Jump to content
POLITISTI.ro

Grecii ajung chiriaşi în ţara lor


marcelkmg

Recommended Posts

Grecii ajung chiriaşi în ţara lor

Pentru a primi un nou împrumut de la UE şi FMI, statul elen este dispus să renunţe la suveranitate în mai multe domenii. Planul de privatizare al Atenei va fi coordonat de un grup de experţi ai Uniunii Europene. Tot străinii s-ar putea ocupa şi de colectarea impozitelor şi taxelor în Grecia.

Ce credeti, ajungem si noi ca ei, datori vanduti ?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Noi nu avem cum sa ajungem ca grecii, aia au patriomoniu istoric, numai bun de furat/controlat. La noi s-a furat totul deja, suntem folositi de F.M.I. doar masa de consum sau tehnocratic vorbind, piata de desfacere.

Link to comment
Share on other sites

Grecii sunt chiriaşi în ţara lor, noi trăim într-o ţară care nu mai este a noastră.

Au amanetat-o alţii, iar acum va fi foarte greu să o răscumpărăm. :angry:

Link to comment
Share on other sites

un exemplu simplu - de cind colectarea de taxe si impozite inclusiv vama din Bulgaria s-a dat in gestiunea unei firme germane incasarile au crescut cu 400%. de ce oare?

personal, tot ce tine de colectare taxe si impozite as externaliza. daca merge ptr o firma, merge si ptr o tara. ce t6reaba are mindria patriotica cu diminuarea evaziunii fiscale? stiu o gramada de dosare penale facute la kilogram - ptr sume de 3000 ron ori chiar mai putin!! daca suntem o tara de prosti, sa vina altii sa ne faca treaba.

cea mai buna perioada a tarii a fost sub domnitor strain - Carol I. Asa ca ...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

. Asa ca ...

daca vrei sa emigrezi, te-ai gandit bine.

daca ne sugerezi ca la urmatoarele alegeri prezidentiale sa votam UDMR ... ... ...

Link to comment
Share on other sites

nu pot emigra ptr ca meseria mea nu poate fi exercitata in alte tari si nici nu mai am chef sa ma apuc de invatat si dat examene de recunoastere. Mai ales ca peste tot in UE, in justitie se foloseste limba nationala deci am nevoie sa cunosc o limba straina in terminologie juridica - chestie complicata.

dar uite un articol despre ce spuneam eu cu privire la privatizarea ANAF si VAMA in Grecia:

Motivele sunt două: țara nu prea se ține de programul de privatizări iar inspectori fiscali nu-s nici ei prea serioși. Așa că pârghiile de control vor fi de data asta teribile și fără precedent: Agenții internaționale care să se ocupe de privatizări și de colectarea taxelor grecești, potrivit FT. “Situația e prea serioasă, n-avem timp de sensibilități”, sintetizează sec ministrul olandez de finanțe.

Ar fi probabil cel mai dur set de condiții impus vreodată unei țări cu apă caldă. Democrația populistă și suveranitatea de-a te îndatora mai mult ecât te ține plapuma au eșuat într-o dictatură a creditorilor. Exact la fel ca administrarea specială impusă de bănci atunci când managerii și acționarii se dovedesc incapabili să-și conducă afacerea, iar falimentul bate la ușă.

Vestea bună este că modelul a fost parțial testat chiar de principalul creditor, Germania. La reunificare, în fosta Germanie de este a fost creat așa-numitul Treuhand, agenția care împotriva voinței populare a păturii celei mai vocale a preluat în administrare toată proprietatea de stat și a privatizat-o în numai patru ani.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Asa vom ajunge si noi. Poate chiar mai rau. Prosti suntem gramada, s-a vazut anul asta la bac....o sa ajungem o tara de oameni necalificati pt ca nu ne place scoala si vom ajunge sa muncim mai mult si mai ieftin ca aia din China. O sa fim testerul Europei, toate mancarurile din chimicale o sa le testeze in continuare pe noi, rata natalitatii o sa scada si o sa ne ducem la naiba cu totii. Scoala nu ne place, sa facem ceva constructiv nu facem...Singurul lucru pe care ni-l mai pot lua Europenii este solul, ca inca mai e bun nu e ars de chimicale.

Link to comment
Share on other sites

uite ce fac ungurii ca sa nu ajunga ca grecii. La noi ar merge solutia asta in special daca ar baga in acelasi lot si pe cei cu amenzi neplatite.

Guvernul Orban va scădea vârsta de părăsire a scolii de la 18 ani la 15 ani, ca sa împingă oamenii la munca. Si e doar începutul. Ziarul Népszava anunța ca după 90 de zile de șomaj, statul oprește orice asistenta sociala. Adică te lasă sa mori de foame. Daca in continuare nu-ti găsești de lucru si ești disperat, guvernul se indura de tine: iți da șansa sa lucrezi 4 ore pe zi la curățat canale, la repararea unui baraj pe Tisa, sau la construcția unui stadion de fotbal. In schimb, primești mult mai putină ca in prezent: 15 600 de forinți pe luna (adică…82 de dolari). Daca de acasă pana la locul de munca faci mai mult de 6 ore pe drum, o sa poți sta intr-o zona de barăci lângă șantier, împreuna cu alți asistați sociali.

