Jump to content
POLITISTI.ro

Politist accidentat intentionat in serviciu

eugencinaru

Recommended Posts

Va salut!

Acum 2 zile un 'cetatean' a dat intentionat peste un coleg de la rutiera,chiar daca acesta i-a facut semn regulamentar de a se opri..si au fost o gramada de martori care au asistat la aceasta intamplare...si ce credeti?'cetateanul ' este cercetat in libertate...chiar unii sefi au vrut sa o de-a la pace cei 2(politist-infractor)...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa :angry:

• Moderator

Intr-o nu stiu care seara, intr-o nu stiu care vara...

Ceva date concrete, in ce judet, in ce conditii, cine era "jmecheru", etc

• Upvote 1

Lasa ca am patit-o si eu, iar circulistul care a venit la fata locului m-ar fi scos vinovat (desi nu eram singur). Noroc cu camera de supraveghere din intersectie. Rezultatul: o amenda de 250 lei pt vinovat si nici vorba de permis luat pt neacordare de prioritate. Motivul - are neamuri la DGA. Asa ca nicio surpriza privind speta colegului.

Ce traumatisme are colegul in urma accidentului? Este in spital?A fost expertizat din punct de vedere medico-legal?

Poate ca este cercetat in libertate deoarece s-a considerat ca nu prezinta un pericol public, banuiesc ca i-a fost suspendat permisul, astfel, neavand permis nu mai prezinta un pericol public.

scuze ca am fost cam zgarcit cu detaliile...pai se afla in timpul serviciului,intr-o intersectie in Mun. Calarasi,mai exact Bld. Cuza-Voda intersectie cu str. Grivita...a oprit un autoturism taximetru si a incercat sa opreasca si un mopedist..mopedistul s-a suit intentionat peste el(a incetinit ca si cand ar fi vrut sa opreasca,dar l-a injurat si s-a suit cu roata din fata peste colegu' de la rutiera...este un moped mai puternic,iar cand l-a accelerat sa ridicat intr-o roata si a intrat in plin in politist)...colegul are cotul umflat ,vanatai multiple,cateva cucuie,dar o duce pe picioare...acum urmeaza sa-l dea in judecata si sa-i ceara daune morale(asta care a dat peste colegul,este si el si fratele lui niste 'ciorditori' si nu prea le convine atunci cand sunt opriti de politisti)...s-au mobilizat toti colegii si cei de la op si proxenetii si rutieristii si l-au gasit pe maimutoi....ma intreb daca era invers?daca un politist dadea peste un cetatean din asta?...ce sa intampla? :angry::doh:

ce cred oamenii despre politisti?daca cineva il ameninta pe el sau familia lui,care ar trebui sa fie reactia acestuia?oare politistii nu sunt oameni?

hai ca-i tare :ner: ..proximitatea(asa le zic eu 'proxeneti')

eugencinaru, sper sa nu te superi, dar te rog incearca omule sa scrii si tu in limba romana.

Pentru ca cineva sa inteleaga ceva din postul tau, trebuie sa-l citesca de cateva ori. Nu exista propozitii sau fraze, de aliniate nici nu se mai pune problema, ai scris de la un cap la altul.

Nu e nicio graba, nu te grabeste nimeni, verifica postul si reciteste-l inainte de a posta, pentru ca e un forum public si citesc o gramada de oameni aici.

• Upvote 1

cand scriu ceva mai mult folosesc acele '...'...scuze daca nu ai inteles ce am relatat :emo-yessir:

cand scriu ceva mai mult folosesc acele '...'

scuze daca nu ai inteles ce am relatat :emo-yessir:

cand scriu ceva mai mult folosesc acele '...'

scuze daca nu ai inteles ce am relatat :emo-yessir:

• Downvote 2

Tu chiar esti politist? :hmmmt: Ori esti atat de entuziasmat si de grabit si faci 10 lucruri odata, ori, tu sti mai bine.

Scrie incet, cu rabdare.

• Moderator

Din pacate, nu va pati nimic acel nemernic. Si eu am trecut prin ceva asemenator. Un betiv a dat cu masina peste mine cand eram de serviciu si executam un filtru intrucat evadasera niste detinuti, m-a luat pe capota vreo 25-30 metri, iar cand a virat m-a aruncat jos. Am avut o dubla fractura deschisa la piciorul drept, adica a fost rupt complet. Betivul nu a oprit dupa accident, a fugit, dar a fost gasit de colegii mei dupa vreo 5 sau 6 ore.

