Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare despre libere - serviciu in ture 12/24/48


DaLi

Recommended Posts

In cadrul "Ordinului nr. 577/2008 privind programul de lucru al politistilor, formele de organizare a acestuia si acordarea repausului saptamanal"

nu este specificat timpul propriu-zis la care un politist, lucrand in ture si la un nr. de ore peste norma lunara, isi poate lua liber...

Va intreb daca este un alt cadru legal si daca este just ca seful nemijlocit sa oblige verbal angajatul sa isi ia liberele corespunzatoare in luna curenta (luna in care ies acele ore suplimentare -

ex: lucrez in luna octombrie 180 ore iar norma de ore este 168, deci un liber - "trebuie musai" sa luam acest liber in luna octombrie).

Va multumesc!

Link to comment

Dali seful tau intocmeste graficul de lucru si raspunde pentru planificarea politistilor in serviciu. Cum raspunde si daca are politisti suficienti la serviciu. Numarul de ore se calculeaza in functie de zilele lucratoare. Daca in luna octombrie te planifica 22 de ture adica 176 de ore si iti da restul zilelelor liber nu incalca nicio lege. Daca te planifica in serviciu mai mult de 176 de ore lucrezi ore suplimentare pe care trebuie sa le recuperezi in urmatoarele 60 de zile sau daca nu le recuperezi trebuie sa ti le plateasca. In luna octombrie sunt 22 de zile lucratoare adica norma este 176 de ore. Restul de 9 zile sunt libere.

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.