Jump to content
POLITISTI.ro

Politist la cules de capsune

bestkyky

Recommended Posts

Colegul nostru, cu care eu am avut placearea sa lucrez in urma cu cativa ani, a ales sa se suspende din activitate si sa mearga la munca in Italia.

Presat de datorii, cu un salariu din ce în ce mai mic şi un serviciu stresant, un tânăr poliţist din Craiova a pus uniforma în cui şi ia drumul Italiei, ca să muncească în agricultură.

În 2007, atunci când a îmbrăcat prima dată uniforma de poliţist, Cristian Dan Ilina (24 de ani), agent la Secţia 3 de Poliţie din Craiova, nu s-a gândit nici o secundă că va da haina de om al legii pe munca de culegător de căpşune.

Presat de datorii, cu un salariu de mizerie şi un serviciu plin de pericole, tânărul a decis să plece la muncă în Italia. „Nu îmi este frică de muncă, deşi recunosc că nu ştiu să fac altceva decât meseria mea de până acum. Cred, însă, că mă voi descurca. Sunt gata să lucrez în agricultură sau construcţii. Mai sunt mulţi colegi care vor să plece la fel ca mine", a povestit poliţistul.

Cristian susţine că nu se mai poate descurca deloc cu salariul de 950 de lei, în condiţiile în care doar ratele bancare îi "mănâncă" 680 de lei pe lună.

Sursa: Click

Bafta multa, Daniel! :emo-yessir:

nu neapărat la căpşuni :) mă refeream la plecare. să vedem cum ar fi fără sistemul de ordine publică. după cum sunt trataţi poliţiştii, rezultă că acest sistem e inutil. probabil că legea junglei e mai bună în viziunea iluştrilor conducători.

• Downvote 1

bestkyky stie bine... mi-am dat demisia si eu si iubita mea, in data de 23.03.2011. Miercuri, 28.06.2011 plecam in Franta, la munca. ;) A mers o perioada facand anumite chestii pentru o firma din care am castigat destul de bine, insa in acelasi scurt timp, s-a dus si chestia asta. Sincer sa fiu, cred ca nici cu 2000 de lei daca luam fiecare nu mai stateam, pentru ca de la aceste sume ajungi la un moment dat, in decursul unei singure luni, sa imprumuti bani de la prieteni, apropiati sau neamuri.

Am lucrat din decembrie 2006 pana in martie 2011, a fost frumos, cu urcusuri si coborasuri, insa banii, consider eu, in cazul in care ai intentia de a-ti intemeia o familie, sunt esentiali in zilele noastre. Cu totii visam ca intr-o zi sa ne casatorim, sa avem copii... si te intrebi: de unde bani pentru toate astea?

Dupa parerea mea, Politia Romana a ramas mult in urma asteptarilor angajatilor cat si a cetatenilor. Am intalnit multi politisti si am cunoscut si mai multi, care din cuvantul sefilor nu ies, orice ar spune sau face acestia. Pacat ca este creata o idee in acest sens si nu se doreste inlaturarea vechilor conceptii, in care seful este sef si-n pielea goala. Citind mesajul de mai sus legat de fostul vostru si fostul meu coleg care a plecat in Italia la cules de capsuni sau cu o varianta pentru contructii, mi-am dat seama ca acest om, la varsta de 24 de ani, aceeasi varsta avand-o si eu, si-a dat seama ca viitorul sau nu este in politie, si nu pentru ca nu si-a dorit asta, ci pentru ca nu a putut suporta o viata plina de neajunsuri.

E adevarat, multi spun: Dar de ce si-a facut datorii asa mari?! Oameni buni, faptul ca un om si-a facut anumite datorii intr-o perioada cand sigur fiind de constanta salariului pe care il primea, nu e vina sa ca Guvernul Cutare a taiat 25%, a dat zile de concediu neplatite, a luat norma de hrana.

Acum stau si ma gandesc... Imi pare si totusi nu-mi pare rau pentru acesti ani... Si am sa va explic de ce...1. Imi pare rau ca am intrat in politie cu capul sus crezand ca totul va fi frumos si chiar mi-a placut asta, insa soarta a fost alta... si 2. Imi pare bine ca am vazut acum, la 24 de ani, ca exista alte cai unde poti castiga un ban cinstit, poti avea o viata linistita, iti poti intemeia o familie fara sa-ti fie frica de faptul ca poti fi mutat, etc.

E adevarat (scuze pentru repetarea sintagmei), poate fata de ceea ce am scris eu la punctul 2 multi vor avea reactii ciudate, insa cui ii place sa munceasca, nimic din ce-am spus nu-i va prinde rau.

Multa stima celor ramasi, mai multa stima celor care-au hotarat asemenea mie si mult dispret pentru cei care stau in acest sistem infectios complacandu-se cu ideea ca "maine e o zi in care sigur mai fac ceva..."

Al vostru fost coleg,

Andrei Rumega

si credeti ca capsuni sunt singura optiune? iluzii...femei de la politia rutiera din CS se duc la sters cururi de babe in Austria, familii cu datori si soții de politisti care au decedat de pe urma meseriei astea, au ramas singure si trebuie sa isi creasca copii...aleg concediu cu sau fara plata ca sa munceasca ingrijitoare in austria... so funny mr boc...intereseaza pe cineva? fericiti cei tineri cu 24 de ani dar noi care avem 16 ani de politie sau mai mult cu varsta de 40 sau peste...ce mai putem face? te mai poti angaja undeva? sau sanatatea iti mai permite sa mergi in strainatate?...Miramaș

Edited by nelupin71

• Moderator

...Miercuri, 28.06.2011 plecam in Franta, la munca. ...

Hotaraste-te, e miercuri sau e 28.06... nu de alta, dar sa nu pierzi autocarul . :rolleyes:

In rest, sa fiti sanatosi si sa va mearga bine ! :emo-yessir: