Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura pentru schimbare de culoare la auto

Postare recomandată

Publicat

Salutare tuturor. Am si eu 2 intrebari:

1) Daca vreau sa imi vopsesc scuterul, in alta culoare de cea trecuta in talonul scuterului. Ce trebuie facut ? Trebuie sa merg dinou la RAR (si daca da, pentru ce si cat m-ar costa) sau trebuie sa merg la politie sa dau o declaratie.

Am fost astazi la sectia de politie din oras, sa intreb totusi un politist, era unul acolo la intrare, l-am intrebat si a inceput sa spuna: "Lasati voi scuterele asa cum sunt, astea sunt figuri" , ma rog, ma asteptam la alt raspuns din partea lui.

2) E legal sa ai sub scuter un neon de culoarea rosu sau albastru ? Am inteles ca n-ai voie culorile politiei, respectiv rosu/albastru. E voie pana la urma sau nu ?

Multumesc pentru intelegere, si astept raspunsuri :)

Respect !

• Moderator
Publicat

Salutare tuturor. Am si eu 2 intrebari:

1) Daca vreau sa imi vopsesc scuterul, in alta culoare de cea trecuta in talonul scuterului. Ce trebuie facut ? Trebuie sa merg dinou la RAR (si daca da, pentru ce si cat m-ar costa) sau trebuie sa merg la politie sa dau o declaratie.

Dupa vopsirea vehiculului in culoarea preferata, trebuie sa va prezentati la sediul unei reprezentante R.A.R. pentru modificarea culorii in cartea de identitatea vehiculului.

Actele necesare la R.A.R. pentru modificarea cartii de identitate a vehiculului (C.I.V.) sunt:

• cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de catre solicitant pe propria sa raspundere, va fi semnata in prezenta angajatului R.A.R. care efectueaza prestatia);
  • act de identitate solicitant;
  • cartea de identitatea vehiculului.

Dupa modificare cartii de identitate a vehiculului trebuie sa preschimbati si certificatul de inmatriculare.
    Actele necesare pentru eliberarea unui certificat de inmatriculare in urma modificarii unor date despre proprietar sau vehicul sunt:

• Cererea solicitantului;
    • Cartea de identitate a vehiculului (cu modificarile operate de rar,dupa caz);
    • Fisa de inmatriculare cu viza organului fiscal,numai in cazul modificarii care se refera la schimbarea domiciliului,sau dupa caz a resedintei, pentru cetatenii straini,ori a sediului in cadrul aceluiasi judet sau la schimbarea motorului cu altul de alta capacitate cilindrica;
    • Vechiul certificat de inmatriculare;
    • Dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare;
    • Actul de identitate al solicitantului,in original si copie;
    • 2) E legal sa ai sub scuter un neon de culoarea rosu sau albastru ? Am inteles ca n-ai voie culorile politiei, respectiv rosu/albastru. E voie pana la urma sau nu ?

Se interzice montarea la autovehicul a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini, dispozitive ori accesorii de avertizare decat cele omologate.

• Apreciez 3
  • 3 ani mai târziu...
Publicat

daca pe certificat scrie alb si eu am vopsit masina alta culoare si merg asa e contraventie sau infractiune ?

• Moderator
Publicat

Contravenție și se aplică măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.