Jump to content
POLITISTI.ro

Scutul balistic Baker Batshield - un design unic/special

Catalin

Recommended Posts

• Moderator

Baker Batshield este denumirea scutului balistic produs de o compania americana de profil, Baker Ballistics.

Are un nivel de protectie de IIIA si principala sa particularitate o constituie design-ul ce ofera cateva avantaje importante in comparatie cu scuturile balistice conventionale folosite.

Principalele avantaje cu care producatorul se lauda sunt:

• forma platformei "mai naturala", ce da posibilitatea ca arma sa fie apucata cu ambele maini
  • precizia focurilor executate este superioara
  • greutatea redusa datorita materialelor folosite
  • mult mai usor portabil, mobil si mai usor de manevrat
  • vizibilitate foarte buna
  • posibilitatea utilizarii in combinatie cu o arma mai puternica, precum si a schimbarii cu o alta

Scutul Baker Batshield este oferit de catre producator in trei variante, in functie de destinatia sa, respectiv:

1. PatrolBat
  2. ResponderBat
  3. TacticalBat
  4. 1221460gjejfbfw.jpg

Mai exista si posibilitatea echiparii acestora cu un sistem de iluminare LED, de asemenea exista si o geanta speciala de transport.

• Upvote 5

Catalin, va curge multa apa pe Dunare pana cand structurile de interventie de la nivelul inspectoratelor sa aibe macar minimum necesar si de calitate.

Acum ceva timp au facut proba, la o tragere, cu o vesta la 80-100 m... au tras in ea cu PM 7,62 mm.... Protectia oferita de acea vesta e utopica. Ai mai multe sanse sa scapi cu viata fara vesta, pentru ca glontul ar trece curat prin carne fara deformari sau fragmentari. In privinta dotarilor Politia este cu foarte mult in urma fata de tarile din Vest. Cu cativa zeci de ani.

• Moderator

SandoKhan, cei care au "probat" vesta antiglont habar nu au pe ce lume traiesc. Vestele aflate in dotare nu depasesc nivelul de protectie IIIA si trebuiau sa stie ca acest nivel de protectie nu rezista la PM de 7,62 mm. Transmite-le sa puna mana sa mai citeasca si ei cate ceva.

Crezi ca are vreo importanta? De cate ori la descinderi nu au fost gasite acest tip de arme? Norocul politistilor a fost ca alora care le detineau ilegal nici nu le-a dat prin cap sa faca uz de ele.

Totusi, pentru decidentii din MAI, va trebui sa se intample candva un dezastru, din pacate, ca sa ia niste masuri, pompieristice ce-i drept, de dotare serioasa, fara alte "smecherii", a Politiei Romane.

E stilul nostru original.

• Moderator

E foarte important ca politistul sa stie si sa cunoasca care sunt caracteristicile si capacitatile ustensilelor pe care le are in dotare. In caz contrar, in loc sa-si aleaga si sa foloseasca cea mai buna si sigura metoda, in functie de situatia cu care se confrunta, doar isi va pune viata in pericol inutil si va fi penibil.

• 1 month later...

A tras cu 7,62 mm in vesta cu nivel de protectie III A??? Si ce au asteptat? Sa opreasca glontul ?Doamne...sigur nu erau comunitari aia? Spune-le sa respecte sfatul lui Marius. Sau sa se apuce de gradinarit...

cat despre scut...e nebunie.Foarte bine gandit.Cu obiectia ca e cam nasol daca scutierul nu are casca balistica cu vizor antiglont...si nimereste vreun glont in zona aia..

Edited by arcan

Au incercat sa vada cam ce poate ca sa stie pe ce pun baza. Sa nu uitam ca AKM-ul e o arma destul de raspandita la vecinii nostri in Est. Se mai gasesc si pe la noi, cateodata.

Una e cand vezi cu ochii tai, alta e cand afli din carti.

Sincer,,,nu aveau ce sa vada cu ochii lor. S-au jucat de-a Counter Strike, aia au facut. Au mai fost niste destepti din tara care dupa ce au primit noile masini in dotare au tras cu 9 mm in scutul balistic din dotarea lor.

Ca sa le ,,testeze,,. Nu au avut habar ca orice material antiglont isi pierde din proprietati dupa ce este lovit ...

Tot felul de habarnisti in tara asta. Si mai rau e ca nici nu vor sa invete...

p.s.

O vesta antiglont care sa reziste la 7,62 mm trebuie sa contina placi ceramice de protectie care sa o aduca la un nivel de protectie minim IV. Iar greutatea si manevrabilitatea ei creste respectiv scade drastic.

Si nu cred ca e cazul ca o unitate de interventie sa fie blindata ca un TAB.Isi pierde calitatile necesare pentru interventie.

Edited by arcan

Si nu cred ca e cazul ca o unitate de interventie sa fie blindata ca un TAB.Isi pierde calitatile necesare pentru interventie.

Ei vezi aici gresesti. In tarile cu apa calda poarta vesta si politistii care nu sunt la interventie. Aia de la interventie ar trebui sa le poarte pe alea din clasa IV!

Si poate nu stii dar multi au veste anti-glont personale si poate multi ar dori sa isi achizitioneze una. Anumite aspecte ar fi de stiut in legatura cu ele. Poate asta au dorit sa vada cu ochii lor.

Iti dai cu parerea fara sa stii despre ce este vorba. Te pripesti.

Edited by SandoKhan

Posibil sa imi dau cu parerea fara sa stiu despre ce este vorba... Nu zic nu. Dar e posibil sa stiu exact despre ce vorbesc. E si asta o varianta....

Bineinteles ca un politist normal poarta vesta pe el cand e la lucru, pe strada.

Poate ca in alte tari situatia e de asa natura incat structurile de interventie au nevoie de echipament balistic greu. De aia in SUA SWAT areTAB.De aia BOPE are masina blindata.

Dar nici macar BOPE care are in media un schimb de focuri pe zi cu traficantii din favelas nu poarta vesta balistica nivel IV. Poate ca sunt prosti, sau poate ca au ajuns la concluzia ca nu au neoie de asa ceva.

Si inca ceva.Spune-mi ca nu stiu despre ce vorbesti dupa si numai dupa ce ai executat o interventie cu vesta antiglont nivel IV pe tine. Pana atunci vorbim discutii.Fara suparare.

Daca am avea la dispozitie Dragon Skin, sau Spectra, am avea un punct de plecare. Dar un kevlar cu placi ceramice cantareste foarte mult.

Dar astea sunt alte discutii.

Cu tot respectul te rog sa vii cu argumente din experienta ta, nu din ce spun unii. Pentru ca s-ar putea sa gresesti.

Bafta.