Jump to content
POLITISTI.ro

Politie / OSP sau Politia de Frontiera?

Baroonu

Recommended Posts

Salutare,

Anul acesta vreau sa-mi incerc norocul la o scoala de agenti. Dar nu sunt decis unde sa dau admitere. La Oradea pt. frontiera sau la Campina pt. politie. Unde credeti ca este mai bine?

La frontiera am auzit ceva de desfiintare...

Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns...

Va multumesc!

• Moderator

Nu e vorba de desfiintare, ci de reorganizare.

Sfatul meu e sa optezi pentru ce iti place mai mult, pentru meseria care sa o faci cu pasiune.

• Moderator

Daca problema o pui intreband unde e mai bine, cred ca te indrepti spre un drum gresit.

In ambele parti restrictiile si privatiunile sunt mult mai mari si numeroase decat avantaje. Iar mai tarziu te asigur ca vei regreta aceasta alegere. In concluzie trebuie sa retii faptul ca daca nu ai nicio chemare catre aceasta meserie, nu are niciun rost sa te incurci, pentru ca daca nu o vei face din pasiune si placere, aceasta meserie va fi un chin.

Sincer de f mult timp mi-am dorit sa intru in sistem. Am un frate subofiter jandarm, dar... el mi-o zis sa incerc la politie.

Eu cred ca politia de frontiera e cam aceeasi treaba cu politia romana.

Elvis, am dat cu banul...a cazut frontiera. :))

Va multumesc !

• 3 years later...

Politist poti sa fii in orice judet din tara, dar politist de frontiera doar acolo unde exista frontiera, fie ea terestra, aeriana sau navala!

Cred ca si asta e un criteriu de alegere.

Dupa intrarea in spatiul Schengen, granitele interne cu statele membre ale acestui acord vor disparea si, implicit, si multe functii de la Politia de Frontiera.

Dar, alege ceea ce simti ca iti place, sa nu iti para rau mai tarziu!

Edited by Sache
  • Upvote 1
  • 5 years later...

Buna ziua,

Am o intrebare si nu am gasit un raspuns concret. Am 20 de ani si as dori sa dau admitere la Academia de Politie (et. maghiara), dar m-am gandit la o “manevra” pentru a evita concurenta: se poate sa dau admitere la Academia de Politie la Politie de Frontiera, sa ies dupa 3 ani politist de frontiera si dupa sa ma transfer la Politie (politia rutiera sau OSP etc.)?

Sper ca intelegeti la ce ma refer. No hate, e doar o idee...

• Member

Pe lânga faptul ca vei susține admiterea pe locurile special destinate celor de etnie (locuri care nu ar trebui să existe), tu vrei să-ți spunem cât de greu e să faci o „manevră” și să sari gardul de la o armă la alta. Cam insolent, nu crezi?

„No hate”...Pregătește-te bine și intră pe ușa din față. 

• Upvote 1
  • 1 month later...

Buna! Am citit deja pe forum niste pareri in legatura cu acest subiect, insa as vrea sa primesc cateva raspunsuri, strict pentru situatia mea. Imi doresc sa dau admitere la Academia de Politie din clasa a 7-a si nu mi-am schimbat parerea in niciun moment. Am dat admitere vara trecuta, dupa ce am terminat clasa a 12-a. Fiind constienta ca nu eram suficient de pregatita, deoarece a fost un an greu pentru mine, pentru ca am avut si examenul de bacalaureat si vazand ca la Facultatea de Politie de Frontiera mediile din ultimii ani au fost mai mici decat la OSP, mi-am zis sa incerc la Frontiera. Cu toate acestea, am avut parte de o mica lectie care sa-mi fie invatatura de minte: sa nu mai tin cont de mediile din anii anteriori, deoarece media a crescut cu un punct fata de anul 2017( de la 7,40 la 8,40), deci a fost la fel ca  cea de la OSP. Eu am obtinut 7,90. A fost frustrant sa stiu ca in anii precedenti media de 7,90 facea parte din lista cu cei admisi, dar m-am mobilizat si am inceput din nou sa invat pentru admiterea de anul acesta. Ideea e ca nu stiu ce sa aleg, deoarece, pe parcurs am prins drag si de ideea cu frontiera. Ma sperie un pic faptul ca pentru OSP candideaza cel mai mare numar de persoane dintre toate facultatile( probabil pentru ca de obicei ma subestimez si tind sa ii vad pe altii mult mai buni decat mine). Nu stiu cum as putea sa imi dau seama care facultate e mai potrivita pentru mine. Am mai discutat cu cateva persoane si mi-au recomandat sa aleg OSP. Mentionez ca locuiesc intr-un oras in care nu se gasesc puncte de trecere a frontierei -  sper ca m-am exprimat corect - si nici vreun aeroport si m-am gandit ca de aceea am primit aceste recomandari, insa nu m-ar deranja sa locuiesc in alt oras, daca as fi pusa in situatie, lucru care e foarte probabil dupa terminarea studiilor, oricum. M-am gandit sa cer parerea unor persoane care sunt deja in domeniu si care ar sti exact ce argumente sa imi ofere, astfel incat sa pot face o alegere. Voi ce parere aveti? V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta. Multumesc!

• Marius changed the title to Politie / OSP sau Politia de Frontiera?