Jump to content
POLITISTI.ro

Verificare maşină şi acte auto din străinătate

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua. Am cumparat o masina din Franta recent, si vreau sa stiu daca asigurarea mai este valabila. Pe eticheta din geam scrie ca mai am pana pe 17.01.2017 asugurarea, si itp-ul pana mai tarziu. Dar vreau sa fiu sigur de valabilitatea acestora. Stie cineva un site , sau unde pot afla daca sunt in regula? Multumesc ! 

• Moderator
Publicat

Legislaţia română prevede că noul proprietar are obligaţia de a înmatricula autovehiculul în 30 de zile de la data încheierii documentului de vânzare-cumpărare.

Art. 11 din OUG 195/2002 republicată
(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidentele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Publicat

Stiu exact legislatia. Eu am programare la rar abia pe 6 septembrie. Am nevoie sa stiu doar daca nu a fost intrerupta asigurarea. Multumesc pentru raspuns.

• 5 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua,intenționez sa cumpăr o masina care este inscrisa pe BG,  actele par ok,dar cum pot verifica dacă este vreo problema cu masina ,gen sa fie furata etc...sau actele fiind originale ? Multumesc

• Marius a modificat titlul în Verificare maşină şi acte auto din străinătate
  • 8 luni mai târziu...
Publicat

Vreau sa cumpar un ford focus 2014 de la un samsar si vreai sa stiu daca sunt actele in regula pentru a inmatricula masinaIMG-20221203-WA0002.jpg.ee3f9be50c40071815d49eb3b20290b0.jpg

IMG-20221203-WA0003.jpg

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.