o perioada de timp unul dintre acesti amici mi-a propus sa merg cu ei, eu am fost de acord si i-am inmanat personal respectiva suma de bani.

Cam cu 2 zile inainte de revelion aceeasi persoana m-a sunat si mi-a "ordonat" ca trebuie sa fiu la el acasa seara ca sa ne comunice la toti meniul. ca el se duce la supermarketuri si calculeaza costurile mesei de anul nou. 

Dupa masa m-a sunat din nou sa-mi comunice exact la ce ora sa fiu acolo. A folosit o exprimare de genul: La ora x esti la mine sa aflii meniul. Daca mai aveti ceva comentarii vedem acolo. 

Parerea mea fiind ca acest meniu trebuia stabilit impreuna cu toti cei care participa am luat decizia de a nu mai participa la acest revelion. 

M-a sunat dupa cateva minute si mi-a spus ca nu-l intereseaza ca oricum banii sa nu ma astept sa-i mai vad inapoi si a inceput sa ma ameninte. 

Seara m-a sunat sa-mi spuna ca totul a fost aprobat si o expresie de genul "sa-mi fie o lectie pe viitor ca asa o sa pierd mult". 

A doua zi l-am sunat si i-am spus ca astept 24 de ore sa-mi restituie banii, moment in care a inceput sa ma ameninte verbal, apoi mi-a trimis si mesaje text in care imi spune clar" joaca-te cu mine numai". 

As dori o indrumare privitoare la un model de plangere pe care sa o trimit parchetului de pe langa judecatorie. Motivele invocabile presupun ca ar fi abuzul de putere si inselatorie.

Multumesc anticipat.

• Moderator

@mrdevil83 ignoranţa nu înseamnă lipsă de inteligenţă, ci înseamnă lipsă de cunoştinţe. Dacă trăieşti cu impresia că autorităţile statului se ocupă cu asemenea "probleme", de genul celei expuse de tine, singura concluzie e că avem de a face cu un geniu al ignoranţei, care habar nu are pe ce lume trăieşte, nu ştie absolut nimic.

• Upvote 1
  • Member

Doamna @Silviana, raspunsul si indrumarea in legatura cu problema dvs., este cel expus de Sache, in postul de mai sus. Da, consider ca ati dat dovada de naivitate, intrucat Politia Romana desfasoara destul de multe campanii de prevenire, pe toate liniile de munca. Dvs. v-ati invatat copiii/nepotii/cunostintele sa nu primeasca in casa necunoscuti? Cam asa functioneaza treaba. Legat de partea cu sectia de politie si atitudinea colegului, va aduc la cunostinta ca pentru a va intelege, un politist trebuie sa va asculte, sa va puna intrebari, pentru a clarifica o situatie. Nu stiu cum v-a tratat colegul, insa sunt convins ca a incercat sa afle mai multe amanunte de la dumneavoastra. Legat de partea cu igiena din sectia de politie. Dumneavoastra ati intrat acolo pentru o problema, pe care ati expus-o in cateva minute. Ganditi-va ca politistii lucreaza cel putin 8 ore pe zi in acel mediu. Si nu este vina lor. Cu siguranta mai sterg si ei praful. Pentru ca, daca nu stiti, sunt foarte putine sectii de politie unde exista personal care sa se ocupe de curatenie. E vina politistilor ca peretii stau sa pice pe ei in unele locatii? Tot a lor e vina, ca sunt posturi de politie unde wc-ul se gaseste cam la 50 metri de cladire, compus din 4 scanduri si o groapa? Intrebati cati politisti se imbolnavesc din cauza conditiilor de munca. V-ati intrebat cate baxuri de hartie se consuma intr-o sectie de politie, intr-o saptamana, hartie cumparata din banii politistilor? Sunt oameni care vin cu bani de acasa, pentru a munci in acest sistem. Nu vreau sa credeti ca pozez in victima, dar asta e realitatea. Deci daca aveti o problema cu faptul ca sectia de politie era "murdara", scrieti o scrisoare catre MAI. Ne-ati ajuta si pe noi, asa cum noi, politistii, va ajutam pe voi, cetatenii, zilnic. Chiar daca nu "vedeti" asta.

