Jump to content
POLITISTI.ro

Nu am polita de asigurare din UK la mine

Seby132

Recommended Posts

Buna,sunt in Anglia,acum 2 zile am cumparat o masina cu care planuiesc sa vin in ro,problema e ca trebuie sa plec fara polita de asigurare la mine ,masina este asigurata,dar in UK dureaza 5-6 zile lucratoare sa-ti vina polita prin posta,nu mai vor sa dea pe email,iar eu maine am rezervare la vapor.

Incalc vreo lege sau imi asum anumite riscuri daca vin fara polita la mine?Singura dovada ca am asigurare este chitanta primita pe mail de la firma de asigurari.

Mersi.

Edited by Seby132

Da, încalci prevederile legale dacă nu poti prezenta asigurarea.

Si care ar fi pedeapsa? Amenda sau ceva mai serios? Am cumparat masina doar ca sa ajung in tara la timp,am ceva treaba,si o amenda nu ma deranjeaza,dar sa nu fie ceva mai grav

• Moderator

E posibil să rămâi fără plăcutele cu numerele de înmatriculare. În plus, nu cred că vei ajunge cu ea până în România, ai șanse mari să lași masina prin Ungaria.

Te sfătuiesc să nu pleci la drum fără asigurare.

• Upvote 1

E posibil să rămâi fără plăcutele cu numerele de înmatriculare. În plus, nu cred că vei ajunge cu ea până în România, ai șanse mari să lași masina prin Ungaria.

Te sfătuiesc să nu pleci la drum fără asigurare.

Okay,Multumesc de ajutor.

Am sa sun la compania de asigurari,sa incerc sa obtin polita pe mail.

Seby132 in functie de cum ajungi cu masina la vapor ai sanse sa nu apuci sa o scoti din UK. In al doilea rand lasa-ma sa ma indoiesc de faptul ca firma de asigurare nu iti trimite polita si pe email sau nu ai facilitatea sa o acesezi online.

Nu incerca sa testezi apa sa vezi ce patesti daca pleci cu ea fara asigurare pentru ca risti si sa pierzi masina si sa fii trimis in instanta in cel mai bun caz doar intr-o tara. In cel mai rau in mai multe.

Nu in ultimul rand clar ceva e putred la mijloc pentru ca daca ai fi incheiat polita asa cum zici tu ai fi stiut ca ea e valabila din momentul in care ai incheiat-o nu din momentul in care primesti tu copia de hartie acasa.

De curiozitate cu ce firma ai incheiat polita?

M-ai tratat ca pe un copil de 16 ani care vine sa minta pe internet si nu mi-a picat bine.

Asigurarea este facuta la privilage.com

Am 23 de ani si asigurarea este foarte mare in UK pentru persoanele sub 26 de ani (Mi-a iesit 600 lire pe luna) , asa ca am facut ce fac toti tinerii din UK, am inscris masina pe taica-miu ,asigurarea am facut-o pe numele lui,si am pus adresa de Scotia (iasa mai ieftin) , m-am pus pe mine ca second driver. Asa am reusit sa-mi scot asigurarea la 82 lire/luna.

Problema e ca toti tinerii fac asta ,si firmele de asigurari nu mai trimit polita pe email ,o trimit prin posta la adresa unde ai declarat ca sta masina.

Nu testez apele,tocmai ce venise un prieten din RO care a fost in aceasi situatie si mi-a spus ca a avut probleme,vroiam doar sa vad ce riscuri am.

In UK,toata lumea isi verifica asigurarea pe site-ul http://ownvehicle.askmid.com/ ,iti bagi numarul de inmatriculare si gata,cand esti oprit de politie nici macar nu iti cere polita,vad ei totul dinainte sa opresti tu masina.

Da,stiam ca e valabila de cand am facut ,d-aia si circul cu masina pe aici,mai ales ca in UK cum te-a prins fara asigurare ti-a confiscat masina fara sa stea la discutii,insa cum am mai spus ,a avut un prieten mici probleme in RO,vroiam sa stiu la ce sa ma astept.

De curiozitate cu ce firma ai incheiat polita?

Privilage.com este firma , si mi-au dat urmatoarele :

Pe mail : http://s15.postimg.org/67ewp6zjv/asigurare2.png

La ei pe site mai detaliat : http://s15.postimg.org/d82whz1bv/asigurare.png

Evident am cenzurat datele personale si "Policy number"

M-ar ajuta foile astea cu ceva?

Mersi.

• Member

Dacă reușești să ajungi în România, noi te ajutăm cu un dosar penal și te lăsăm fără permisul de conducere, până la finalizarea cercetărilor, aproximativ 6 luni. Te așteptăm! :naughty: 

• Upvote 3

Seby132 intentia mea nu a fost sa te tratez ca pe un copil de 16 ani.

In acelasi timp nu poti sa imi ceri sa te cred avand in vedere primul tau post. Asa cum ai aratat mai sus, cei de la asigurare ti-au trimis de fapt detaliile atat la ei pe site cat si pe mail la tine inclusiv nr. politei de asigurare, unde tu singur ai zis ca ai cenzurat datele personale si numarul masinii.

In UK daca arati datele de mai sus (de pe un telefon mobil cu access la internet) unui politist care te opreste exista sanse sa te creada (nu poti garanta pentru au diferite optiuni pentru a verifica ceea ce tu le zici). In Romania nu pot sa ma pronunt iar sa imi dau cu parerea gratuit nu imi place.

In al doilea rand sa platesti 600 de lire la 23 de ani pentru o masina de 2l ar trebui sa te consideri norocos la ce preturi sunt in general in domeniul acesta.

In al treilea rand si poate cel mai important pentru tine, ai grija sa respecti ceea ce ai declarat cand ai asigurat masina. Ma refer la intrebarile pe care ti le pune firma in legatura cu unde este tinuta masina (peste zi sau peste noapte), si adresa pe care o ai sau cine o conduce, etc.

Asta pentru ca daca tu si tatal tau stiti ca acele detalii nu sunt adevarate in mediul informal se numeste "fronting" unde el practic te acopera pentru a scadea costul asigurarii. Daca faci accident si politia este implicata sau daca esti oprit de politie fara sa faci accident iar in urma verificarilor se doveste ca voi ati mintit, tu practic conduci fara asigurare iar el ti-a permis acest lucru, ambele infractiuni sub S143 din Road Traffic Act 1988. 

Link aici: http://www.legislation.gov.uk/ukpga/1988/52/part/VI/crossheading/compulsory-insurance-or-security-against-thirdparty-risks

Esti tanar, ai viata in fata, nu merita sa iti faci probleme si sa te legi la cap cu tot felul de smecherii de genul asta. Parerea mea, in rest numai de bine!

• Upvote 4