Jump to content
POLITISTI.ro

Achizitia lemnelor/altor materiale de incalzit la post


ostilu84

Recommended Posts

Salutare!

Sunt politist de 11 ani si am lucrat numai la post.

In fiecare an, toamna, aducem lemnele pentru incalzirea spatiilor de lucru, pe cheltuiala noastra, mai putin un an in toata aceasta perioada, cand ni le-au trimis cu un camion de la nu mai retin care furnizor.

Anul acesta, pe langa faptul ca ne-au trimis de la logistica adresa traditionala in care ne comunica numarul de kg le lemn care este alocat postului, ne-au dat termen vreo 18 zile sa aducem lemnele, factura, avizul de insotire si sa facem procesul-verbal de autoreceptie.

A plouat(evident, ca doar e toamna) si nu am putut intra in padure(ca ocolul silvic vinde lemnele pe picior). Au inceput domnii de la logistic cu telefoane ca sa le trimitem factura, si toate celelalte documente, chiar daca noi nu am luat lemnele. Le-a trimis ocolul silvic factura, urmand ca la ridicarea efectiva a materialului lemnos sa trimitem si restul documentelor. (Doar stiti care e regimul transportului de material lemnos pe drumurile publice). M-am intalnit in acest timp prin inspectorat cu seful logisticii, care doar nu m-a facut prost in fata ca nu suntem in stare de nimic, etc. Intre timp, mi s-a sugerat de la logistic sa fac proces-verbal ca am luat lemnele si ulterior sa aduc si avizul, chiar daca datele nu vor corespunde. (Sfat de la colegi politisti)

Vreau sa va mai spun ca prin luna august am identificat o partida in exploatare la 1km de post, care imi putea aduce lemnul gratuit la post. Am sunat la logistic pentru a intreba daca pot face atunci achizitia, stiind ce ma asteapta toamna si am fost refuzat, pe motiv ca nu permite un ordin, fara a mi se preciza care anume ordin. Eu am gasit pe intranet o procedura, care da doar data limita de achizitie a materialului de incalzire, daca retin bine 1 noiembrie, fara sa gasesc cat de devreme se poate face aceasta achizitie.

Intr-un final, am luat lemnele, m-a costat transportul si oamenii la munca vreo 250 de lei cu mancare, bautura, etc. si le-am scris un raspuns mai detaliat celor de la logistic referitor la nemultumirile pe aceasta tema. S-a aratat nenultumita de aceasta adresa instant toata logistica, inclusiv domnul inspector sef, care m-a sunat personal pe aceasta tema, inchizandu-mi in 2 minute telefonul in nas.

Vreau sa va intreb, dragi colegi, care este situatia in tara? Cu ce cantariti lemnele pe care le achizitionati? Ce solutii s-au gasit la aceasta problema pe la dvs.?

Edited by ostilu84
Link to comment
 • Moderator

Păi asta nu e treaba celor de logistică? Mă refer la căutat şi achiziţionat materialul lemnos. Tot poliţistul trebuie să facă şi lucrurile acestea? De ce dracu s-au creat posturi cu "specialişti" pe achiziţii? Ăia la logistică ce treabă au? Sunt doar arhivari, strâng facturile şi avize?

Nu mă pricep, dar aşa mi s-ar părea firesc.

Link to comment

Daca asa ceva se intampla la Dolj te rog sa ma crezi ca il faceam vedeta pe domnul sef de la logistica. Nu este treaba ta sa gasesti lemne pentru post, sunt ofiteri specialisti, care iau o gramada de bani pentru treaba asta, asta trebuie sa faca, achizitii publice, cu cerere si oferte! Lemnele alea sunt pentru ca voi politistii de la post sa va puteti desfasura activitatea in conditii omenesti si nu este treaba voastra achizitia si transportul lemnelor. Nu le luati pentru voi sa va incalziti casele proprietate personala. Daca stau bine si ma gandesc nici taiatul lemnelor nu prea ar fi !!! Voi trebuie sa prindeti hoti si sa instrumentati dosare penale! Lemnele pentru incalzirea posturilor de politie din Valcea trebuie achizitionate de catre I.P.J. Valcea nu de catre sefii de post!

