Jump to content
POLITISTI.ro

Avarierea unei masini parcate (tamponare)


mrkevio

Recommended Posts

Buna seara,

Am o prietena (si vorbesc serios - este o prietena) incepatoare, are doar cateva saptamani de cand conduce. In cursul zilei de azi, in timp ce era intr-o intersectie, a atins oglinda unei masini parcate, cel mai probabil aceasta fiind acum rupta. A plecat de la fata locului fara a lasa un biletel, a retine numarul si/sau modelul masinii si acum este deprimata si cauta o solutie pentru a rezolva, pe cale amabila, problema.

In urma cu doar cateva ore am trecut pe la fata locului pentru a lasa un biletel, insa masina nu mai era acolo.

Imi spuneti, va rog ce se mai poate face in acest caz? Se poate face declaratie la politie in cazul in care numarul si modelul masinii lovite nu a fost retinut?

Multumesc anticipat! O seara placuta tuturor.

Link to comment

AM un caz asemanator:

Cineva a parcat langa masina mea , a deschis portiera , si mi-a lovit masina cu ea.

La politia rutiera mi-au spus ca nu este de competenta lor decat daca ambele masini se aflau in miscare.

Am fost directionat catre sectie pentru a depune reclamatie pentru distrugere.

Link to comment
  • 1 year later...

Salut, am o intrebare pe data de 28 noiembrie am lovit o mașină parcata in mamaia in urma unui derapaje fiind gheața  am coborât sa vad ce pagube am produs... in acest timp au ieșit doi paznici al blocului unde era masina pe care am lovito parcata am vorbit cu dansi si am lasat nr de telef si numele meu complet acum cateva zile am fost sunat de proprietarul masini si a spus că este plecat din tara si se intoarce in februarie el vrea asigurarea atunci eu voi pleca din tara peste câteva zile... Ce se poate întâmpla în cazul asta?

Link to comment
  • 5 months later...

Dragilor, Va inaintez urmatoarea speta. Zona rezidentiala, masinile se parcheaza jumate pe trotuar fiind destul de aglomerat pentru a lasa loc si pietonilor si masinlor loc sa treaca. Masina victimei parcata in fata propriei porti. Masina din fata, la plecarea de pe loc o zgarie. Se face amiabila, iar specialistul de la Omniasig spune ca datorita faptului ca masina era parcata invers fata de sensul de mers este culpa comuna. Mie imi da cu virgula. Legea asa spune oarecum. Oprirea voluntara pe partea stanga este permisa doar daca drumul este cu sens unic. Dar..... este corecta incadrarea tinanad cont de faptul ca masina era parcata? Adica daca era parcata invers era ok si asa nu este? Mie mi se parea foarte simplu. A plecat de pe loc si a zgariat o masina care era parcata, este de vina. Faptul cum era parcata nu tine de cinetica accidentului ci de o contraventie la regimul circulatiei in cel mai rau caz. Va salut.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.