• Upvote 1

Exact de multa naivitate dau si eu dovada... Suflet bun, in cautare de vreo consoarta cuminte ardeleanca sau moldoveanca... Am fost pacalit de o fata din Medias, judetul Sibiu sa ii trimit bani pentru ca era intr-o situatie mai delicata si nu mai avea unde sa stea cu fetita ei... Am cunoscut-o pe o aplicatie de socializare numita Jaumo care ruleaza pe Android. Acolo avea un cont numit angiangi dar chipurile pe ea nu o cheama Angela ci pe fetita ei... Pe ea o cheama Mariana Lăcătuș! Cel putin persoanei asteia i-am trimis bani prin Money Gram... Banii au fost trimisi in judetul Sibiu... Cel putin asa mi-a zis ea desi cei de la Money Gram ma intrebau doar in ce tara ii trimit. Fata are accent ardelenesc si vorbeste cu "no bine" si "no haighe" etc... Deci este de acolo... Dupa voce parea tanara dar nu stiu exact ce varsta ar avea... Pozele nu stiu sigur daca ii apartin... Desi era unu cu ea si o fetita probabil a ei... Daca nu e ea si fata din pozele pe care le foloseste are o fetita... I-am trimis o gramada de bani si anume 1700 lei... unde am mai pierdut aproape 100 si cu comisionul... da stiu... Sunt cu capul... M-am si indragostit de fata ce aparea in poze si nu am mai judecat... Cand ii ziceam sa ma duc si eu in Medias nu a inventat vreo scuza sa nu ma duc si sa ii trimit bani doar... De aceea m-am lasat pacalit iar si iar pana am ajuns la aceasta suma...

As vrea sa stiu daca se poate afla prin cei de la Money Gram cine a ridicat banii pt ca stiu ca fara buletin nu i-a putut ridica... As vrea sa stiu daca imi pot recupera ceva si sa aflu cine este dumneaei si cum arata defapt...

Ca dovezi am conversatiile prin mesaje, numarul de telefon pe care vad ca inca il foloseste, hartiile de la Money Gram dupa ce am trimis aceste sume care au ajuns la un total de 1700 lei... Acel cont de pe Jaumo l-a sters dar vad ca incearca iar sa faca aceeasi manevra cu altii pt ca am gasit-o pe Badoo care e un alt site de acest gen...

Dl Andrei, daca nu ar mai fi si naivi, am desfiinta Politia Romana... Oricum nu sper sa se rezolve ceva. Partea proasta este ca dl politist de la poarta, mi-a indicat gresit numele politistului de proximitate si programul in care il pot gasi in sectia de politie, nu " pe teren"... drept pentru care am tot facut drumuri la sectia de politie si  cercetari, pana mi-am dat seama ca de fapt este o dna politist de proximitate. Am fost indrumata sa fac o plangere penala impotriva persoanei in cauza dar intrebarea este: in situatia in care nu am nici o dovada ( inscris, martori sau inregistrari) daca d-na procuror va accepta acest caz. Parerea mea este ca nu...Mai mult, la o minima cautare, s-a dovedit ca numele persoanei impotriva careia am formulat plangerea penala ,nu apare in baza de date. Cum s-ar zice, prinde orbul, scoate-i ochii .Imi insusesc critica si astept alte piste de pedepsire a infractorilor care circula liberi si nestingheriti , actioneaza in continuare si fac alte si alte victime.

P.S. Stiu ce inseamna lipsa rechizitelor si bugetul mic ce este la dispozitia bugetarilor deoarece am lucrat ca bugetar multi ani, intr-o functie in care 45 inspectori mi se plangeau de lipsa rechizitelor , a birourilor etc, dar am gasit solutia de a rezolva aceasta problema. Nu exista " nu pot", exista " nu vreau".- era deviza unui profesor din facultate, asa cum erau pe vremuri profesorii, nu dupa revolutie.

Multumesc pentru atentie si sa auzim numai de bine.

• Moderator

Doamna @Silviana, ce face dragostea din om... Nu va suparati acum pe politisti pentru nereusitele dumneavoastra emotionale. Daca spuneti ca nu aveti martori sau alte probe, ce vreti sa va faca politistii? Poate situatia e invers, ati fost sedusa si abandonata si acum vreti sa va razbunati pe amorez. Nu zic ca e adevarat, dar e o ipoteza de lucru, nu? 

In alta ordine de idei, daca sunteti femeie in varsta, lasati site-urile de socializare si socializati live, cu alte persoane de varsta dumneavoastra. E mai sigur asa. Totodata, as dori sa va intreb cam ce varsta avea domnul respectiv, raportat la a dumneavoastra?

• 1 year later...

Buna seara,

Situatia sta in felul următor.. si voi fi sincer 100%.

Am crezut ca am prieten, dar istoria se repeta cumva. Am crezut ca e ca mine si ca avem similaritati, am trecut prin multe si multe cu vederea, chiar si cand m-a furat pe fata (de bani, de bonuri de masa, de iarba etc.) ca deh, e mic si prost. 

Respectivului i-am dat 200 lei ca sa se mute. Ok am zis, vinerea trecuta pe 15 trebuia sa ii am inapoi, ca ii venea salariul. Prietenul lui bla bla, i-am dat banii. Evident, i-a dat pe iarba.

Apoi s-a milogit de mine, ca s-a mutat si nu are ce manca. I-am dat 50 lei, ca imi da de la colegul lui de de camera, care face Uber. Ok. Am ajuns la el, prietenul lui era acasa, nu la Uber. Mi-a parut dubios. Am zis lasa .Ok.