Ei bine, pentru trei infractiuni (alcoolemie, vatamare corporala grava si parasirea locului accidentului) m-am judecat singurel cu el vreo trei ani, iar justitia din tara noastra i-a administrat trei ani cu suspendare. A stat doar o noapte in arest (cele 24 de ore) pana cand instanta a spus ca nu se impune un mandat de arestare din motive "socio-umane", intrucat avea un copil sugar acasa (probabil ii dadea el sa suga).

Iar pentru mine a urmat un adevarat calvar, doua operatii, o tija metalica in picior, vreo 5 luni complet imobilizat la pat datorita prostiei unor doctori si alte 4 luni de recuperare in care a trebuit sa invat din nou sa merg in picioare, probleme la serviciu intrucat sefii din aceea vreme considerau ca nu ma voi recupera si doreau sa scape de mine printr-o pensionare medicala sau altii considerau ca doar trag de timp pentru a nu ma intoarce la munca, amenintari cum ca ma declara dezertor (eram militari in aceea vreme) si multe multe altele.

Iar peste toate astea guvernul din aceea perioada a gratiat in masa pe toti cei cu pedepse usoare, iar betivul si-a obtinut un nou permis de conducere.

Asa ca puteti sta linistiti, nu va pati nimic acel nemernic. Exista precedente.

Dar de ce conteaza cum ma exprim in scris?Chiar asa de rau deranjeaza la ochi?Daca 'sti ' sa citesti inseamna ca 'sti' sa si scri(i) CU 2 DE 'i'..scuze de deranj...

Catalin imi pare foarte rau si stiu ce este o operatie mai ales la picior deoarece eu am avut meniscul,dar tu cu fractura si tije OOOOO :unsure: .Asa avem pe adjunctul de la Ipj :pe el il intereseaza daca ai cravata la gat sau cascheta pe cap sau daca iti stau gradele pe umar bine , apropo de cele scrise mai sus,adica voi va luati de cum scriu nicidecum de ce scriu(ma refer la subiect)..Sanatate si sa auzim numai de bine :emo-yessir:

catalin daca nu ma insel unui foarte apropiat al tau unu' i-a bagat cutitul in picior. tot pe vremea cand lucra la rutira, nu?

• Upvote 1
  • Downvote 1

Catalin, stiu ei eu o speta similara, cu mai putine vatamari decat la tine, dar tot 3 ani cu suspendare. BONUS, colegul nostru a mers in paralel si pe civil si a castigat definitiv 27.500 lei. Instanta s-a convins de respectivul ce hram poarta si pt o iesire din sala de judecata fara incuviintare ( a zis ca el nu mai sta ca e toata lumea impotriva lui ) i-a aplicat si o amenduță de 5000 lei, iar avocatei 2000. :ner:

Asta nu il opreste pe respectivul sa arunce cu noroi prin ziare:

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/condamnat-la-doi-ani-de-inchisoare-pentru-un-accident-inventat-226053-pagina1.html

Dar de ce conteaza cum ma exprim in scris?

Dar de ce conteaza cum esti imbracat in anumite situatii, cum mananci si cum te comporti? Ce te face sa crezi ca eu, unul, as crede ca te-ai exprima altfel, oral?

In primul rand conteaza pentru tine, iar in al doilea rand pt colegii tai, cei de pe forum si pt cei care te citesc. Exclud ideea ca ai mai fi si politist. Nici nu vreau sa ma gandesc.

MEA CULPA!!!

PS:Apropo de ideea ca nici nu iti inchipui(gandesti) daca as fi politist.Daca sunt ce se intampla?Chiar m-am saturat sa ni(mi) se tot reproseze chestii de genul asta.

