Jump to content
POLITISTI.ro

715 candidati multumesc M.A.I. pentru ce au facut pentru noi

AdrianAG

Recommended Posts

La examenul scris desfasurat la Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina, 715 candidati care au obtinut un punctaj de minim 40(punctajul minim necesar pentru promovarea examenului) dar care nu s-au incadrat in cele 676 locuri disponibile au trebuit sa plece acasa. Printre acestia ma numar si eu, am plecat acasa cu totii cu un gust amar lasat de nedreptatea unei conduceri imbecile si neprofesioniste. Timp de un an de zile sau poate mai mult, ne-am pregatit pentru a deveni politsti, iar acum ne vedem pusi in situtia in care cateva puncte au facut diferenta intre a-ti indeplini visul sau a te intoarce acasa dezamagit. Nu dezamagiti de esec, ci dezamagiti de cum acest minister trateza problema deficitului de personal. Credem ca ar fi fost normal ca si noi sa avem o sansa de a demonstra ca putem fi buni politisti, am demonstrat ca suntem capabili la stres, efort fizic dar si intelectual (cele 40 de puncte nu au fost obtinute usor). Acum stiu ca ni se va spune ca suntem iresposnabili si ca nu putem accepta ideea ca nu am fost pregatiti indeajuns, dar si eu va raspund:cei din sursa extern sunt mai pregatiti ca noi? Acum multi dintre noi vor fi nevoiti sa aplice pentru concursurile din sursa externa. Am simtit nevoia sa precizez asta, poate aici pe forum sunt angajati ai ministerului care macar vor simti un un aer rece la spate, asta in cazul in care nu ii doare in f**d de noi. Va multumim, atat noi cat si parintii care au facut eforturi ca sa putem candida la SAPVLC.

• Member

Stiu ca esti frustrat acum, am trecut prin asa ceva, dar trebuie sa gandesti limpede si sa te pregatesti mai bine pentru anul viitor.

Chiar daca e dificit, exista un buget alocat pentru scolarizare pe care nu-l pot ignora.

Dacă pentru cele 40 de puncte ai depus un efort fizic și intelectual așa de mare, ce să mai zic de cei care au obținut 70,81de puncte (cât a avut primul candidat admis) . Și nu am înțeles de ce eu ca angajat al M.A.I, trebuie să simt „ aer rece la spate” pentru că nu ai luat examenul de admitere? Să știi că nici pentru locurile din sursă externă, concurența nu este mai mică, iar cu un 4 nu a intrat nimeni. 

În altă ordine de idei s-a constituit Asociația celor declarați respinși la școlile de poliție și te-au ales lider de vorbești în numele lor? La Școala de Agenți de Poliție „ Vaslie Lascăr” ultimul punctaj la admitere a fost de 52 de puncte fiind obținut de (culmea) 52 de candidați, care au fost departajați de media de la bacalaureat, 21 dintre aceștia nefiind admiși. Acești 21 de candidați au obținut un punctaj mai mare decât tine, deci au depus un efor fizic și intelectual mai mare ca tine. Cu 40 de puncte ați picat 61 de inși.

Cu ce este vinovat M.A.I că nu ai intrat? vroiai să fie locul și omul? de aceea este un concurs.

• Upvote 7

Salut, IlieAdi ! Singurul pe care ar trebui sa fii suparat esti tu! Eu sunt a 12-a, o sa dau la anu' la academie si nu inteleg la ce va ganditi voi cand dati la Campina si nu reusiti sa luati nici macar un 6, 7.. Parerea mea e ca, daca te pregateai mai bine, reuseai foarte usor sa intri. Zic sa te gandesti de 2 ori inainte sa te faci de ras pe forumuri si sa dai vina pe altii pentru ca nu ai reusit sa iei peste 40 puncte la admitere. Concurenta nu prea a fost, majoritatea au facut doar prezenta la ce note au luat.

Edited by NeverGiveUp

E foarte posibil sa nu ma fi facut inteles cum trebuie, nu am obtinut 40 de puncte... Cand am spus angajati M.A.I. am facut referire la cei care se scalda comozi in luxul din birourile ministerului. Si totusi, nu inteleg o chestie, de ce va plangeti ca cei din sursa externa deprofesionalizeaza structurile M.A.I. atata timp cat sunt considerati ca fiind mai bine pregatiti decat noi care am sustinut un examen de "n'' ori mai dificil decat alergarea de rezistenta de 1000m si flexiile abdominale si cateva intrebari de natura legislativa. 

