Jump to content
POLITISTI.ro

Este posibilă reînnoirea cărţii de identitate dacă titularul nu este în ţară?


Robes

Recommended Posts

Salutari! Am o mica nelamurire, am cautat in mai multe surse dar nu am gasit informatiile necesare, tatal meu este plecat in strainatate si ii expira CI in noiembrie, este posibil sa isi reinoiasca CI in tara respectiva fara a fi nevoie sa vina in Romania, sau sa ma imputerniceasca sa ma duc eu sa ii scot CI? Va multumesc anticipat!

Link to comment
  • Catalin changed the title to Este posibilă reînnoirea cărţii de identitate dacă titularul nu este în ţară?

Nu ai căutat unde și cum trebuie. Nu ai căutat și aici: OUG 97/2005 republicată 2011 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, art. 14 , alin.6 și 7

Art. 14 
(6) In situatia cetatenilor romani care au domiciliul in Romania si se afla temporar in strainatate, eliberarea cartii de identitate se poate face prin intermediul altei persoane, pe baza de procura speciala, autentificata la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei din tara respectiva. 
(7) Cetatenii romani aflati in strainatate pot depune cererea pentru eliberarea primului act de identitate impreuna cu documentele prevazute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale Romaniei din statul respectiv. 

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.