Jump to content
POLITISTI.ro

Accident dupa ce am virat stanga


deepfry

Recommended Posts

va salut. recent am fost implicat intr-un accident si va rog sa ma ajutati cu o opinie. speta este urmatoarea:

       ma aflam pe o strada cu un singur sens dus, un singur sens intors. am semnalizat stanga, m-am asigurat din fata si din spate, am facut stanga, iar in momentul in care ma aflam postat orizontal pe banda din sens opus, o masina a venit din spate cu viteza destul de mare si m-a lovit in usa stanga fata. masina ce m-a lovit a avut dauna coltul barii dreapta si semnalizare dreapta sparta. atat.  cioburile de la semnalizare au cazut pe jumatatea banzii de mers din sensul opus.  sunt sau nu vinovat? multumesc anticipat

Edited by CITADELA
Link to comment

Așa cum tu ai obligația să semnalizezi intenția de a vira și să te asiguri temeinic înainte de a o face, și cel care efectuează manevra de depășire (dacă despre asta este vorba), are obligația să facă la fel. Nu știu ce să-ți spun pentru că nu cunosc detalii despre intersecție și manevrele efectuate de cei implicați. Mergeți la poliție pentru că veți fi lămuriți pe loc în urma declarațiilor date, a avariilor de pe mașini, a felului și sistematizării acelei intersecții.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Asa cum spune si colegul @genessys30 sunt multe aspecte ce trebuie luate in considerare, pentru a fi solutionat un eveniment rutier soldat cu pagube materiale (avarii, tipul intersectiei, martori, etc.). Acum nu stiu ce anume doresti mai exact, sa afli daca ai facut bine ca ai completat constatarea amiabila, sau vrei sa "il verifici" pe politistul care s-a ocupat de speta in cauza?! Ca idee, daca ai fost sanctionat ca nu te-ai asigurat inainte de a efectua manevra de viraj la stanga, sa stii ca este o masura legala. Mai multa atentie pe viitor.

Numai bine.

Link to comment
  • Active member

la prima vedere pare ca esti vinovat ca nu te-ai asigurat din spate cand ai virat la stanga
din ce spui tu... dupa lovituri etc.
insa, noi nu putem sti exact de aici din fata calculatorului

Link to comment

Buna ziua,

As vrea sa ma ajutati cu o parere si sa imi spuneti cine este vinovat si de ce in baza schitei de mai jos.

Povestea pe scurt este urmatoarea:

-vehiculul A vine de pe o strada fara prioritate cu semn de cedeaza trecerea si acorda prioritate de trecere vehiculelor de pe drumul principal cu 2 benzi de mers pe sens (marcate prin sagetile negre). In timpul acesta vehiculul B sta pe loc si acorda prioritate de dreapta vehiculelor care vin din dreapta sa, pe sensul de mers spre dreapta, de pe drumul cu prioritate.

-vehiculul A ajunge in squarul care permite schimbarea directiei de mers iar vehiculul B se pune in miscare si loveste cu bara stanga fata si aripa, aripa si bara stanga spate a vehicului A.

P.S. Ambele vehicule semnalizeaza stanga.

 

Multumesc in avans pentru raspuns.

 

3.jpg

Edited by parpa
Link to comment

Multumesc pentru raspuns.

Ce se poate face daca dupa ce a fost semnata constatarea amiabila de amblele parti, partea vinovata nu isi mai recunoaste vina?

Eu sunt conducatorul vehiculului A.

Link to comment
  • Active member

Tu te duci la inspectorul de daune care reprezinta societatea lui de asigurare, stie el ce are de facut. 
ai luat copii dupa documentele celui vinovat ?

  • Upvote 1
Link to comment

@Roby Am copii dupa documentele celui vinovat si am fost deja la inspectorul de daune.

@Marius Stiu din pacate lucrurile s-au complicat.

 

In constatarea amiabila vinovatul nu isi recunoaste vina, doar a scris ce am scris si eu.

