Skip to content

Talon auto cu rubrica instrainat completata

Featured Replies

Buna ziua! Sotul meu a cumparat o masina cielo din 1995. Dupa o vreme am vrut sa o vindem dar nu putem. Pe cartea masinii e scris"instrainat". Proprietarul din acte a vandut masina cuiva, s-a scazut de la fisc, a facut actvanzare-cumparare cu respectivul, numai ca "respectivul" nu a inscris masina in 30 de zile cum e obligatoriu. A vandut-o fara sa oinscrie. Si urmatorul avandut-o,si tot asa pana a ajuns la noi. Acum noi nu stim cu cine a facut act de vanzare-cumparare proprietarul din acte. Am fost acasa la cel din cartea masinii si omu ne-a gonit efectiv pe motiv ca el nu mai are treaba cu masina. Nu stim ce sa facem efectiv pt ca noi nu vrem sa o inscriem. Vrem sa o vindem. Cartea are scris pe spate instrainat. Nici sa circulam cu ea nu putem. Va multumesc!

• Moderator

Care este întrebarea?

• Moderator

Probabil intrebarea este: ce facem ca sa intram in legalitate?!

Raspunsul este acelasi, vehiculat si in alte topicuri similare: luati legatura cu un avocat si solicitati actiune civila pentru recunoasterea dreptului de proprietate; Politia nu are nicio legatura cu lenea/lipsa de intelepciune a cumparatorilor care fac lucrurile pe jumatate!

• 1 year later...

Salut, am cumparat o masina de la un proprietar, mi-a dat fisa de inmatriculare si certificatul fiscal si mi-a trecut si instrainat in talon catre mine cu data si semnatura. Am luat in evidenta imediat la taxe si impozite. Inca nu am fost sa o inmatriculez pe numele meu pentru ca am termen 30 de zile. Problema este ca din motive financiare trebuie sa vand masina si din pacate nu am cum sa o mai pastrez. 

Ca sa o vand intai trebuie sa o inmatriculez pe numele meu din cauza ca scrie in talon instrainat catre mine?

Sau pot sa o vand asa? mentionez ca eu la randul meu scot fiscalul meu fara probleme.

Daca puteti sa imi dati un sfat , va rog. Vreau sa lucrez ca la lege ca sa nu existe probleme pentru nimeni.

Multumesc.

• 3 months later...

Buna ziua ,

Va cer ajutorul in urmatorul caz : Am cumparat o masina in urma cu cateva zile am facut toate actele  am toate actele in original am fost cu propietarul la organul fiscal sa o scoata de la impozite mia dat dovada de la anaf ca  are taxa nerecuperata problema e urmatoarea la rubrica instrainat catre scrie numele propietarului si ca propietar e trecut vechiul propietar de la cine a luato el adica el nu a mai facut actele ,eu acum pot circula cu ea asa sau poate taia proprietarul de la cine am luato si sa scrie numele meu pana cand o sa fac demersurile pentru a o inscrie pe numele meu in termen de 30 zile  P.S nu este trecuta data la instrainere

va multumesc