Skip to content

Asigurare RO masina înmatriculată Uk

Featured Replies

Vă Salut,  am și eu o întrebare la care nu am găsit răspunsul nicăieri. Am cumpărat o masina înmatriculată în anglia. Are mot valabil pana în februarie 2017 și asigurare la fel (am verificat pe askmid și pe site-ul guvernului pt mot),  însă asigurarea este pe numele celui de la care am cumpărat-o. Pot circula legal cu masina? Dacă nu mă pot folosi de asigurarea care o am este posibil sa fac rca la noi în tara și sa circul cu el? Am făcut un calcul online pt asigurare și e mai scumpa decât în mod normal dar dacă ar fi în regula s-ar merita. 

Va mulțumesc pentru timpul acordat!

Din pacate nu poti circula legal cu masina avand asigurarea pe numele vechiului proprietar. In Anglia, spre deosebire de prevederile de la noi, asigurarea se face pe persoana, respectiv pe conducatorul efectiv al autovehiculului, si nu pe masina (proprietarul din certificat) cum este la noi in tara. Asadar, daca vei continua sa conduci masina pe drumurile publice avand asigurarea pe fostul proprietar, e bine sa stii ca aceasta nu este valabila si risti o sanctiune cu amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei + retinerea certificatului si a placutelor de inmatriculare.

De asemenea, nici RCA-ul facut la noi in tara pentru masina avand numerele de Anglia nu este valabil. Asigurarea despre care faci tu referire este cea in vederea inmatricularii vehiculului, se face pe baza seriei autovehicului (numarului de identificare din certificat) si este valabila doar in cazul in care circuli cu masina cu numere provizorii. Daca produci un accident cu pagube materiale asigurat cu un astfel de RCA si avand placutele de UK pe masina, societatea de asigurari nu va despagubi pe nimeni. Sanctiunea este aceeasi in cazul in care esti oprit de politie.

Singura posibiltate legala de a circula cu masina este sa o inmatriculezi la noi in tara ori sa iti faci asigurare pe numele tau in Anglia.