Jump to content
POLITISTI.ro

Scutul balistic Baker Batshield - un design unic/special


Catalin

Recommended Posts

Catalin, va curge multa apa pe Dunare pana cand structurile de interventie de la nivelul inspectoratelor sa aibe macar minimum necesar si de calitate.

Acum ceva timp au facut proba, la o tragere, cu o vesta la 80-100 m... au tras in ea cu PM 7,62 mm.... Protectia oferita de acea vesta e utopica. Ai mai multe sanse sa scapi cu viata fara vesta, pentru ca glontul ar trece curat prin carne fara deformari sau fragmentari. In privinta dotarilor Politia este cu foarte mult in urma fata de tarile din Vest. Cu cativa zeci de ani.

Link to comment
  • Moderator

SandoKhan, cei care au "probat" vesta antiglont habar nu au pe ce lume traiesc. Vestele aflate in dotare nu depasesc nivelul de protectie IIIA si trebuiau sa stie ca acest nivel de protectie nu rezista la PM de 7,62 mm. Transmite-le sa puna mana sa mai citeasca si ei cate ceva.

Link to comment

Crezi ca are vreo importanta? De cate ori la descinderi nu au fost gasite acest tip de arme? Norocul politistilor a fost ca alora care le detineau ilegal nici nu le-a dat prin cap sa faca uz de ele.

Totusi, pentru decidentii din MAI, va trebui sa se intample candva un dezastru, din pacate, ca sa ia niste masuri, pompieristice ce-i drept, de dotare serioasa, fara alte "smecherii", a Politiei Romane.

E stilul nostru original.

Link to comment
  • Moderator

E foarte important ca politistul sa stie si sa cunoasca care sunt caracteristicile si capacitatile ustensilelor pe care le are in dotare. In caz contrar, in loc sa-si aleaga si sa foloseasca cea mai buna si sigura metoda, in functie de situatia cu care se confrunta, doar isi va pune viata in pericol inutil si va fi penibil.

Link to comment
  • 1 month later...

A tras cu 7,62 mm in vesta cu nivel de protectie III A??? Si ce au asteptat? Sa opreasca glontul ?Doamne...sigur nu erau comunitari aia? Spune-le sa respecte sfatul lui Marius. Sau sa se apuce de gradinarit...

cat despre scut...e nebunie.Foarte bine gandit.Cu obiectia ca e cam nasol daca scutierul nu are casca balistica cu vizor antiglont...si nimereste vreun glont in zona aia..

Edited by arcan
Link to comment

Au incercat sa vada cam ce poate ca sa stie pe ce pun baza. Sa nu uitam ca AKM-ul e o arma destul de raspandita la vecinii nostri in Est. Se mai gasesc si pe la noi, cateodata.

Una e cand vezi cu ochii tai, alta e cand afli din carti.

Link to comment

Sincer,,,nu aveau ce sa vada cu ochii lor. S-au jucat de-a Counter Strike, aia au facut. Au mai fost niste destepti din tara care dupa ce au primit noile masini in dotare au tras cu 9 mm in scutul balistic din dotarea lor.

Ca sa le ,,testeze,,. Nu au avut habar ca orice material antiglont isi pierde din proprietati dupa ce este lovit ...

Tot felul de habarnisti in tara asta. Si mai rau e ca nici nu vor sa invete...

p.s.

O vesta antiglont care sa reziste la 7,62 mm trebuie sa contina placi ceramice de protectie care sa o aduca la un nivel de protectie minim IV. Iar greutatea si manevrabilitatea ei creste respectiv scade drastic.

Si nu cred ca e cazul ca o unitate de interventie sa fie blindata ca un TAB.Isi pierde calitatile necesare pentru interventie.

Edited by arcan
Link to comment

Si nu cred ca e cazul ca o unitate de interventie sa fie blindata ca un TAB.Isi pierde calitatile necesare pentru interventie.

Ei vezi aici gresesti. In tarile cu apa calda poarta vesta si politistii care nu sunt la interventie. Aia de la interventie ar trebui sa le poarte pe alea din clasa IV!

Si poate nu stii dar multi au veste anti-glont personale si poate multi ar dori sa isi achizitioneze una. Anumite aspecte ar fi de stiut in legatura cu ele. Poate asta au dorit sa vada cu ochii lor.

Iti dai cu parerea fara sa stii despre ce este vorba. Te pripesti.

Edited by SandoKhan
Link to comment

Posibil sa imi dau cu parerea fara sa stiu despre ce este vorba... Nu zic nu. Dar e posibil sa stiu exact despre ce vorbesc. E si asta o varianta....

Bineinteles ca un politist normal poarta vesta pe el cand e la lucru, pe strada.

Poate ca in alte tari situatia e de asa natura incat structurile de interventie au nevoie de echipament balistic greu. De aia in SUA SWAT areTAB.De aia BOPE are masina blindata.

Dar nici macar BOPE care are in media un schimb de focuri pe zi cu traficantii din favelas nu poarta vesta balistica nivel IV. Poate ca sunt prosti, sau poate ca au ajuns la concluzia ca nu au neoie de asa ceva.

Si inca ceva.Spune-mi ca nu stiu despre ce vorbesti dupa si numai dupa ce ai executat o interventie cu vesta antiglont nivel IV pe tine. Pana atunci vorbim discutii.Fara suparare.

Daca am avea la dispozitie Dragon Skin, sau Spectra, am avea un punct de plecare. Dar un kevlar cu placi ceramice cantareste foarte mult.

Dar astea sunt alte discutii.

Cu tot respectul te rog sa vii cu argumente din experienta ta, nu din ce spun unii. Pentru ca s-ar putea sa gresesti.

Bafta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.