Jump to content
POLITISTI.ro

Alcolemie de 0.8 fix (probe biologice) la volan

Sergiuu

Recommended Posts

Am fost oprit la un filtru de politie, iesind in fiola peste 0.4 alcolemie am fost supus la probe biologice,

la care am aflat raspunsul acesta fiind 0.8 fix, am fost informat ca voi primi o citatie acasa "dupa o perioada de cateva luni" 

cu care va trebui sa ma duc la poitie sa imi ridic carnetul , si mi se va stabili o amenda pe loc.

Acum intrebarea mea este: intre ce sume poate varia aceasta amenda? 

* fapta s a intamplat dupa martie 2016.

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Edited by Sergiuu

Amenda pentru această faptă, considerată contravenție în cazul tău, este de la 9 la 20 de puncte amendă. Cum un punct amendă, de la 1 mai anul curent, este de 125 de lei, înseamnă că vei primi de la 1125 la 2500 lei. Suma exactă o stabilește polițistul care-ți întocmește procesul-verbal și, după cum ți-am spus, poate varia de la 1125 la 2500 lei. Adică îți poate aplica 9 (minim), 10, 12, 16, sau chiar 20 de puncte, adică maxim. Orice sumă ți-ar fi aplicată, ca și amendă, legea prevede să iți fie stabilită jumătate din minim pentru a o putea achita pe loc sau în două zile lucrătoare. Asta înseamnă 562, 5 lei. Nu achiți jumătate din minim în aceste două zile lucrătoare, te va ”încărca” Primăria la impozit cu suma întreagă, stabilită de agentul constatator. De obicei polițiștii aplică suma minimă în cazul contravențiilor. În cazul de față, 9 puncte amendă, adică 1125 de lei.

Avand in vedere ca fapta a fost in martie, un punct se calculează 105 lei.

Asadar 472,5 lei de plata in 48 ore.

Eu personal as stabili maximul de 20 puncte amenda avand in vedere ca si alcoolemia a fost la maximul prevazut de contravenție.