Jump to content
POLITISTI.ro

Cine aplica legea in cazul luminilor XENON ilegale?


DanutDan

Recommended Posts

bunaziua , sunt curios sa va intreb cine aplica legea in cazul celor ce au becuri xenon montate in fata blocului fara lupe ,sistem de autoleveling si spalatoare,odata cu sezonul acesta de iarna in care noaptea e mai lunga si din cate am vazut si un kit dinasta de xenon incepe de la 60 de lei , numar in fiecare zi cel putin 2-3 masini din 10,cu dispozitive de genul,pe masini gen golf3,opel corsa,montate direct in locul becului original.va intreb deoarece am fost oprit la un control de rutina eu  si cu un domn care avea un vw passat anul 1997 care avea xenon de genul asta pus,se vedea catre albastru cu intensitate foarte mare,iar politistii nu au zis nimic legat de luminile domnului....doar RAR ul mobil poate ridica talonul pentru asa ceva?,pentru ca in trafic e bataie de joc cu luminile astea

Link to comment
  • Marius changed the title to Cine aplica legea in cazul luminilor XENON ilegale?
  • Moderator

La controalele în trafic verificările din punct de vedere tehnic se pot face de către inspectorii Registrului Auto Român, iar în urma defecţiunilor constatate Politia Rutieră aplică sancţiuni contravenţionale şi reţine certificatele de înmatriculare, după caz. Constatarea unor asemenea fapte (defecţiuni tehnice) se poate face şi individual de poliţistul rutier.

Înlocuirea farurilor iniţiale montate de constructor cu altele având sursă de lumină cu descărcare în gaz tip XENON este legală numai dacă vehiculul este echipat cu tot kit-ul necesar aşa după cum a fost prevăzut în fabricaţia curentă iar componentele poartă marcaje de omologare specifice. Este obligatorie menţionarea echipării retrofit cu asemenea faruri în cartea de identitate a vehiculului. Vehiculele care nu respectă aceste prevederi, în mod normal trebuie să fie respinse la efectuarea verificării tehnice periodice - ITP.

PS: Te rog să te străduieşti mai mult şi să scrii în limba română, pentru că e deranjant şi greu de parcurs textul postat de tine.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.