• Member

Nu poti compara examenul dat de cei din sursa externa cu examenul de admitere de la scoli. Tematica e total diferita. Daca ai sustinut un examen de admitere la o institutie de invatamant a MAI nu inseamna ca esti si pregatit pentru a fi politist ci doar ti-ai castigat dreptul de a urma cursurile acelei institutii.

Tu nu prea ai inteles care e problema cu incadrarile din sursa externa. Cu siguranta cei din sursa externa sunt mai slabi pregatiti dupa cele 3 luni petrecute la o scoala decat cei care fac 2 ani. 

Asa ca daca vrei cu adevarat sa intri pe usa din fata in Politia Romana trebuie sa te pregatesti mai bine pentru examen. 

Asta e situatia, trebuie sa o accepti.

Edited by BGeorge
  • Upvote 2

Nu contează că ai obținut mai mult de 40 puncte sau 40, admiterea s-a făcut în ordinea descrescătoare a punctajului și în numărul celor 680 de locuri, în urma unui concurs corect, care nu lasă loc de interpretare. Aceasta este capacitatea de școlarizare pentru școala respectivă. Și tot nu am înțeles de ce angajații M.A.I la care faci referire, respectiv cei „care se scaldă comozi în luxul din birourile ministerului” trebuie să „simtă aer rece la spate”,pentru că ai picat tu examenul? Ca o noutate, pentru tine, ei simt „aer rece la spate” oricum întrucât au aer condiționat în „birourile luxoase”. Cât despre încadrările din sursă externă, le consider discriminatorii și neavenite, cu toate că se invocă lipsa de cadre. Le consider discriminatorii întrucât pentru a accede la aceiași funcție sunt două forme diferite de examen cu tematică diferită( chiar dacă au aceiași structură), iar durata studiilor este diferită. De asemenea consider că este discriminare că sunt locuri anume pentru candidați de etnie rromă și alte minorități, întrucât un candidat care nu este rrom a fost respins cu un punctaj de 52, pe când un candidat rrom a fost admis cu 40 de puncte, la fel și un candidat de altă naționalitate. Vezi! dacă candidai pe locurile pentru rromi sau alte naționalități erai admis.

• Member

Eu n-am inteles-o pe-asta cu aerul rece pe la spate. A uitat cineva usa deschisa sau ar trebui sa ne treaca fiorii? Si de ce?

Treaba e simpla. La fel ca la incadrarile externe si la scolile de politie exista un nr. limitat de locuri. Unde e nedreptatea, imbecilitatea si neprofesionalismul conducerii? Ca nu ai putut sa iei punctajul necesar? Cu ce sunt ei de vina? Esti copil. Maturizeaza-te. Primul pas e sa nu mai arunci vina pe altii si sa te uiti la tine. Nu esti nici primul, nici ultimul care pica. Oi fi dovedit rezistenta la stres si ce mai ziceai pe acolo, dar altii au dat dovada de si mai multa rezistenta - cei care au intrat. Asta e si ideea concurentei. Crezi ca la incadrari directe nu e concurenta?

• Upvote 4
în urmă cu 5 ore, IlieAdi a scris:

nu am obtinut 40 de puncte

Deci nu ai obținut nici 40 de puncte, dar vorbești în numele a 715 persoane( în realitate au fost mai puțini) care  ar fi obținut punctaje între punctajul ultim pentru admiși și cele 40 de puncte minime pentru a fi admis. Dacă accepți un sfat de la mine, nu te face polițist, dar să nu încerci să treci nici de cealălaltă parte a baricadei pentru că în dorința de a arăta că ești deștept, lași prea multe urme și un polițist ajunge foarte ușor la tine.