Acum sa va spun o intamplare reala:soacra-mea sta(locuieste) intr-o comuna apropiata de mun. Calarasi unde sunt 2 lucratori si comuna este destul de mare si grea-ma refer la volumul de munca.In fine,vine ea revoltatta acasa ca politistii nu fac mai nimic ,ca se fura ,ca se bat aia prin comuna si ca vor sa faca o petitie la IPJ Calarasi sa controleze lucratorii de acolo.Stiti ce i-am spus?acum nu stiu cat este de deontologic-vezi ca de paza si bunastarea comunei se mai ocupa si primarul nu numai politia.Am intrebat-o daca intr-adevar cetatenii din comuna au habar de ce se intampla , s-a oferit vreunul voluntar sa-l ajute pe politist in munca pe care o desfasoara la post?Stiti ce raspuns am primit?Pai este politist si este platit.Pai este politist si este platit dar doar pentru 8 ore pe zi nu pentru 24/24.

Nu vreau sa o mai lungesc dar asta este atitudinea cetateanului cand vine vorba de ajutat.Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva.

Multa sanatate si sa auzim numai de bine!!!

iata si articolul de presa :

"Ovidiu Botea(30 de ani), poliţistul de la Biroul Rutier, rănit în misiune, joia trecută, spune că şoferul mopedului l-a accidentat cu intenţie. Fratele celui cu mopedul fusese oprit în trafic de 3 ori de Botea care a descoperit că, deşi are permisul suspendat, se urcă la volan.

Joi după amiază, în jurul orei 16.30, pe Bulevardul Cuza-Vodă, în timp ce se afla în misiune, Ovidiu a încercat să oprească în trafic, un tânăr care se afla pe un scuter marca Aprilia. „Venea dinspre magazinul Agneza şi i-am făcut semn să oprească deoarece nu purta cască“, povesteşte agentul. Ovidiu Botea nu s-a gândit nicio secundă ce avea să urmeze.

L-a lovit cu roata în piept

A încercat să mă evite pe partea stângă, dar un taxi, pe care îl oprisem tot pentru control, a virat aproape de bordură şi nu a mai avut pe unde să treacă“, mai spune Botea. Pentru că era decis să scape de oamenii legii, în acel moment, în stradă fiind Botea şi cu încă doi colegi, scuteristul s-a îndreptat către poliţist, l-a înjurat şi a accelerat brusc. „Atunci m-am gândit că vrea să mă lovească. S-a ridicat într-o roată şi m-a lovit în piept . M-a aruncat zece metri şi am intrat cu capul în pilonii care separă benzile de trafic“, a povestit Ovidiu.

Identificat după două ore

Colega sa a plecat în urmărirea celui cu scuterul, dar l-a pierdut la intersecţia străzilor Prelungirea Bucureşti cu Nicolae Titulescu. După două ore de mobilizare generală, tânărul a fost identificat. Poliţistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, după ce, în cădere se lovise la cap, la cot şi la genunchi"

Acum ma gandesc : oare ai nostrii mari comandanti nu vor gasi vinovat pe politist ca nu a respectat procedura de oprire in trafic?... :hmmmt:

si ca tot mi-am adus aminte :

- in urma cu cateva zile, noapte fiind, un echipaj de politie de frontiera AMPLASAT TOTAL AIUREA (loc neiluminat, fara autospeciala si fara posibilitatea de oprire in siguranta in afara partii carosabile) de un mare sef, face semn de oprire la un autoturism aflat in trafic; acesta NU opreste, trece de echipaj, se deplaseaza vreo 500m, apoi se intoarce pe celalat sens de mers si la fel, la semnalul politistului NU OPRESTE...altfel spus CAM SFIDEAZA!!!...lucratorii, fara a se putea deplasa dupa acesta incearca anuntarea dispeceratului; cum statii de emisie receptie NU EXISTA (la noi este inca epoca de piatra) , iar unul avea telefonul mobil descarcat, iar celalalt "cauta" semnalul, evenimentul a ramas "fara urmari"!

acum intreb : OARE ACEI SEFI CARE SUNT PUSI "ACOLO SUS" nu pot fi trasi la raspundere pentru ilegalitatea acestor misiuni?...pentru bataia de joc in care lasa oamenii asa, in mijlocul drumului si fara nici un sprijin?...pentru logistica precara pe care tot ei trebuie s-o managerieze?...si pentru "alte acte sau fapte de natura a ingreuna serviciul politienesc"??? :angry:

....na ca m-am enervat!

• Upvote 1