Jump to content
POLITISTI.ro

Accident tamponare cu dauna totala - lipsa sanctiuni


adriadrg

Recommended Posts

Buna ziua,

As dori sa ma lamureasca cineva asupra urmatoarelor aspecte:

Detin un autovehicul ce are polita RCA dar nu are polita Casco. Am imprumutat cuiva  - o persoana X  -  masina. In timp ce X efectua o manevra de depasire a unui taxi, soferul ce conducea atovehicolul taxi a virat la stanga, fara sa se asigure, fara sa semnalizeze, incalcand linia continua si astfel a intrat in masina mea in partea dreapta spate. Masina a fost impinsa intr-o bordura inalta astfel ca, din cauza impactului i s-a rupt roata din stanga fata iar cea din stanga spate s-a indoit peste bordura. X a incercat sa redreseze masina fara a sti nu se mai poate baza pe rotile de pe partea stanga, masina s-a invartit pe sosea, a daramat gardul unei biserici si s-a rostogolit. Nu au fost victime. S-a anuntat accidentul prin 112. La fata locului s-a prezentat un echipaj al Politiei Rutiere. A testat pt alcoolemie soferii implicati, rezultatul fiind 0. Ambii soferi au fost condusi la sediul Politiei unde, li s-au luat declaratii. S-a eliberat Dovada de reparatii pentru autovehicolul meu cu mentiunea "+dauna caroserie avariata circa 80% si roti (punti sustinere) avariate". Nu s-au aplicat sanctiuni contraventionale soferilor implicati. Masina mea a fost dusa intr-un service autorizat. Prezinta dauna totala.

In acest moment nu cunosc numele, prenumele soferului de taxi, nu cunosc numarul de inmatriculare al autovehicului taxi, nu cunosc daca avea sau nu RCA valabil la momentul producerii accidentului, politistul refuza sa imi comunice acest aspect. Imi comunica ca trebuie sa ma duc la asiguratorul meu unde detin polita RCA. Numai ca asiguratorul imi cere sa ii prezint acte din care sa rezulte cine mi-a accidentat masina. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele raspunsuri: este corect cum a procedat politistul? de ce nu a fost sanctionat soferul de taxi si nu i s-a ridicat permisul? ce acte ar fi trebuit sa mai elibereze politistul in speta prezentata? de ce nu mi se pot comunica datele autoturismului implicat in accident si daca avea sau RCA valabil la momentul producerii accidentului? cum pot rezolva problema masinii mele care are dauna totala si nu pot primi despagubiri din cauza ca datele masinii si ale soferului de taxi nu mi se comunica? cum ar trebui sa procedez?

 

Link to comment

Persoană căreia i-ai încredințat autoturismul este îndreptățită să solicite detalii suplimentare și sigur știe mai multe decât tine.

Link to comment

Si, da, m-am dus la locul accidentului, am luat legatura si cu persoana si cu politistul insa din pacate, in afara de dovada de reparatii politistul nu a eliberat niciun alt document.

Link to comment
  • Moderator

Care parte nu reusesti să o pricepi? Conducătorul auto este persoana implicată în accident si el poate primi astfel de informatii.

Link to comment
  • Member

Ca o analogie, daca taxiul a virat stanga, incalcand linia continua, stii ca si X, cu autoturismul tau, depasind taxiul, incalca linia continua.

  • Upvote 3
Link to comment

Nici conducatorului auto nu i se furnizeaza aceste informatii desi a insistat si prin solicitare scrisa!

 


Va multumesc oricum pentru raspunsuri! Din punctul meu de vedere, cu privire la faptul ca nu s-au aplicat sanctiuni contraventionale si nu s-a dispus masura suspendarii permisului sau permiselor, inseamna o neglijenta crasa sau favorizarea taximetristului.

Link to comment
  • Moderator

Atunci reclama aceste aspecte si nu te mai plange pe forum. Asa e normal si legal. Desi am impresia ca nu ne spui tot.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.