Jump to content
POLITISTI.ro

Ordonanta Guvernului pt combaterea transportului ilicit de persoane

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta pentru combaterea pirateriei in transportul rutier de persoane.

Potrivit actului normativ, persoanele care presteaza serviciile de transport rutier fara autorizatie vor fi sanctionate prin pierderea dreptului de utilizare a autovehiculului timp de sase luni, prin retinerea placutelor de inmatriculare impreuna cu certificatul de inmatriculare.

Pentru persoana fizica sau juridica, dupa caz, respectiv scoli de soferi si instructori auto, care pregatesc persoane pentru obtinerea permisului de conducere, fara sa detina autorizatie sau cu autorizatie care nu este valabila din diverse motive, suspendata, anulata, retrasa, expirata sau declarata pierduta este prevazuta amenda de la 10.000 la 15.000 de lei.

In cazul utilizarii pentru transport public de persoane a unui autoturism 8+1, fara a se detine autorizatie de transport in regim de inchiriere, se suspenda dreptul de utilizare a autoturismului prin retinerea, de catre politistii rutieri, a placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare,precum si sanctiunea contraventionala corespunzatoare, iar in privinta transportului in regim taxi, operatorilor li se interzice sa stationeze pentru a lua pasageri in alte localitati decat cea pentru care taximetristii respectivi sunt autorizati.

Actul normativ a fost elaborat la solicitarea Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati.

• Moderator
Publicat

Nu mi se pare deloc corect faptul ca este implicata si politia in acest "joc comercial" ce tine in fond de concurenta neloiala.

Principalul obiectiv al politiei rutiere este reducerea accidentelor de circulatie. Ca sunt unii transportatori care nu obtin licente de transport sau de traseu si totusi efectueaza astfel de transporturi in mod ilegal nu prea are mare legatura cu siguranta traficului rutier.

Aici e domeniul ministerului transporturilor si al Autoritatii Rutiere Romane. Ei sunt cei care trebuie sa puna ordine in acest domeniu.

Bine, stiu ca daca stam sa despicam firu-n patru e si treaba politiei, cand ajungem la gradul de siguranta al calatorilor in cazul transportatorilor ce nu detin autorizatii sau licente. Dar eu vreau sa subliniez faptul ca daca un astfel de transportator nu are licenta sau autorizatie nu inseamna neaparat ca gradul de siguranta al calatorilor este mai redus.

Publicat

Nu stiu daca v-a fi eficienta aceasta ordonanta de urgenta, avand in vedere ca transportul ilicit de persoane (mai ales cu autoturisme cu 4 locuri ) este greu de probat .Sa vedem cat de clara v-a fi legea si atributiile concrete pe care i se vor atribui politistului.

• 5 săptămâni mai târziu...
Publicat

Sunt curios ce pot sa-mi faca daca ma gasesc cu persoane in masina personala,e masina mea si duc pe cine vreau in ea.Am facut naveta 8 ani cu,,ia-ma nene'' si stiu cum e sa stai pe marginea drumului in frig sau canicula.

• Moderator
Publicat

Indiferent în care situaţie te-ai afla, cel care e pe jos sau cel cu maşina, sfatul meu e să te gândeşti de două ori înainte de a apela la astfel de practici. Pe stradă poţi întâlni fel şi fel de oameni, iar siguranţa, securitatea sau sănătatea ta nu trebuie să le rişti aşa uşor.

Nu de frica unor eventuale sancţiuni ar trebui să renunţi la astfel de practici, ci datorită acestor considerente privind securitatea şi siguranţa ta.

Publicat (modificat)

Are perfectă dreptate Cătălin, am un prieten care a plătit 500 euro unui "ia-mă nene" pentru ca acesta să-şi retragă plângerea .

Speţa e după cum urmează: domnul X l-a luat la ocazie pe domnul Y , la o curbă a pierdut controlul volanului şi au intrat în şanţ , nimic serios, tabla uşor îndoită , vânâtăile de rigoare, la prima vederea accident soldat cu pagube materiale .

După vre-o două săptămâni apare domnul Y cu un certificat medico-legal cu 35 zile îngrijiri medicale şi o frumuseţe de plângere penală pentru vătămare corporală ( mirosea de la o poştă că era scrisă de un profesionist ) . După aprige negocieri s-a ajuns la suma de 500 euro pentru retragerea plângerii.

Modificat de aromas
Publicat

Concurenta neloiala trebuie combatuta si de catre politisti pentru ca nu este corect ca unii sa plateasca taxa si impozite iar altii sa practice taximetria si sa bage toti banii in bazunar, ba sa ne mai si persifleze uneori !

• Moderator
Publicat

Dacă vei citi de curiozitate normele Ministerului Transporturilor privind condițiile în care cineva poate obține o licență publică de transport sau de traseu, vei observa că un cetățean care își cumpără un microbuz si dorește să facă transport de persoane în cel mai legal mod posibil, adică să fie în regulă ... nu poate, legea nu-i oferă această posibilitate.

Cu alte cuvinte, acele condiții ce trebuie îndeplinite pentru a obține o licență de la ministerul transporturilor au fost croite în așa fel încât numai marii operatori să poată obține astfel de licențe. Cei de prin ministerul respectiv împreună cu reprezentanții transportatorilor importanți, intenționat le-au conceput așa, pentru ca pe cei mici să-i elimine de pe piață forțat.

Asta nu se mai numește economie de piață, unde cel mai eficient și serios șă fie cel câștigător.

Iar aceea concurență neloială de care tu vorbești a fost provocată chiar de cei din ministerul transporturilor și marii operatori, care practic îi obligă pe cei mici să facă astfel de transpoarte în ilegalitate, iar acum doar doresc să scoată castanele din foc cu mâna altuia (respectiv a poliției). ;)

Dacă legea ar fi de așa natură încât oricine dorește să-și poată obține licență, da, atunci întradevăr mi s-ar părea foarte normal și corect să-l sancționezi exemplar dacă e în abatere. Dar dacă acest lucru nu-l poate face legal nici dacă vrea și el e scos de pe piață artificial, forțat ... nu mi se pare deloc în regulă.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.