Jump to content
POLITISTI.ro

Somaj sau salarii compensatorii?


cosmin86

Recommended Posts

Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, 16 iunie a.c., Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri privind încadrarea în limita alocată cheltuielilor de personal din Ministerul Administraţiei şi Internelor pe anul 2011.

Actul normativ prevede acordarea ajutorului pentru poliţiştii şi cadrele militare, care încetează raporturile de muncă cu M.A.I. sau trec în rezervă, din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Potrivit dispoziţiilor, dacă persoanele în cauză sunt apte de muncă, dar nu se pot încadra din lipsă de locuri de muncă corespunzătoare pregătirii, beneficiază de plata unui ajutor, stabilit în raport cu vechimea efectivă în calitate de personal militar/poliţist, calculat în funcţie de salariul funcţiei de bază avut în luna schimbării poziţiei de activitate (50% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 1 şi 5 ani, 55% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 5 şi 15 ani inclusiv, respectiv 60% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă de peste 15 ani).

Ordonanţa de Urgenţă prevede exonerarea de la plata cheltuielilor de şcolarizare pentru poliţiştii şi cadrele militare care solicită încetarea raporturilor de serviciu, prin demisie sau la cerere, anterior datei aplicării măsurilor de reducere a numărului de posturi. Este de precizat faptul că decizia privind exonerarea de la plata cheltuielilor de şcolarizare a fost luată în urma dialogului social avut cu sindicatele.

Potrivit actului normativ, încadrarea absolvenţilor promoţiilor anului 2011 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din structura MAI, respectiv din structura M.Ap.N. (pregătiţi pentru nevoile M.A.I.) se face începând cu data de 1 ianuarie 2012.

Măsurile au fost luate având în vedere necesitatea încadrării în limita alocată cheltuielilor de personal pentru anul 2011 prin Legea bugetului de stat pe anul 2011 nr. 286/2010.

De precizat faptul că, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, necesitatea asigurării fondurilor bugetare pentru acordarea drepturilor salariale ale personalului propriu, aşa cum este definit prin prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată prin Legea nr. 15/2008, cu modificările ulterioare constituie, în contextul actual, o prioritate ce nu poate fi amânată.

În vederea respectării ţintei de deficit bugetar şi pentru încadrarea în cheltuielile de personal în limita alocată pentru anul 2011, prin Legea nr.286/2010, se impune ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să implementeze unele măsuri de redimensionare a numărului de posturi ocupate de categoriile de personal enunţate. Demersul presupune ca, în acelaşi timp, să fie adoptate şi unele măsuri de protecţie socială a persoanelor care vor face obiectul aplicării măsurilor de reorganizare instituţională.

sursa: http://www.comunicare.mai.gov.ro/stiri.php?subaction=showfull&id=1308221971&archive=

Link to comment

Si o sa iasa nea Gica Contra, pe numele lui, Igas, si o sa zica ca nu sunt bani pentru masuri sociale in privinta disponibilizatilor!

Edited by Dorin17
Link to comment
  • Moderator

Si te ajuta cu ce 50 la suta din salariul de baza? :angry: asta e bataie de joc pe fata.

Edited by Kmcoio
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.