Jump to content
POLITISTI.ro

Solicitare informatii date echipaj politie rutiera


make

Recommended Posts

Buna ziua,

Am fost oprit de un echipaj de politie rutiera pe motiv ca nu am acordat prioritate la pietoni la o trecere de pietoni aflata intr-o curba. Eu am vazut ca nu existau pietoni pe trecerea de pietoni, dar este posibil ca sa fi fost pe trotuar. De acest lucru nu pot fi sigur din cauza unui taxiu care se deplasa paralel cu mine pe banda I.

Din ce am observat existau 2 agenti de politie si o masina echipata cu apart radar, indreptata cu fata spre trecerea de pietoni (contrar sensului de deplasare). Unul dintre agenti se afla in autoturism iar celalalt in afara masinii, paralel cu aceasta, la cativa metri. In momentul cand agentul de pe carosabil mi-a facut semn sa opresc s-a consultat cu cel din masina si "a cerut aprobare/confirmare", de aici banuiesc ca aceasta "contraventie" a fost filmata pe aparatul radar.

Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile. Am contestat PV si am solicitat sa se prezinte, ca probe, planse foto ca sa dovedeasca ca nu am acordat prioritate pietonilor. Avand o dovada concreta, existenta pietonilor pe carosabil, nu aveam drept de apel.

Politia rutiera a venit cu o intampinare prin care mentioneaza ca nu exista planse foto sau inregistrari video si ca instanta, avand in vedere ca este doar o contraventie, trebuie sa ia in considerare buna credinta a agentului de circulatie si sa aiba in vedere ca in cazul in care acesta a gresit poate fi sanctionat de superiori.

Mi s-a solicitat sa aduc probe care sa ateste ca sunt nevinovat. Avand in vedere ca eram singur in masina, nu am avut ce probe/martori sa aduc. Din pacate nu am fost inspirat sa fac poze la fata locului imediat dupa ce m-au oprit.

In prima instanta, judecatorul mi-a admis plangerea dar a mentinut PV, dandu-mi termen de contestare de 30 de zile.

Eu cred ca faza a fost filmata iar din filmare ar fi rezultat ca nu se impunea sanctionarea mea, de aceea, va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea sa fac o solicitare catre Brigada de politie rutiera  sa-mi spuna daca masina de politie era echipata cu aparat radar (echipament de filmare), daca acesta era functional si daca au inregistrari video din ziua si locatia respectiva cu alte cazuri?

Exista alte proceduri prin care pot face rost de probe?

Multumesc

amenda1.jpg

amenda2.jpg

Edited by make
atasare fisiere
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.