Asistații sociali vor fi supravegheați de un număr uriaș de polițiști: 42 000! (de pilda la ranforsarea barajului de pe Tisa, 6500 de asistați social vor munci supravegheați de 1 200 de polițiști; la construirea unor rezervoare vor munci 8000 de cerșetori din ăștia, supravegheați de 2 500 de polițiști).

Programul se numește “Út a munkához” (Drumul către munca) si face parte dintr-un plan mai amplu, care prevede si scăderea salariului minim pana la un nivel care nu va putea asigura supraviețuirea. In mod intenționat, cerșetorii sunt împinși sa muncească sau sa moara de foame. Orban spune ca va crea prin aceste metode, 1 milion de locuri de munca in următorii 10 ani .

Link to comment
Share on other sites

Eu am pretenţia că sunt un bun cunoscător al Greciei continentale şi insulare, aşa cum îmi cunosc propia ţară, de aceea, am să vă spun câte ceva despre ei. În primul rând îi doare la ceva ani lumină în faţă şi în spate de cine administrează ţărişoara lor. Când în piaţa din faţa clădirii parlamentului o gaşcă de activişti "17 nentori" se destrăbălau, grecii obişnuiţi, erau în "Grek Syesta", adică la două străzi laterale, la cafenele şi taverne îşi savurau ţigarea şi cafeaua!. Poate să-ţi crape capul de durere că nu găseşti nicio farmacie deschisă în acest interval de timp. Poporul grec a ştiut să tragă în piept statul la greu, nu ai să vezi la ei niciodată că o să corespundă două bonuri fiscale la acelaşi produs, la interval de o oră, în acelaşi magazin. Bărbaţii se căsătoresc, indiferent de vârstă, atunci când pot să-şi asigure bunăstarea familiei. Femeile nu muncesc, le este interzis să lucreze ca ospătare, la masă te serveşte un bărbat întodeauna. Când apare un copil în familia greacă, deja o bonă şi-a găsit de lucru!, (româncă, moldoveancă, ucrainiancă). La noi pescuitul cu plase monofilament este interzis, la ei în toate mările sunt mii de km. de asemenea plase întinse la produs. Poliţistul grec este mai presus decât legea, dacă consideră că la viteza legală de 120 km/h, autopista se aglomerează, te obligă să măreşti viteza chiar şi până la 160 şi ei au şosele. Când construiesc autopiste, taie muntele şi pe maxim 5 km asfaltează, după care mută şantierul, şi mai taie din alt munte, nimeni nu urlă ca la noi că a distrus nu ştiu ce habitat de păduchi de munte sau că a dărâmat două pietre pe la Orăştie. Dacă încerci să scoţi vreun ciob de prin siturile arheologice, ilegal de la ei te leagă pe loc. Agricultorii îşi stabilesc singuri preţurile şi mint statul la greu când declară veniturile. De altfel au minţit la greu şi UE când au trecut la monedă. Sunt foarte multe de spus dar nu vreau să plictisesc, cine nu mă crede să meargă la ei şi să se convingă.

P.S. pentru cârcotaşi să ştiţi că le-am făcut grecilor până în prezent vreo 16 vizite, pe bune, mă decurc cu greaca să spunem avansat; pentru cei de bună credinţă care vor să viziteze pot fi de ajutor în privat sau pe NET. Haristo! (gânditorul din imagine îl găsiţi pe reversul monedei de 1 euro, statuia se află la intrarea din muzeul de pe Acropole, unde UE a băgat 17 miliartde euro pentru restaurare şi ar mai trebui cam cât datoria externă a Ro ca să definitiveze)

Aşa arăta a treia zi:

post-389-070104000 1310845841_thumb.jpg

post-389-065086200 1310845856_thumb.jpg

Edited by avam
Link to comment
Share on other sites

Pentru,, unu altu ,, o idee de la un nestiutor . NU este nici un comunism modern la unguri . Ei vad treaba altcumva si real decit noi . Obliga pe toti cei ce nu indragesc munca sa munceasca sau sa-si regrete viata . La vremea asta cu vorba frumoasa nu mai merge , pentru ca zeflemitori si atotstiutori sunt asa de multi incit, se alege praful de orice initiativa constructiva care sa aduca bine . O sa vezi ca la mentalitatea lor, daca o cunosti nu vor rata nimic . Pacat ca si noi nu stim ce trebuie sa facem . Referitor la poporul grec cred ca , sunt de invidiat . Oamenii considera ca prin ce li se rezerva o sa duca o viata grea si se manifesta in consecinta . :hmmmt:

Link to comment
Share on other sites

sa fim realisti, socialismul (cel occidental) este pe moarte. LUmea nu va mai putea oferi protectie sociala la acelasi nivel ca si pina astazi. A se vedea modul in care suedezii - campionii socialismului si a protectiei sociale - isi schimba mentalitatea si modul de acordare a ajutoarelor sociale.

