Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot sa ajung sa lucrez la politia rutiera?


PuscasRalucaAncuta

Recommended Posts

Buna ziua! Sunt eleva in clasa a12-a, iar dupa incheierea liceului as dori sa intru la Scoala de agenti de politie "Septimiu Muresan" din Cluj. Din cate am citit, stiu in mare in ce consta admiterea, cursurile sau examenul de absolvire, insa nu sunt lamurita in legatura cu specializarile. Am auzit ca mai demult se faceau specializari la scolile de agenti, dar acum nu se mai fac. Din asta sa inteleg ca toti absolventii vor lucra in domeniul ordinii publice, sau cum se procedeaza? Multumesc anticipat!

Link to comment
 • Member

Clasele cu diverse specializari se fac in functie de nevoile Politiei Romane. In ultimii ani, la scolile de agenti, nu s-au mai facut astfel de clase, toata lumea fiind incadrata la Ordine Publica(Sunt cateva exceptii, o clasa de criminalistica si parca vreo 20 de oameni incadrati direct la rutiera dupa terminarea studiilor).

Exista si varianta ca ulterior incadrarii sa te transferi la o astfel de structura daca sunt locuri.

Mai ai alternativa sa sustii admiterea la Academia de Politie, unde, de regula, este clasa cu specializarea care o vrei tu cam in fiecare promotie.

Link to comment

Informatiile expuse mai sus sunt corecte.

La scolile de agenti nu se mai fac specializari, insa cum spune si RPG, poti incerca la academie si acolo ai clasa speciala pentru ce doresti tu. 

 • Downvote 5
Link to comment
 • Member

OlteanuRobi, nu cred ca RPG are nevoie de confirmarea ta ca postarea lui sa devina valida si demna de luat in seama, mai ales ca sectiunea se numeste Intreaba un politist, iar tu, nu doar ca esti departe de a fi asta, dar mai devreme puneai si celei mai stupide si puerile intrebari pe alte topicuri legate de meseria de politist, cu nici cea mai mica tangenta cu realitatea, iar acum vii sa dai lectii, informatii.

Edited by Ben
 • Upvote 4
Link to comment

Nu dau lectii si nu validez pe nimeni, nu cred ca e interzis sa raspund la intrebare, raspunsul fiind corect. Si nu cred ca am pus intrebari stupide. Degeaba te ataci asa ca nu impresionezi pe nimeni. 

 

Eu am spus ca informariile postate de Ancuta sunt corecte, nu de Rpg. :). Ti-as recomanda sa citesti mai bine raspunsul meu si apoi sa postezi. Bafta 

Edited by OlteanuRobi
 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Robică, citește cu atenție regulile secțiunii "Întreabă un polițist" și lasă-i pe polițiștii recunoscuți pe forum să răspundă, pentru că nu ți-a cerut nimeni ție părerea. Cei care pun întrebări aici așteaptă răspunsuri de la polițiști, nu de la altcineva. Încearcă să faci un efort și să înțelegi de vorbă bună și nu ne obliga să luăm măsuri de constrângere împotriva ta.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 4 years later...

Va salut. Dupa cum probabil reiese din titlu, imi doresc sa devin politist rutier. Insa am o nelamurire, nu stiu in ce consta repartitia dupa terminarea perioadei de scolarizare. Inainte de repartizare, tu ca si absolvent poti afla ce posturi sunt disponibile in cadrul unui IPJ? In sensul ca, eu fiind din Arad, daca as stii ca nu este disponibil un post de politist rutier aici, as alege sa fiu repartizat in Bihor/Timis, daca acolo ar fi. Va multumesc.

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • 1 year later...

Salut. Sunt aproape de finalizarea clasei a XII-a si as vrea sa devin politist rutier. Intrebarea este daca pot sa imi aleg aceasta specializare in cadrul Scolii de politie Septimiu Muresan sau daca acest lucru este posibil doar  la academie. Multumesc anticipat!

Link to comment
 • 2 weeks later...

Buna ziua! Sunt aproape de finalizarea clasei aXII-a si as vrea sa devin politist rutier. Pot fi incadrat direct la politia rutiera dupa ce finalizez studiile la Septimiu Muresan? Si in functie de ce se face repartizarea? Multumesc anticipat.

Edited by iuriedarie1
 • Downvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.