Am stat cu el, le-am dat de mancare fomistilor, eu prieten bun. Am dormit peste noapte la ei. Ok. 250 lei.

Duminica, ma trezesc din somn ca incerca sa imi ia telefonul din buzunar, incetisor. Ma trezesc si il injur. Cica imi cere el telefonul sa apeleze pe cineva. Eram adormit, i l-am dat. Dar suspicios din fire, m-am dus "cica" sa ma uit pe geam si am vazut cu coada ochiului cum incerca sa iasa din aplicatii, apasa pe butonul de golire memorie al telefonului. Mi s-a parut dubios. Iar am zis ok.

Pe la 4 am adormit amandoi si la un moment dat imi zice sa ii dau telefonul sa il puna la incarcat. Eram prea adormit si am refuzat. A adormit si el eventual. Ne trezim pe la 5 si ma intreaba de ce nu i l-am dat si am zis ca imi era somn.

Apoi am plecat acasa din Colentina cu 21 pe la ora 6.

El s-a intalnit cu o tipa sa o "ajute", evident, sa faca rost de iarba. Mergea cu mine cu 21 spre cartier, Rahova, unde avea dealer. Trece o statie si il suna colegul sa se intoarca, ca nu are cheie la usa..asa, dintr-odata. S-a facut ca pleaca. I-am zis ca e muist, ca are sa imi dea ãia 50 lei si a zis ca nu ma uita. Ok am zis, a coborat si eu am stat in 21.

Azi la munca, zgarcit cum sunt, imi cheltui putini bani. Îmi iau o sana si sanwich. Stiam ca mai am 370 plus 250 ce imi datora.

Mi-am zis "iar mi-am cheltuit banii, dar lasa ca mi-i da inapoi si dau si la chirie. Sunt prieten bun."

Nu aveam ce face si la sfarsit de program am verificat mobile bankingul de la Unicredit, ca poate imi iau un suc.

Intru pe aplicatie si imi cade fata: 200lei.

Intru pe tranzactii.

Aparent astazi, cand eram la munca, am fost de 2 ori la Vladcazino. Doua tranzactii de 25,50 lei. Ok?

Ma mai uit in istoric si vad ca ieri, cand am fost cu 21, de fapt am fost cu Uberul pe la ora 7 jumate. Tranzacție de 16,57 lei .

Am blocat instant cardul.

Ma uit pe istoric si vad pe 13 3 curse de Uber. Ok?

Apoi imi pica fisa. El comandase Uber pe credit. Nu stiu cum vine, dar cica poti sa dai țeapă la Uber cu cardul, pt ca nu are de unde sa retraga si te comisioneaza la urmatorii bani.

Dar asta inseamna ca avea datele cardului de mai mult si de fapt a comandat pe datele mele, comisionandu-mă.

Apoi, vad pe aplicatie o tranzactie de 24,64 EURO la GOOGLE pe 14. Am ramas prost in 116-le in care eram. Nu mai puteam de nervi!

Am ajuns acasa nervos, verificând istoricul. Am scris tranzactiile pe foaie, cu gandul sa sun in call center.

Mă suna. Cine crezi? El. "Hai sa jucam LoL mai incolo", iar eu in gandul meu "fu#&@@&@" , apoi "da jucam", cu un zambesc tras de par gen "lasa ca vezi tu".

Am sunat la Unicredit si le-am povestit. Mi-au confirmat blocarea cardului si ca nu o sa mai pot face tranzactii. Am fost de acord cu limita la internet banking de 0,01 pana in anul 2020. Mi-au spus sa depun cerere in sucursala de refuz la plata cu raspuns in 30 zile. Mi-au zis de eliberarea unui card nou. Mi-au confirmat orele tranzactiilor de mai sus.

Pe 18 martie, cica la 1 si la 3, "eram in cazino".

La ora 1 noaptea pe 14 "am facut" tranzacție la google prin Ibanking de 25 euro!!!!

Pe 17, cand eram in 21 si el s-a intors cu tipa aia la coleg, eu "am fost cu Uber-ul".

Am chirie de dat. Bani i-am dat. Buletin expirat am, deci la banca cred ca ma duc degeaba.

Intrebarea mea acum: ce ii pot face acestui şarpe pe care l-am considerat fratimiu si am dormit in acelasi tub, noaptea in parc, cand stateam cu el pt. ca ai lui dupa 12 nu il mai primeau in casa?

Trebuie sa fie o cale. Nu de alta, dar am crezut ca le da țeapă doar fraierilor, care il cauta doar pe interes (iarba) si se pare ca eu sunt fraierul, un fraier captiv de la care fura cu ţârâita.

Si mi-a propus sa ne mutam si cu chirie. Iti dai seama ce prostie as fi putut face?

Sfaturi?