daca vrei ajutoare sociale, statul ti le ofera. Dar ofera si tu ceva in schimb, pe masura posibilitatilor tale fizice si intelectuale. nu discut de cei handicapati fizic sau mental, insa toti stim cazuri de oameni care pot munci foarte bine dar prefera sa primeasca bani de la stat si sa stea acasa.

daca nu se vor face abuzuri, ideea maghiara este ok. sa vedem implementarea.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

avam in privinta infrastructurii rutiere din Grecia, nu sunt de aceeasi parere. Nu as putea spune ca "au sosele" in sensul ca stau bine la acest capitol. Intredevar, stau mai bine ca Romania la acest capitol, dar nici nu pot spune ca sunt la nivelul tarilor din vestul europei.

De exemplu, imediat dupa ce intri in Grecia, pe la Kulata, venind din Bulgaria, pana ajungi la Thessaloniki unde intri pe autostrada, ai impresia ca ai nimerit prin Romania. Circuli pe acel drum european, exact ca in Romania, aprox. 100 km cu portiuni peticite, gropi, sectoare de drum in reabilitare si tot tacamul, exact ca la noi. La fel se intampla si mai in sud (de la Patra dupa ce nu mai ai autostrada). Cand intri pe autostrada, acolo e bine, dar nu e ceva similar autobenzilor din Germania. Si grecii si-au facut autostrazile la fel ca noi, in cel mai pur stil balcanic.

Au doua mari autostrazi (bineinteles ca lungimea in km nu se compara cu ce e in Romania).

Prima si cea mai lunga, coboara din nordul tarii pe partea de est prin Atena si se bifurca pana la Patra si Tripoli. Totusi, pe aceasta autostrada, pentru cei ce au calatorit cu masina si prin europa de west, vor fi un pic surprinsi, pentru ca e o autostrada asa din bucati. Adica mergi vreo 50-70-90 de km, dupa care te scoate de pe autosrada si mergi vreo cativa km pe un drum european/national si intri iarasi pe autoastrada unde evident sunt acele chioscuri/tonete si veti plati o taxa aferenta utilizarii urmatoarei portiuni de autostrada. Cel putin pana la Atena, numai asa veti merge, nici nu apuci bine sa te obisnuiesti cu autostrada, ca hop ... s-a terminat si trebuie sa iesi. In plus de asta, spre deosebire de autostrazile din Germania, Cehia, Polonia sau Austria, parcarile de la greci de pe autostrada, nu prea sunt parcari in adevaratul sens al cuvantului, ci ar putea sa se numeasca mult mai bine alveole, in care veti gasi niste toalete mici, in majoritatea lor murdare si neingrijite, mazgalite cu graffiti. Deci, nu exista acele parcari ca la nemti, unde iesi de pe autostrada propriuzisa iar zona este izolata de trafic, cu acele locuri cu mese, scaune si toalete mari si curate, in care nu ai nicio retinere sa intri, inconjurate in general de arbori. La greci cand ai oprit intr-o astfel de alveola, daca ai vreun copil mic cu tine, trebuie sa fii foarte atent, intrucat foarte usor poate ajunge pe sensul de mers al vehiculelor. Concluzia este, ca autostrada asta cea mai mare si mai veche de la ei este construita intr-un stil mai de-al nostru asa, tipic balcanic.

A doua autostrada pleaca de la Thessaloniki si coboara in diagonala catre partea de sud-vest a tarii, undeva prin zona lui Ioannina. Pe hartile neactualizate nu apar mai multe portiuni de autostrada ce au fost deja deschise circulatiei si care coboara catre sud spre Patra. Noi am avut o harta din 2010 si nu apareau pe ea cateva astfel de portiuni.

In cazul acestei autostrazi, lucrurile se mai schimba cat de cat. Nu mai exista acele "toll" atat de dese, unde trebuie sa platesti, decat vreo doua. Dar in privinta locurilor de odihna sau a parcarilor situatia e aproape la fel, singurele locuri mai decente unde poti opri sunt benzinariile.

Totusi autostrada este nou construita si spectaculoasa ca priveliste. Este constuita in majoritatea ei prin varful muntilor, cu multe tunele (unele chiar si de 10-15 km lungime) si viaducte , iar asfaltul este incomparabil cu ce intalnesti pe cealalta autostrada.

Acestea sunt cateva poze de pe autostrada lor mai noua:

18112320quayoz5s.jpg

18105848vje5zcmt.jpg

18112914vwdivfxu.jpg

18113313ibsyzonf.jpg

18113628g8hemsux.jpg

Una peste alta, poti circula decent, mult mai bine ca la noi sau ca la bulgari, dar nu se compara infrastructura grecilor cu ce gasesti pe la nemti, austrieci sau chiar cu cehi ori polonezii. Important e sa iti alegi trasee care sa includa cati mai multi km de autostrada, pentru ca pe drumurile europene/nationale lucrurile la greci nu prea difera de ce gasim si in Romania.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.