@IlieAdi: Nu, te-ai pregatit ca sa fii admis la o Scoala de Agenti de Politie, iar daca nu ai reusit, vei mai incerca (viata nu se incheie aici). Daca nu poti face fata acestei "dezamagiri", inseamna ca nu ti-ai ales linia de munca potrivita, deaorece nu vei putea face fata zecilor/sutelor de dezamagari de care vei avea parte cand vei fi politist. "Cele 40 de puncte nu au fost obtinute usor"?! Serios?! Eu am avut emotii ca nu voi intra cu 81 de puncte (pe vremea mea B-) ). Si da, cei din sursa externa sunt mai pregatiti decat tine, pentru ca ei au aproape 3 luni de scoala, iar tu nu. Si daca vei aplica pentru locurile din sursa externa, tot nu vei primi compatimire (daca asta cauti), asa cum nici persoanele care au fost admise in urma acestor "concursuri" din sursa externa nu vor primi (ma refer strict la persoana mea, pentru ca nu pot spune daca la fel gandesc si ceilalti colegi ai mei). Este vorba aceea "daca ai intrat in hora, atunci joaca". Si, asa cum au mai zis si altii, nu compara examenul vostru cu examenul celor din sursa externa, pentru ca vei ajunge sa "compari" mere cu pere. In alta ordine de idei, tu ai impresia ca "tremura" cei din minister pentru ca sunt cativa tineri dezamagiti ca nu au fost admisi la SAPVLC, cand nu au tremurat cand au fost disponibilizati politisti cu vechime, familii si datorii la banci?! Incearca sa redirectionezi frustrarea/dezamagirea/nemultumirea/nedumerirea pe care o ai in momentul acesta, spre a invata si a fi pregatit, ca sa poti reveni pe forum si sa spui ca ai fost admis printre primii la Academia de Politie, sau la Scolile de Agenti de Politie. Numai bine :clip:

• Upvote 1
  • Downvote 1

iav, nu, nu am obtinut 40 de puncte ci am obtinut mult mai mult. Am deschis acest topic nu in speranta de a obtine compatimire sau mila. Cred ca stiu eu ce e mai bine pentru mine sa fac si ce cariera sa urmez. Nu am acuzat niciun politist de pe forum ca e vinovat de esecul meu, care, nu neg, imi apartine. Voiam doar sa "trag putin de goara locomotivei" si eventual daca pe aici pe forum mai sunt si domni care stau la masa cu ministrul sa stie ca se putea face cumva sa se suplimenteze locurile la aceste scoli, doar una din devizele Politiei Romane este "Profesionalism". Cu toate ca nimeni nu a inteles mesajul pe care am incercat sa il transmit, continui sa cred ca majoritatea politistilor de pe acest forum sunt oameni de baza de la care poti cere un sfat in domeniu.
Am simtit nevoia de a face acest ultim comentariu pentru a nu se interpreta ca sunt vreun:milog, plangacios, copil copac, plod, frustrat, adept al teoriei conspiratiei etc. Da, cu siguranta la anul ma voi pregati temeinic si voi merge cu mai multa incredere la examen, poate intre timp la conducerea M.A.I. vine un ministru cu o pregatire adecvata functiei, de preferat absolvent al unei scoli de profil care sa fie acolo dintre si pentru cadrele M.A.I. Va salut si va doresc o seara cat se poate de frumoasa.

@IlieAdi: si ai impresia ca numai tu esti in situatia in care ti-ai fi dorit sa suplimenteze numarul de locuri (sa poata intra si restul persoanelor care au obtinut nota minima)?! Dar nu am mai vazut pe altcineva care sa "traga putin de goarna locomotivei". Nu vrei compatimire, sau ceva de genul, dar, din pacate, in zona respectiva tinzi sa ajungi. Nu vreau sa intru in polemici, asa ca ma voi rezuma la a spune ca iti urez multa bafta pe viitor si sper sa reusesti in cariera pe care o vei alege.

Numai bine :clip:

#iav ti-am rapit putin din timp ca sa ma cauti in lista candidatilor, nu?:lol: Rad si eu dupa atata timp de necazul meu, acum pricep la ce te refereai ca las multe urme. Sincer, nu ma ascund dupa nume sofisticate cu cifre si alte caractere(nu ca as avea o problema cu cine face asta, mai ales ca e firesc sa va protejati identitatea), nu am nimic de ascuns. Haide #iav, erai politistul meu preferat de pe forum, cel mai de gasca, iar acum observ si cand "te iei de viata mea" esti amuzant. Numai bine!
#ionutz88 Nici eu nu vreau sa creez sau alimentez polemici. N-am fost crescut in puf, nici in dormitoarele regale nu m-am nascut, asa ca nu astept compatimire. Multumesc mult, numai bine si tie :emo-yessir: 

Nu m-am obosit să te caut în lista de candidați.Punctajul l-am dat la „plesneală”. Mulțumesc pentru aprecieri și să știi că mai de mult era o vorbă: „ critica îndreaptă”, așa că lasă lamentările, pune mâna și învață, pentru că indiferent de calea pe care o alegi ( „săritul gardului„ sau „ușa din față) pentru a deveni polițist, ca să te menții ești nevoit să înveți tot timpul. Ai un an ca să te pregătești ca să dai chiar și la Academie ( nu este mult mai greu decât pentru scolile de agenți), iar dacă reușești la Academie, drept recompensă, la absolvire am să-ți spun județul unde sunt, ca să-l ceri la repartiție și să-mi faci zile fripte. Baftă!

• Upvote 2
  • Member

Din ce in ce mai multi plangaciosi si nu ma refer la speta de aici neaparat.Sa vedeti pe facebook , ca s-au constituit deja in grupuri , ca sunt discriminati , ca MAI isi bate joc ca in sfarsit au ridicat din nou limita de inaltime.Daca vedeti ce crize fac ca cica i-a anuntat prea devreme( cu un an inainte de admitere :)) ) Ba chiar zicea o astfel de nedreptatita ceva in genul "eu ca pitica nu pot fi o buna politista?" :)))

Edited by BogdanAlx
  • Upvote 2
  • Active member

Ia mai lasati-ne vere, ca sunt destule meserii pe care vi le puteti obitne fara sa dovediti o deosebita rezistenta la stres, fara sa alergati imresionanta distanta de 1 km, fara sa va preagtiti un an sau fara sa aveti 1,70 (desi as mai adauga 5 cm, daca ar fi dupa mine)
Nu trebuie sa fim cu totii politisti, s-asa pana de curand ne injurati pe facebook si prin tot mediul online, majoritatea dintre voi.
Tu te auzi ce spui !? tu esti suparat ca nu te-ai incadrat in cele 600 de locuri si ai fost "sub linie" ... Pai cu ce drept vii si ne iei pe noi la intrebari aici !? aaa, vrei sa ne semnalizezi faptul ca in timp ce tu te-ai pregatit un an, vin altii, pe locurile din sursa externa si se fac politisti inaintea ta. Aia e, incearca si acolo, e dreptul tau. Desi sa stii ca nici noua nu ne convine situatia, dar nu te putem ajuta cu nimic. Daca tot s-a trezit spiritul civic in tine, fa o petitie online, ia-l pe prim-ministur la intrebari, da statul in judecata la forurile superioare si in cazul in care vei reusi o schimbare iti promitem recunostinta eterna si te facem si lider de sindicat

• Upvote 1
  • Member

Vad ca opozitia politistilor referitor la incadrarile directe a dat nastere la anumite pareri in cadrul candidatilor cum ca daca ar incerca la scoli/academie deja sunt peste cei intrati din externa sau cum ca locul in aceste institutii ar trebui sa fie asigurat.Subscriu la ce ziceau ceilalti mai sus, 40 de puncte e putin la admiterea intr-o scoala de politie, foarte putin comparativ cu ce admitere era in alti ani

• Upvote 1

Mereu a fost concurenta atat la scolile de agenti cat si la Academia de Politie. Asa cum spunea si domnul rector Torje "aici intra cei mai buni dintre cei mai buni". Conditia fizica nu este suficienta, probabil ca era pe vremea cand s-a reorganizat Politia Romana dupa 1945 "Omule gospodar, cunosti a scrie? - Stiu sa ma iscalesc! - Bine, esti comisar!". Acum fara o gramatica impecabila, capacitate extraordinara de retinere, sinteza si analiza, psihic sanatos si mediu familial fara antecedente antisociale/infractionale, nu prea ai ce cauta pe la usile acestor institutii. Exceptie cei care provin din casele de copii. Am auzit cazuri si citit despre povesti de viata ale unor elite din cadrul Politiei Romane care au provenit din centrele de plasament si parinti cu o situatie financiara foarte precara (asta pentru a inlatura mitul cu spaga pentru admitere).
Mai on topic: Media cuprinsa intre 40-60 de puncte trebuie sa fie un scor nepotrivit pentru orice forma de invatamant, ce sa mai zic despre formele de pregatire profesionala ale MAI. E adevarat ca exista carente de personal, dar nu noi civilii suntem vinovati pentru acest fenomen, nu noi trebuie sa suportam vinovatia unui singur "om" despre care nu am dreptul sa vorbesc aici. Este absurd sa patrunda in politie tot felul de meseriasi/carpaci nepregatiti prin incadrari absurde din sursa externa si tot absurd este sa se modifice prea radical, conditiile de admitere in formele de invatamant ale MAI.

• Upvote 4
  • Member

Ca tot vorbea Roby de inaltime... Sa va povestesc cum intervin eu la evenimente, insotit de o colega care a intrat la scoala de politie cu derogare de la 1.58m inaltime? :)) 

• Upvote 1