Voi nu aveti sindicate la Valcea ? Ati informat sindicatele ? Domnul inspector sef sa isi dea demisia urmat de seful de la logistica. M.A.I.-ul si I.G.P.R.-ul stiu ? Faceti o sesizare catre corpul de control al ministrului. Si iti mai dau un sfat, ar fi bine cand ai discutii ,,filosofice" pe aceasta tema cu donul inspector sef sau cu donul sef de la logistica sa le auda, discutiile, si alte persoane. Nu se stie niciodata, dar iti spun cu mana pe inima ca in cazul meu metoda a dat rezultate ! Video sau audio!

OUG 34/2006, actualizata 2014, privind atribuirea contractelor de achizitie publica

Edited by Elvis
 • Upvote 2
Link to comment

Eu nu cred in sindicate, desi sunt membru SNPPC. La Valcea am avut ani buni lider snppc un ofiter de la control intern. Eu nu am vrut sa intru in polemici cu nimeni, nu-mi sta in caracter, dar m-a intrigat tare rau pozitia asta vizibil contrara intereselor noastre a sefilor. Nu inteleg cand se va ajunge la situatia cand voi putea sa contactez relaxat un sef, sa stiu sigur ca daca ii cer ceva nu va interpreta cererea ca pe un afront. E problema mare cu mentalitatea invechita a sefilor.

Link to comment

la noi in judet trimit cei de la logistica un camion cu lemne la post, le masuram si facem pv de receptie. dar lemnele trimise sunt ff proaste, asta intamplandu-se de vreo 5-6 ani. :emo-yessir:

Link to comment
 • Moderator

Domnul sef de la logistica de la Valcea e o somitate in domeniu. Cunosc faptul ca acesta are preocupari de genul cati centimetri sunt de la scris la marginea colii A4 si are o rigla in acest sens. Va dati seama ca omul abunda de inteligenta, ca de altfel si lacheii din jurul sau. Ostilu84, fa-i frumos domnului sef o sesizare la IGPR si una la Minister, poate se mai trezeste din letargie. Stiu ca la un moment dat era suparat tare pe un coleg care i s-a adresat pe un grup de FB cu apelativul jupan si i-a atras atentia cu privire la distributia cotelor de apa pe care...nu le-a distribuit cand era canicula pe motiv ca..."procedura de achizitie e stufoasa si duce la intarzieri justificate in aprovizionare" si i-a facut raport la control intern, fiind suparat si ca respectivul coleg a adus la cunostinta celorlalti faptul ca din ianuarie 2015 pana in iulie 2015  a primit salariu de merit...pentru ce? Numai Dumnezeu stie. La Valcea izmenarii au impresia ca sunt un al doilea rand de sefi si au un tupeu nesimtit si o indolenta fantastica.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

În aproape toate inspectoratele județene, izmenarii și magazionerii au impresia că sunt șefi, că ei sunt gaura din covrig și sunt abonați la prime, bonificații, excelență și așa mai departe, nu e nimic inedit.

Link to comment

La noi la post au venit lemnele ambalate pe palet,  gata tăiate, numai sa le arunci in soba. Sincer am rămas uimit ca au venit asa... 

Nu pot sa cred!!!! Mi-ar trebui o poza sa-i arat ca daca se vrea, se poate!

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Dovada clară că atunci când se doreşte ... se poate. Dar important este să se vrea.

Cel mai probabil că încă sunt pe acolo indivizi cu mentalitate întârziată de genul: lasă-i bă să se descurce ... Şi uite aşa, practic îl obligă pe poliţist să se compromită, să se ducă şi să se ploconească pe la primar, pădurar sau te miri cine. Ca şi cum asta ar fi treaba lui, să caute lemne.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.