Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat-nepredat-schimbat in Anglia


Iuzarneim

Recommended Posts

Buna seara/dimineata. E primul meu post aici si scriu de pe telefon deci rog a se ierta anumite incoerente/greseli.

Ma gasesc intr.o situatie penibila si oricat am cautat de cateva zile raspunsuri pe net nu am gasit. Nu am reusit sa vorbesc cu un avocat inca, nu sunt in tara.

Buuun, problema mea e urmatoarea:

-la inceputul lunii aprilie(a.c) am fost sanctionat cu 30 zile de catre un agent pe motiv "depasire pe linia continua"

-am facut plangere la tribunal pe motiv ca:

a) mi s.a adus la cunostinta ca toate aceste suspendari raman si nu dau bine la unele angajari,cazier,etc

b) am considerat ca acel agent a fost abuziv stand la agateala si fapta nu a existat (stiu ca sunteti satui de astfel de pareri dar daca o sa am tastatura in mana expun povestea)

- bun. Am facut plangere, s-a tot intins procesul dar in vara am plecat in Anglia. Am fost informat ca la data de 20 septembrie am primit in posta hartia de la Judecatorie prin care sunt anuntat ca am pierdut procesul. NU SPECIFICA NIMIC DE PREDAT PERMISUL CI DOAR TERMEN DE 15 ZILE DE CONTESTATIE A HOTARARII.

- nu a fost semnat nimic la primire. Eu nu mai conduc DELOC din data de 23 de cand am fost anuntat dar TREBUIE sa.mi schimb permisul de RO cu cel de Anglia (pentru acte.angajari.carduri.etc). Fiind suspendat in romania dar nepredat/semnat, de cand incepe sanctiunea si cand ae termina. Pot face cerere de  schimbare?Ma verifica/are ceva daca.s suspendat o luna in tara?/am inteles ca asta va fi trimis acasa apoi. Din cate am fost informmat de tata nu am mai primit nimic altceva in posta si nici postasul nu m.a cautat pentru alt plic in afara de hotararea de mai sus.

- multumesc pentru timpul/raspunsurile acordate si scuze pentru measajul lung.

Link to comment
  • Moderator

Nu e nevoie să fie specificat nimic în hotărâre pentru că obligaţia de a preda permisul este prevăzută în lege, respectiv în "codul rutier", pe care se presupune că orice conducător auto îl cunoaşte foarte bine şi îşi cunoaşte şi obligaţiile. 

 

Link to comment

Bun, deci sa inteleg ca:

1. Hotararea a fost emisa pe 20 sept.

2. Sanctiunea incepe in ziua hotararii sau dupa alea 15zile la dispozitie?

3. Dat fiind ca n.am predat permisul se mai adauga inca o luna.

4. Stie careva daca se poate emite permis de Anglia daca e suspendat in Romania? (Nu sa mi.l dea sa conduc ci dupa perioada suspendarii. Tot am auzit pareri cum ca m.ar pune aia sa dau nustiu ce examene sa.l primesc. D'aia si nedumerirea mea).

Link to comment
  • Moderator

Acum fiecare încelege ce vrea şi atât cât poate.

Dar la fel de bine există posibilitatea ca perioada de suspendare să înceapă abia după ce predai permisul de conducere. Dacă nu îl predai, atunci în baza de date situaţia dreptului de a conduce rămâne aşa în pom, acolo fiind menţionat faptul că ai depus o contestaţie şi eşti aşteptat cu hotărârea judecătorească şi permisul de conducere. Iar dacă vei dori să-l preschimbi şi englezi solicită lămuriri privind situaţia dreptului tău de a conduce, există foarte mari şanse ca autorităţile române să le comunice faptul că dreptul tău de a conduce se află într-o situaţie neclară, fiind într-o fază a unei proceduri judecătoreşti. Şi astfel există posibilitatea să ai o surpriză neplăcută. 

Link to comment

De ce trebuie sa iti schimbi permisul? Din ce ai scris tu mai sus poti sa conduci cu permisul din Romania primii 3 ani dupa ce ai devenit rezident sau pana la 70 de ani, care perioada este mai lunga dintre cele doua.

Ca sa iti schimbi permisul de Ro in cel de UK ai nevoie de primul. Permisul din Ro il trimiti la DVLA care la randul lor il vor trimite in Romania. Completezi niste formulare si platesti o taxa. Orice puncte sau sanctiuni din cate stiu eu se comunica, mentin in UK.

Aici poti sa verifici ce/cum poti sa conduci in UK: https://www.gov.uk/driving-nongb-licence

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.