Jump to content
POLITISTI.ro

Sună la poliţie dacă observi că în palma cuiva se află desenat un punct negru


liliananedu

Recommended Posts

Am gasit acest articol ...si vroiam sa stiu daca este real , daca aceasta campanie functioneaza si la noi? 

" Campania punctului negru a început pe Facebook şi are ca scop uşoara recunoaştere a persoanelor ce suferă din cauza violenţei domestic. Pare doar un punct negru în palma acestora, dar reprezintă un simbol pentru cei din jur, un simbol care vrea să atragă atenţia că cineva se află în pericol.  Dacă remarci pe cineva cu acest semn în palmă, fă tot posibilul să intri în discuţie cu acea persoană şi întreab-o dacă are nevoie ajutor sau chiar să apelezi la poliţie. După spusele organizatorilor acestei campanii ,,Punctul negru din palmă lasă profesioniştii să remarce că eşti un supravieţuitor vulnerabil al violenţei domestice şi că ai nevoie de ajutor, dar nu o poţi spune cu voce tare, deoarece agresorul tău te urmăreşte la tot pasul. În doar 24 de ore, Campania a ajuns vizualizată de cel puţin 6000 de persoane şi că 6 femei au deja salvate.”

Link to comment
 • Catalin changed the title to Sună la poliţie dacă observi că în palma cuiva se află desenat un punct negru
 • Moderator

Concret cum au fost salvate cele şase femei?

Ai avut curiozitatea să citeşti legea privind violenţa în familie? 

Deci conform acestei campanii, trebuie să suni la poliţie, ca să le spui ... ce? Că ai văzut un punct negru în palma unui femei sau ce?

 

Ps: Nu mai scrie exclusiv cu majuscule, pe forumuri această practică este percepută în general ca şi cum a-i ţipa. De asemenea citeşte cu atenţie regulamentul site-ului şi nu mai posta la întâmplare. 

 • Upvote 2
Link to comment

Din ciclul "tastează codul pin al cardului invers la bancomat dacă ești jefuit și apare zâna măseluță și politia "  sau "ce documente poți cere polițistului sa scapi de amenda".

Nu mai credeți toate articolele postate pe  site-uri dubioase. 

 

Apropo,  dacă punctul e maro, victimă a cărei infracțiune e?  😁

 

Edited by Constantin24
 • Upvote 5
Link to comment

Tocmai de aceea am pus postarea ....ca intrebare...pt ca da ,ea circula pe retelele de socializare si chiar in mass-media( eu am luat articolul dintr-un ziar on-line si de aici si scrierea cu majuscule...pt ca am dat copy-paste) ... Am considerat ca aici pot afla un raspuns avizat, in cunostinta de cauza, fata de aceasta "informatie " publica!

Link to comment
 • Moderator

@liliananedu pe viitor ar fi grozav să nu mai crezi absolut tot ce apare în mass-media. Nici nu ai idee cât de mult poate să manipuleaze mass-media pentru audienţă. Aceste aşa-zise campanii au ca principal scop tot audienţa, deşi par a avea scopuri nobile, ele sunt complet inutile.
Ca să înţelegi cam cum stă treaba în realitate, citeşte aici:

 

Link to comment

Inteleg si sunt convinsa ca aveti dreptate si in ce priveste manipularea din mass-media dar si de lacunele din legislatie sau mai bine spus de alambicarile legislative....Ca simplu cetatean recunosc ca mi-ar placea ca politistii romani sa aiba acelasi statut ca cei americani si si instrumentele legislative necesare....dar si un sistem judecatoresc pe masura...si restul...( inclusiv departamentul de control...etc) ...da intr-o lume ideala doar cuvantul "politia" ar trebui sa produca teama infractorilor si siguranta cetatenilor obisnuiti...Revenind la postarea "cu punctul negru din palma" l-am semnalat aici pentru ca desi nu mi se pare o idee rea, daca aceasta informatie circula "libera" si fara un fundament ea poate creea haos ....sau chiar tragedii...de aceea am adus-o in discutie si ar fi bine ca ea sa fie denuntata pe retelele de socializare de catre cei avizati! De altfel, postarile mele fac parte dintr-o atitudine prin care am decis sa nu mai fiu atat de toleranta cu ceea ce se intampla in jur...si sa incerc sa fiu mai implicata in rolul meu civic si de cetatean...si mi-as dori sa fim cat mai multi asa...constienta fiind ca acest lucru , la inceput , poate avea repercusiuni neplacute pentru cei din politie ( ca volum de munca si putere de interventie) dar cred ca in timp acest lucru ar scadea ca impact si ar deveni un avantaj in activitatea domniilor voastre si in concecinta si a societatii noastre....

....Nu sunt o victima a violentei casnice....desi cu multi ani in urma am trecut si printr-o astfel de experienta, nici atunci nu am apelat la politie tocmai  pentru ca stiam de lacunele legislative si mi-am rezolvat problema direct in instanta...Si desi sunt o persoana care nu a prea avut contact cu politistii...per total, bilantul acestor interferari este pozitiv Politiei Romane, in ceea ce ma priveste, asa ca respect munca domniilor voastre in cea mai mare parte...mai ales ca rolul vostru in societate este extrem de important ! Sper sa nu uitati asta! Pentru ca noi , ceilalti ,ne bazam pe voi !

Edited by Marius
Nu mai cita postarea anterioară pentru că e INUTIL şi interzis de regulile acestui site.
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Nu termenul de poliţie, nici instituţia şi nici poliţiştii trebuie să producă teamă în rândul infractorilor. Ci legea este cea care trebuie să producă teamă infractorilor, mai exact "nerespectarea legii" şi repercursiunile acestui fapt, ar trebui să producă teamă.
Acest crez (ce a devenit un stereotip la noi în ţară) e greşit şi foarte dăunător.
Poliţistul NU este o sperietoare sau cel puţin nu ar trebui să fie. Legea şi repercursiunile nerepectării ei trebuie să fie o sperietoare.
Poliţia este doar o singură şi simplă verigă din întregul lanţ al "înfăptuirii dreptăţii/justiţiei". 

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.