Jump to content
POLITISTI.ro

Specializare pe profil de Criminalistica in Academia de Politie

Switch

Recommended Posts

Buna ziua , Cred ca ma aflu si eu printre tineri care au trecut in clasa a 12-a , si acum se gandesc ce facultate sa urmeze , Mie cam de la 15 ani mi'a placut cu ce se ocupa departamentul de politie , mai ales partea de criminalistica ,Si cred ca acesta ar fi singurul loc de munca unde as fi dispus sa ma scol si la 4 dimineata fara probleme atata timp cat fac ceea ce imi place , Insa pana atunci am si eu niste intrebari pana cand se termina Admiterea , Ca sa pot sa imi procurez manualele de istorie , sa ma apuc de treaba .

Din cate am inteles , Pentru a te inscrie la Academia de Politie , Trebuie sa treci O proba Fizica , O proba Psihologica , Si de dat examen la Romana,Istorie, Si la alegere o limba straina ,Pana acum nu cred ca ar fi o problema ,

Insa,pe site'ul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” la Admitere 2011/Locuri Disponibile , Nu am vazut nici un loc pentru Criminalistica , Nu se mai aloca locuri sectiei respective ? , sau Daca intru la Drept penal sau OSP , Pot sa imi aleg specializarea , in cazul meu Criminalistica ?

Inca un Lucru , La Vizita Medicala , Am inteles ca poti fi respins in cazul de cicatrici , Eu am una mica , nu este vizibila , decat daca te uiti atent , sub bazin , pot sa fiu respins din cauza acestei cicatrici ?

Va multumesc ca v-ati obosit ochii citind prostiile scrise de mine . :-)

• Moderator

Abia dupa ce intri la Academie, vei putea opta pentru un profil/specializare anume. Si asta nu se va intampla imediat, cred ca din anul doi.

In legatura cu cicatricea aceea nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Spor la invatat si antrenamente!

Bafta la examene!

Va multumesc pentru raspunsuri , :-) . @SandoKhan , Te cred dar sincer nu ma vad facand altceva , acest loc de munca este singurul la care mas putea duce fericit la lucru , nici nu imi pasa cat castig , :-).

• Upvote 1

Ma indoiesc ca te vor pica pentru o cicatrice mica, si mai ales ca e undeva in zona bazinului.

Iti urez mult succes!

• Moderator

@Switch : atata perspicacitate ma emotioneaza !

Daca ai reusi sa postezi si ceva util, ar fi mininat! Remarcile ironice si rautacioase nu iti fac cinste.

Ai idee cu ce se mananca criminalistica ? :ner:

Daca a citit aici: deja stie "cu ce se mananca".

Daca vrei sa ajungi criminalist adevarat, nu doar cu titulatura, trebuie sa inveti, sa ai stomacul tare si sa nu te sperii de sange :) Si sa faci ce a facut colegul la arad, ieri, la accidentul cu motociclistul decedat prin ruperea trunchiului :)

• 3 weeks later...

Am observat , Din pacate am facut o vizita medicala acuma de curand , sa vad daca nu mai am ceva pe langa cicatrice , si mi'au gasit platfus -> GET OUT ! , Inca sper sa pot sa il corectez , e cam ciudat pentru ca pe mine nu ma deranjat niciodata afectiunea asta , am facut si baschet 4 anii de zile .

E o tampenie chestia asta ma... voi va luati dupa legende neadevarate. Eu am si alunite si cicatrici si tatuaj si am intrat in politie. La fel mi-au tremurat si mie chilotii ca toti ziceau mai ales din cauza tatuajului ca ma zboara. EROARE! Daca sunt acoperite permanent de orice articol de echipament, eu tatuajul il am pe un pectoral, nu e nicio problema. Si sa nu fie nesimtit de mare. La fel si cicatrici, am 2 urme de intepaturi cu cutitul in spate, care in mom de fata au cam 2x2 cm fiecare. Nu s-a legat de ele. Platfusul il rezolvi cam in 4 luni de exercitii medicale. Asa ca ... succes!

• Upvote 1

Cu ce te-ai ocupat inainte sa intri in politie, de ai urme de cutit in spate? Erai seful gastii "Dupa blocuri suntem noi"?

Alea sunt niste trofee pe care nu le are oricine....

• Upvote 1
  • 2 weeks later...

Cu ce te-ai ocupat inainte sa intri in politie, de ai urme de cutit in spate? Erai seful gastii "Dupa blocuri suntem noi"?

Alea sunt niste trofee pe care nu le are oricine....

Am vrut sa fac pe viteazu' cand a strigat o fata dupa ajutor si nah ... ei ERA multi eu ERA unu :) Da' satisfactia a fost maxima, macar fata a fugit ... eu am zacut vreo 3-4 zile :)

• 6 months later...

Buna seara! @Switch, si eu sunt tot clasa a XII-a si vreau sa intru la Academie tot pentru a urma criminalistica... desi toata lumea imi zice ca bla bla, nu e bine platit si asa, nu ma intereseaza, am zis ca asta imi place, asta vreau sa fac... Dar tot am o problema legata de o operatie, si am tot incercat in toate partile sa gasesc un raspuns dar... cam in van. Astazi am fost la policlinica mai la medicul dermatolog sa vad daca respectiva cicatrice de la operatie reprezinta o problema(este pe gat...). Si nici macar nu a bagat in seama cicatricea, mi-a spus ca tine de chirurgie, si ca daca fac dovada ca a fost din necesitate(nu stiu din ce ar mai putea....) si alte acte, nu ar fi asa mare problema. Dar in momentul in care m-a pus sa ma dezbrac a zis ca am vitiligo - am o pata pe burta, dar este un semn din nastere care, de 19 ani nu s-a extins, si nu cred ca are vreun gand din asta in viitorul apropiat... Nu am mai apucat bineinteles sa spun ca nu este niciun vitiligo caci doamna doctor era atata de convinsa ca este vitiligo inca mi-a zis a, pai esti inapta ca ai vitiligo- i-o fi placand cuvantul...-, dar cred ca nici nu s-a mai gandit care sunt simptomele, ma rog. Eu stiam ca nu este nicio problema cu semnele particulare/din nastere atata timp cat le acopera uniforma. Este adevarat? Multumesc mult de tot oricui ma poate ajuta cu cea mai mica idee sau sugestie!

Edited by Bet

Intradevar, nu este nici o problema cu semnele particulare/din nastere, atata timp cat nu se vad din uniforma!!! Pe principiul asta s-a mers pana acum...dar stii cum e, mai depinde si de medicii de la vizita medicala!! ;) In mod normal, nu ar trebui sa ai probleme!!

In primul rand iti urez succes in ceea ce vrei sa faci.Si eu am ales acest domeniu pe acelasi principiu....daca imi place ceea ce fac nu trebuie sa ma plateasca foarte mult.Intre timp odata cu trecerea anilor a inceput sa ma deranjeze partea financiara ( intemeierea unei familii diverse necesitati etc. ) dar surprinzator nu a disparut placerea. Deloc !

Bafta !

• Upvote 1