Jump to content
POLITISTI.ro

Infracţiuni de delapidare şi fals intelectual în contabilitate


NewsBot

Recommended Posts

Administratorul financiar al unei unităţi de învăţământ, suspectat de infracţiuni economice

 

Un administrator al unei unităţi de învăţământ este suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor Vaslui de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals şi fals la Legea contabilităţii 82/1991.

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, au finalizat investigaţiile faţă de un bărbat de 38 de ani, din Huşi, administratorul financiar al unei unităţi de învăţământ, din municipiu, care este suspectat că, îndeplinind atribuţiile de contabil şef, în perioada 2008 – 2011, şi-a însuşit în folos personal peste 300.000 lei din fondurile unităţii.

 

Sumele de bani cele mai mari au fost însuşite de acesta din numerarul aflat în casieria unităţii, bani care fie erau ridicaţi din Trezoreria Huşi pentru plata de cheltuieli materiale, fie proveneau din încasări din venituri proprii. De asemenea, bărbatul este suspectat de întocmirea de înscrisuri oficiale falsificate, pe care le-a folosit la Trezoreria Huşi pentru a-şi vira sumele de bani în conturile personale deschise la mai multe instituţii bancare din municipiul Huşi.

 

Pentru a justifica sumele de bani însuşite în interes personal, a întocmit cu ştiinţă raportări financiar fiscale şi bilanţuri contabile falsificate pe care le-a transmis ordonatorilor de credite.

 

Prin faptele sale bărbatul este suspectat că a săvârşit infracţiunile de delapidare, fals intelectual, uz de fals şi fals la Legea contabilităţii 82/1991.

 

Faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii. Fiind prezentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunere de arestare preventivă, instanţa a emis, pe numele acestuia, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

 

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R.

Link to comment
  • 2 years later...

Reţinută pentru delapidare şi fals intelectual în contabilitate

 

O femeie din Târgovişte, casier al unei unităţi de învăţământ, a fost reţinută pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual în contabilitate.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Dâmboviţa au efectuat cercetări privind activitatea infracţională a unei femei, de 46 de ani, din Târgovişte, suspectată de comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual în contabilitate.

 

Femeia este suspectată că, în perioada ianuarie 2010-aprilie 2013, în calitate de casier la o unitate de învăţământ din Târgovişte, şi-ar fi însuşit, în mod repetat, sume de bani, fără a le înregistra în contabilitate.

 

Banii proveneau din servicii de masă, cazare, chirii şi taxe pentru susţinerea examenelor de bacalaureat.

 

Prejudiciul creat este aproximat la 163.697 de lei.

 

Cea în cauză a fost reţinută pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 14 ianuarie, să fie prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 year later...

FEMEIE CERCETATĂ PENTRU DELAPIDARE ŞI FALS

 

Angajata unei companii este cercetată de poliţiştii din Cluj pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aceasta ar fi falsificat şi anulat chitanţe aferente banilor încasaţi de la clienţi pentru expedierea unor colete, cauzând un prejudiciu de aproximativ 54.000 de lei.

 

La data de 21 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au dispus continuarea urmăririi penale faţă de o femeie, de 34 de ani, din Cluj-Napoca, bănuită de comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Din cercetări a reieşit că, cea în cauză, în calitate de angajată a unei companii, ar fi încasat bani de la clienţi, pentru a le expedia diverse colete, iar ulterior ar fi falsificat şi anulat chitanţele întocmite.

 

Prejudiciul cauzat companiei, de aproximativ 54.000 de lei, a fost ulterior recuperat de la aceasta, în totalitate.

 

Poliţiştii continuă cercetările,  pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

Sursa: IPJ Cluj

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.