Jump to content
POLITISTI.ro

Speţă decontare cheltuieli de transport - misiune


Daniel2016

Recommended Posts

Salutare dragi colegi,

În perioda 04.06 - 05.06.2016 am fost în misiune la alegeri, schimbul I. Menţionez că fac naveta şi mi se decontează naveta cfm. OMAI 51/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor de transport în unele situaţii în care cadrele militare, poliţiştii şi personalul civil se deplasează la şi de la locul de muncă cu modificările şi completările ulterioare.

Astăzi spre surprinderea mea cei de la financiar au spus că vor bon de carburant pentru a mi se deconta cheltuielile de transport ocazionate cu această misiune pt. alegeri. Întrebarea mea sună aşa: Care este cadrul legal prin care cei de la financiar îmi solicită bon de carburant din perioada misiunii în contextul în care eu am aprobată naveta şi decontarea cheltuielilor de transport. ?

Vă mulţumesc!

 

Link to comment

H.G. 1292/2003

Art. 6. - (1) Poliţiştii au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, dus şi intors, in contul unităţilor din care fac parte şi in situaţiile in care se deplasează:

a) la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, aflate pe teritoriul ţărilor vecine, in cadrul cărora işi desfăşoară activitatea, indiferent de distanţă;

b) la şi de la locul de muncă, dacă sunt incadraţi in unităţi, subunităţi şi formaţiuni izolate, stabilite pe baza criteriilor aprobate prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, şi au domiciliul sau reşedinţa in altă localitate;

c) la şi de la locul de muncă pentru a executa, în afara orelor de program, controale inopinate sau alte misiuni ordonate, în cazul când unitatea (subunitatea) este situată în afara perimetrului localităţii de domiciliu ori de reşedinţă;

d) in alte localităţi, pentru a participa la instructaje, cursuri de perfecţionare, specializare, convocări, stagii de practică şi alte forme de pregătire, organizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor;

e) pentru internare in spitale, sanatorii, centre de refacere a capacităţii de efort sau pentru stabilirea situaţiei medicale;

f) la şi de la locul de muncă, pe o distanţă de 5-70 km, pentru poliţiştii mutaţi in interesul serviciului intr-o altă localitate decat cea de domiciliu sau de reşedinţă, cărora nu li se pot asigura locuinţe in localitatea in care au fost mutaţi;

f1) la şi de la locul de muncă, pe o distanţă de 5-70 km, pentru poliţiştii împuterniciţi să îndeplinească funcţii într-o altă unitate decât cea din care fac parte, situată într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă, şi pentru poliţiştii numiţi în prima funcţie într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă, cărora nu li se pot asigura locuinţe în localitatea în care au fost împuterniciţi/numiţi în prima funcţie. De aceleaşi drepturi beneficiază şi poliţiştii încadraţi la structurile teritoriale ale unor unităţi care au sediul în altă localitate.

g) la organele de poliţie pentru a da relaţii in probleme ce interesează unităţile de poliţie sau cand sunt chemaţi la organele de urmărire penală ori la instanţele de judecată.

(2) Decontarea cheltuielilor de transport pentru poliţiştii care sunt chemaţi la organele de urmărire penală sau la instanţele de judecată se face cu aprobarea prealabilă a şefului unităţii din care face parte poliţistul sau a adjuncţilor acestuia.

Pentru decont, iti trebuie:

- Raport in prealabil catre seful unitatii (ordonator de credite) pentru deplasarea cu auto, proprietate personala

- Ordin de serviciu

- Bon de carburant din ziua misiunii

- copie de pe certificatul autoturismului 

  • Upvote 2
Link to comment
  • 6 months later...

O nouă întrebare ce are legătură cu acest topic.

    La fel, am fost la alegeri în dată de 11.12.2016 cu auto ce aparține socrului. Am bon din ziua respectivă, copie după certificat, ordin de serviciu și CONTRACT DE COMODAT în forma scrisă (nu autentic la notar), deoarece în codul civil nu scrie nicăieri că trebuie în forma autentică la notar. Bineînțeles că la IPJ am întâmpinat probleme la financiar, ca nu e legal că să verifice juridicul mai bine dacă am dreptul, etc. Există vreo baza legala să nu deconteze ? Vreun sfat să mă duc la juridic să mă iau puțin cu ei la contre? Mulțumesc anticipat.

După ce că ne dau 3 lei amărâți pentru atâtea ore pierdute, mai au pretentii să ai mașina personală, încă puțin și ne impun si vreo marcă anume, mi-e sila. Nu mi-e de aia 30 de lei pt. decont carburant, ci de principiu.

  • Upvote 1
Link to comment

Salut, cei ce s-au mutat cu serviciul la cerere, intr-o alta localitate, au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport sau numai cei mutati in interesul serviciului?

Link to comment

Contractul de comodat nu trebuie autentificat la notor. Este o alta gaselnita a ,,specialistilor lui peste prajit" ! 

 

Edited by Elvis
Link to comment

Contractul de comodat încheiat sub semnătură privată este perfect legal. Cei de la financiar nu cunosc legea. M-am întâlnit și eu cu o asemenea situație.

Edited by Daniel2016
Link to comment
  • 4 weeks later...

Am vb și cu șefa de la financiar și nu mi-a putut da un argument legal în baza căruia nu îmi poate deconta decât dacă e încheiat la notar. Nu cunosc deloc legea acești "specialisti" . Am lăsat de la mine de data asta, dar cu siguranță la următoarele alegeri fac raport prin care aduc la cunoștință că nu am cu ce sa ma deplasez la secția de votare. 

Link to comment

A fost decizia ta. Personal nu aș fi procedat astfel. Așteptam un răspuns și apoi făceam un raport. La tine în unitate nu sunt consilieri juridici ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.