Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare maşină declarată furată

OV1

Recommended Posts

Stimati politisti,ma cofrunt cu urmatoarea problema:
    In 2014 am cumparat un autoturism dintr.un parc auto din Constanta.Autoturismul a fost vandut de un domn din Ploiesti unuia din Buzau. Mai exact a fost dat la schimb pe niste struți.Mentionez ca schimbul s.a facut cu contract de vanzare-cumpărare. Domnul din Buzau la randul lui a vandut autoturismul in Constanța de unde ulterior l.am cumparat eu. Neavând bani pentru plata timbrului de mediu l.am cautat pe primul proprietar din ploiesti pentru a obtine o procura. Cand am ajuns in ploiesti mi.a zis ca el vrea masina inapoi ca domnul din Buzau l.a "pacalit" cu struţii. In.conditiile mentionate am.ales sa inmatriculez masina in Bulgaria. Astazi 25.09.2017 am vrut sa inmatriculez masina in Romania si am avut surpriza sa aflu ca masina a fost declarata furata. Mentionez ca am toate contractele de vanzare-cumparare de la domnul din Ploiesti la domnul din Buzau si mai departe catre parcul auto din Constanta plus copii de pe buletine plus certificate fiscale. Cand am facut certificatul de autenticitate la R.A.R nu mi s.a spus despre nici o problema.Abia cand am fost sa iau numerele.
    Domnul din Ploiesti a vandut masina si dupa aceea a declarat.o furata.Constituie infractiune?Cum se pedepseste?
    Ce pot sa fac in situatia asta? Va rog ajutati.ma cu sfaturi. Multumesc! 

• 1 year later...

Buna dimineața stimabili domni,

Va scriu pe acest forum in speranța ca ma puteți sfătui cu privire la următoarea chestiune:

As vrea sa achiziționez un autovehicul din Germania, furat in trecut dar recuperat de către organele abilitate iar acum este scos la vanzare cât se poate de legal.

Problema ar fi ca in timpul cât a fost furat, asupra autovehiculului s-a intervenit și s-a modificat seria de șasiu (cred ca prin sudare). De asemenea, autovehiculul nu mai dispune decât de Cartea de identitate (Fahrzeugbescheinigung Teil 2), talonul (Teil 1, documentul in format mai mic) nefiind recuperat. 

Se poate înmatricula o astfel de masina aici in România? Având doar CIV-ul din Germania și documentul de achiziție (factura) iar masina având intervenție asupra seriei de șasiu, astfel ca cel puțin intr-un loc unde apare aceasta nu va mai corespunde cu cea din CIV ? Dacă da, care ar fi procedura, dacă nu, de ce nu?

Va mulțumesc pentru ajutor!

Cu stimă

Edited by Bgi999
  • Marius changed the title to Înmatriculare maşină declarată furată