Jump to content
POLITISTI.ro

Discutie despre existenta armei in casa


Rawi1234
Go to solution Solved by iav,

Recommended Posts

Buna ziua,adresez o intrebare celor care detin arme la domiciliu si au si copii,de curand sunt detinatorul unei arme de autoaparare si eram curios daca ati avut vreo discutie cu copilul(copii)despre existenta armei in casa sau ati considerat subiect tabu si nu ati deschis discutia cu ei niciodata.Sunt intr-o dilema din punctul asta de vedere baiatul meu are 15 ani nu stiu cum sa procedez,considerati ca se impune necesitatea unei discutii pe aceasta tema sau nu.Intreb chestia asta dupa ce am citit destule statistici la americani legat de acest subiect cu rezultate surprinzatoare,ei la capitolul asta considera oportuna discutia cu copii tocmai pentru a evita posibile nenorociri.Tot statisticile au aratat la ei ca in conditiile in care multi parinti considerau ca copiii lor nu stiu de existenta unei arme in casa copiii au raspuns in unele cazuri ca stiau si locatia exacta in care erau depozitate.In concluzie,cum considerati ca trebuie procedat?Trebuie discutat deschis cu ei despre toata responsabilitatea ce decurge din a detine o arma in casa sau n-ar trebui deschis subiectul?Multumesc.

Link to comment
  • Solution

Cred că este mai bine să porți o discuție cu băiatul tău, să-i explici motivele pentru care ai cumpărat această armă, care sunt pericolele în cazul mânuirii defectuoase sau  greșite a acesteia, precum și faptul că numai tu poți să o porți și să o folosești. Băiatul are 15 ani, deci este destul de mare ca să priceapă. Să-i mai explici și faptul că orice acțiune a lui cu privire la armă se va răsfrânge și asupra ta. Eu am purtat o asemenea discuție cu fiul meu când acesta avea cam jumătate din vârsta fiului tău, i-am demontat pistolul, i-am explicat  cum funcționează și ce urmări pot fi în cazul în care nu ești atent la mânuirea armei. Rezultatul a fost, că i-am potolit curiozitatea de copil și niciodată nu a mai fost iteresat de armă nici chiar dacă era una de jucărie. 

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.