Problema este ca pana in momentul de fata 3 constatatori diferiti au dat 3 verdicte diferite si anume:

Inspector 1: Dupa ce a vazut ambele masini a hotarat ca partea vinovata este vehiculul B. Conducatorul vehiculului B nu a fost deacord cu decizia si inspectorul ne-a trimis la brigada de politie rutiera.

Inspector 2 (de la acelasi centru de daune ca inspectorul 1): Cand partea vinovata a fost sa in ziua urmatoare (fara prezenta mea) sa dea declaratie sa isi recunoasca vina a spus fara sa vada si masina mea ca vinovatul sunt eu. Conducatorul vehicului B a dat declaratia in consecinta dar dupa aceea a luat declaratia in original de la inspector cand i-am spus ca merg la politie.

Inspector 3: Conducatorul vehicului B a fost deacord intr-un final sa mearga la acest al 3 lea inspector si sa isi recunoasca vinovatia (lucru declarat in fata inspectorului de cum am intrat pe usa). Inspectorul dupa ce a analizat schita a spus ca este culpa comuna pentru ca, si sa nu radeti prea tare, vina mea este ca m-am oprit in squarul de schimbare de directie si trebuia sa imi continui drumul fara sa acord prioritate celor de pe sensul de mers din dreapta spre stanga.

Dupa ce am auzit astazi duma Inspectorului 3 am hotarat sa merg la politie si totodata sa suport consecintele nedeclararii accidentului in 24 de ore. Din pacate la brigada de politie rutiera mi s-a spus ca daca am semnat amiabila ambii conducatori auto este de datoria asiguratorului sa rezolve speta mai departe si ca brigada de politie rutiera nu mai poate rezolva cazul (nu stiam din pacate).

Tin sa punctez ca eu la niciunul dintre inspectorii de dauna nu am dat nicio declaratie si nu am oferit niciun act pentru deschiderea dosarului de dauna.

Ce am inteles din toata patania este ca din pacate foarte multa lume nu cunoaste regulile de circulatie si nu cunoaste legislatia.

Ce pot face mai departe in situatia asta ca sa se dovedeasca vinovatia conducatorului vehiculului B?

Link to comment
  • Moderator

După se a fost completat formularul de constatare amiabilă, nu se mai poate merge la poliţie. Inspectorul de daună care v-a trimis la poliţie e un idiot. În situaţia în care apar nemulţumiri asupra stabilirii vinovăţiei şi consideri că decizia asiguratorului nu e corectă, vei fi nevoit/ă să ajungi în instanţă, să te judeci cu ei (conducătorul auto şi compania de asigurare). Instanţa de judecată prin decizia pe care o dă stabileşte vinovăţia şi despăgubirile. Poliţia nu te mai poate ajuta cu nimic dacă a fost încheiată constatare amiabilă. Ăstea sunt prevederile legale în vigoare.

Link to comment

Tocmai acesta este motivul pentru care poliția rutieră, la care ar fi trebuit să apelați, este cea mai în măsură să stabilească cine-i vinovat, conform legislației rutiere.

Inspectorii de daune NU sunt polițiști rutieri și nu toți cunosc chiar atât de bine legislația. Aceștia sunt angajații unor firme private care urmăresc doar profitul, profit care nu poate fi obținut decât despăgubind cât mai puțin. Ori, polițistul de la tamponări este imparțial, nu-l interesează profitul și stabilește vinovatul conform legislației rutiere în vigoare și a regulilor de circulație.

Mai simplu de atât, nu cred că se poate.

 

Link to comment

@genessys30 Stiu si ai dreptate. Nu am experienta cu cei de la asigurari pentru ca am mai fost implicat doar intr-un singur accident usor pana acum, si atunci totul a decurs fluent fara probleme. Compania de asigurari a vinovatlui nu era Euroins. Din pacate nu imi imaginam ca inspectorii de la Euroins pot fi atat de habarnisti.

Una peste alta m-am invatat minte si data viitoare o sa merg direct la politie.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.