Jump to content
POLITISTI.ro

Inselaciune online din 2015 caz inca in desfasurare?


Malasuerte94
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua,

Numele meu este Catalin, am o mica nedumerire de ceva timp.

Am fost inselat pe internet, am cumparat un procesor = 900 lei cu plata in avans in cont bancar si am primit o factura generata online (Un vanzator din Bucuresti care inca vinde online si are un service de pc-uri). Acel domn nu a trimis procesorul, am tot luat legatura cu el si tot mintea ca se rezolva, ca o sa am banii inapoi, toate aste timp de cateva luni pana a incetat sa mai raspunda la telefon. Am facut o reclamatie la politie in urma careia am fost contactat de la Bucuresti (eu sunt din Brasov) de un politist care nu vorbea foarte profi si cam uita de dosarul meu si aceasta urmarire penala (daca nu gresesc), din acest motiv l-am sunat saptamanal sa rezolve...pana cand mi-a spus ca a trimis dosarul la parchet. De atunci au trecut 2 luni si nu am nici un update. Ce ar trebui sa fac? Pot lua din nou legatura cu el?

  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Care este înşelăciunea? Vei primi acasă de la Parchet decizia procurorului prin care ţi se va comunica că ce ai reclamat tu nu este o faptă prevăzută delegea penală şi trebuie să te adresezi instanţei de judecată pentru recuperarea prejudiciului. Fapta este un simplu litigiu comercial între tine şi comercianul care nu a livrat o marfă plătită n avans. 
Ai făcut o plângere fără temei care nu face decât să irosească timpul şi resursele instituţiilor statului. 

  • Upvote 1
Link to comment

Eu am explicat ce si cum s-a intamplat la poliţie, au spus ca este înşelăciune aşa că am făcut sesizaţia după cum am fost sfătuit. Mulţumesc pentru răspuns, poate se va rezolva anul acesta.

Link to comment
  • 11 months later...
  • Moderator

Simpla inregistrare si cercetare a unei fapte de natura penala nu inseamna ca aceasta s-a si savarsit sau indeplineste conditiile necesare pentru existenta infractiunii in cauza. Vei primi o solutie in dosar dupa administrarea probatoriului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.