Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Sancţiune pentru neacordare de prioritate


Pronciac
 Share

Question

Buna ziua.Intrebarea mea este:daca pt a acorda prioritate de trecere ,unor autovehicule care aveau acest drep, sunt obligat sa opresc pe trecerea de pietoni si intre timp de pe sensul opus se angajeaza in traversare un pieton,ce obligatii imi revin?vreau sa mentionez ca am fost sanctionat cu suspendarea permisului pe 30 zile plus amenda pt neacordare de prioritate pietonului.

Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Nu se înțelege ce vrei. Încearcă să fii mai clar. Singurul aspect clar este că nu știi ce obligații ai deși ești conducător auto.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

nu am gasit nicaieari i legislatie ce obligatii imi reven atunci cand opresc PE trecerea de pietoni pt a acorda prioritate altor autovehicule si intre timp un pieton se hotaraste sa traverseze cu toate ca eu eram cu masina PE  trecere

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Nu trebuie să oprești PE marcajul trecerii pentru pietoni, trebuie să te oprești înaintea acestuia și să acorzi proritate de trecere tuturor participanților la trafic care au acest drept (indiferent din ce categorie fac parte: autovehicule, bicicliști, căruțași, pietoni etc.).

Link to comment
Share on other sites

 • 0

in situatia in care ma aflam eu vizibilitatea era 0 daca opream in fata marcajului asa ca am oprit pe marcaj cu rotile din fata pe linia intrerupta

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Am o problema si as dori sa o inteleg, Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe motiv ca nu am acordat prioritate la cedeaza trecerea. La sensul giratoriu din P-ta Charles de Gaule venind de pe Bulevardul Primaveri pe banda din dreapta, in jurul orei 9 dimineata, indreptandu-ma catre Arcul de Triumf, stand in coada si ajung "la rand"  la semnul de cedeaza trecerea pt a intra in sesnsul giratoriu, vazand ca pe primele doua benzi ( din 4 benzi)  erau libere si din stanga ( dinspre  Dorobanti) pe aceste benzi nu venea nimeni, iar cei care erau in intersectia nu semnaliza nimeni ca dorea sa iasa din sensul giratoriu, sa schimbe sensul, spre bulevardul Aviatorilor, am intrat in intersectie pe banda intai ( din dreapta), in sensul giratoriu,  un echipaj de politie,  m-a oprit( dupa iesirea spre Aviatorilor, unde era localizat) si mi-a suspendat permisul de conducere pe motiv ca nu am acordat prioritate, le-am spus ca eu am considerat ca pot sa trec si am trecut( au scris lucrul acesta in procesul verbal exact asa) ca replica au spus ca ceilanti au franat (nu au scris in procesul verbal), posibil doreau sa schimbe banda spre Aviatorilor, fara a semnaliza. Nu stiu cum a putut vedea agentul ca au franat daca era cu multi metri,  iar stopurile de frana sunt in spatele autoturismelor. Mie mi se pare ca e au fost foarte subiectivi.

V-as ruga sa-mi spuneti parerea, daca sunt vinovat si daca merita sa contest procesul verbal. Pt 30 de zile suspendare nu e mare lucru, mai ales ca plec in concediu si nu am nevoie de permis. Dar e ca principiu fiecare ne putem da cu parerea, dar legea ar trebui sa fie obiectiva.

Multumesc si apreciez un raspuns.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Bună ziua.

Îmi cer scuze anticipat pentru întrebarea mea, dar art. 135 din Regulament  este neclar.

În articolul respectiv se precizează că trebuie acordată prioritate pietonilor in anumite situații.

Câte situații sunt enumerate acolo? Două sau trei?

Dacă sunt două situații despărțite prin "ori", atunci trebuie acordată prioritate pietonilor de pe sensul (de deplasare al) autovehiculului, doar dacă la trecerea de pietoni există un semafor pietonal, funcțional.

Dacă sunt trei situații, atunci trebuie acordată prioritate doar pietonilor de pe sensul de deplasare al autovehiculului.

Legiuitorul nu a enumerat situațiile cu cifre sau alte elemente grafice coerente, poate greşesc, dar acesta e motivul din care am întrebat.

Mulțumesc anticipat.

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna! Eram in Orăștie și intr o intersecție  mă aflam pe drumul fără prioritate, șoferul căruia trebuia sa i acord prioritate mi a făcut semn cu mana sa trec eu. La aprox 1 km am fost oprit de un echipaj de Poliție pe motiv ca nu am acordat prioritate, polițistul a spus ca nu l interesează și mi a fost suspendat permisul pe 30 zile. Ce e de făcut?

Edited by Nelu1979
Greșeală de redactare
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.