Jump to content
POLITISTI.ro

Abuzul sexual comis în urma cu ceva timp

Anonim123

Recommended Posts

Salut . Astazi am aflat ceva de la iubita mea ce m-a socat foarte tare .

Este vorba despre faptul ca acum aproximativ 2 ani cand ea avea aproape 14 ani a fost abuzata si violata de mai multi oameni.

Pe timpul ala ea avea un iubit mai mare ca ea , intr-o seara pe la ora 23 aproximativ a luat-o la o plimbare cu masina , in masina mai erau 2 baieti sau 3 , s-au oprit la un magazin si au cumparat bauturi alcolice , si au convinso pe fata sa bea si ea , la ea fiind prima data cand a pus gura pe alcol , bineinteles s-a imbatat fata . Au pacalito ca merg la o petrecere , dar cand colo au ajuns la o vila in constructie , pe ea au inchiso intr-o camera goala , peste cateva minute peste ea in camera au intrat 3 barbati , maturi , nu cei din masina . Acei barbati au abuzato atat sexual , verbal cat si violent . Fata a trecut prin momente foarte grele , a fost la un pas sa se sinucida din cauza asta . Din pacate si din frica  nu a avut curajul sa le spuna parintilor ce sa intamplat in noaptea accea , si a tinut totul secret pana in ziua de azi cand eu iubitul ei am aflat . Avand in vedere ca au trecut peste 2 ani de atunci , sunt sanse ca tipul care la timpul ala era iubitul ei sa fie pedepsit ? Macar el daca pe ceilanti nu i poate identifica nici ea.

Multumesc anticipat pentru orice raspuns care m-ar putea ajuta .

Edited by Anonim123

• Member

Poate depune o plangere la Politie, dar dupa 2 ani, greu de probat fapta.

• Upvote 1

De asta ma si temeam . Dar daca cel care a dus-o atunci in acel loc este chemat la politie , nu poate fi supus unui test poligraf? Asa isi recunostea fapta .

• Moderator

Din păcate niciun judecător din lumea asta nu condamna pe cineva doar în baza unei mărturisiri. Suspectul își poate schimba declarația oricând pe parcursul procesului penal, are acest drept.

Dar daca s-ar gasi martori ? Adica sunt cateva perosane care stiu de incident si pot confirma ca sa intamplat , dar nu cred ca ar dori sa spuna ceva politiei , poate doar prietenilor .

atunci acele persoane nu sunt martori, ci parteneri la o mica sueta, discutie, barfa etc. cu prietenii.

nu.i asa?

• Member

Unul dintre cele mai importante lucruri in ceea ce priveste probatoriul - declaratiile (indiferent de calitatea in care sunt date- martor, suspect, etc) trebuie obligatoriu coroborate si cu alte probe. Or, dupa 2 ani e cam greu sa obtii si alte probe. Cam asta e problema cand exista doar declaratii, chiar si recunoasterea faptei.

Edited by Ben

• 8 years later...

In urma cu 10 ani am fost abuzat sexual de o ruda. Stiu ca a trecut mult timp de atunci si n-am fost capabil sa spun ceea ce mi s-a intamplat decat foarte tarziu.
Sunt marcat de cele intamplate, merg la un psihoterapeut si am fost si la psihiatru. Ma simt dator sa ma apar si sa se faca dreptate pentru cele intamplate.
Se mai poate face ceva in privinta asta? Daca as merge la Politie si as face plangere as mai fi luat in serios? Stiu ca pentru astfel de situatii este necesara plangerea prealabila care trebuie facuta in maxim 3 luni de la cele intamplate. Astept orice sfat sau sugestie. Multumesc.

• Marius changed the title to Abuzul sexual comis în urma cu ceva timp

Poţi formula o plângere penală, iar după un magistrat va decide. În schimb nu trebuie să ai mari aşteptări pentru ca a trecut foarte mult timp.