Jump to content
POLITISTI.ro

Traian Basescu despre cresterea numarului de politisti


Recommended Posts

Buna ziua! Am deschis acest topic pentru a pune in duscutie declaratiile sefului statului vizavi de reforma visata de sefii nostri din M.A.I. Citez:

"La Ministerul de Interne, cel puţin, toată lumea spune: «Dar avem nevoie de politişti, avem nevoie de siguranţa cetăţeanului», iar răspunsul meu este: Da, să rămînă poliţiştii, să mărim numărul de poliţişti, dar uitaţi-vă ce zace în inspectorate, direcţii şi direcţioare. Tot soiul de oameni care n-au nicio treabă cu siguranţa cetăţeanului, cu ordinea, şi aşa mai departe. Eu această zonă o vizez. Sigur, nu exclud posibilitatea ca şefii din minister să vină cu nişte variante de restructurare în care să începem tot cu şeful de post“, a spus preşedintele.

România nu-şi va sacrifica credibilitatea de dragul unor şefi din poliţie

„Nimeni nu vorbeşte de reducerea numărului de poliţişti în mediul rural, ci de o reorganizare, ca să fie un grup de zece poliţişti care să acţioneze pe o zonă, nu doi care stau amărîţi într-o comună, cînd pleacă în concediu, închid postul de poliţie. Deci nu vă grăbiţi aici. Însă, mă uitam şi acum, ei văd că depăşesc bugetul alocat pentru anul acesta şi să nu creadă nimeni că... Cel puţin asta-i ce m-a asigurat premierul, că nu va fi suplimentat bugetul. Să nu creadă nimeni că au întîrziat atît de mult restructurarea, că şi-au dat salarii de merit şi nu stiu ce la vîrful ministerului şi la vîrful instituţiilor, şi peste două luni vine cineva să le suplimenteze bugetul. Aici greşesc, dacă şi-au făcut această socoteală, pentru că România nu-şi va sacrifica credibilitatea, capacitatea de a rămîne în deficitul cu care ne-am angajat, de dragul unor şefi din poliţie. Acest lucru nu se va întîmpla“, a menţionat preşedintele. "

Ce putem intelege din asta?

Link to comment

Sunt multe lucruri ce pot fi înţelese, dar mai trebuie citit şi printre rănduri. Asta înseamnă că dacă bugetul MAI nu se va suplimenta ca să susţină toate salariile şi dacă mai marii noştri conducători de oşti nu vor găsi o soluţie, atunci chiar va fi nevoie să plece cineva acasă. Băselu a pus problema bine, (să fie precum zice nu precum găndeşte) dar dacă se va ajunge la disponibilizări, pe cine credeţi voi că şefii îi vor nominaliza să plece acasă?! De pe la financiar? De la logistică? De la cabinet? NU, binenţeles că nu. Tot cel din stradă va avea de suferit. :angry:

Link to comment

Nu pot sa cred asa ceva. Astia ar minti orice numai sa fim de acord cu reducerile de personal. Nu inteleg de ce nu se merge pe ideea scoaterii in strada (operativ) a celor ce taie frunza la caini. De ce sa ii trimitem acasa atat timp cat nu avem oameni in operativ? Putem bine merci sa ii scoatem la munca pe cei din birouri.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Va spun eu cum sta treaba, el presidente nu vrea episodul cascheta 2 si in stilu-i caracteristic arunca cateo pastila din asta muritorilor de rand din politie pentru a-i tine in frau pana isi vede sacii in caruta, adica oamenii sunt dati afara. Dupa aceea, il doare la basca. Eu nu cred nimic din ce spune japita asta de presedinte.

Link to comment

asa cum a spus si catalin, voi posta aici un link:

http://bloguri.piatza.net/traian-basescu-respingerea-legii-privind-disponibilizarile-din-mai-un-semnal-prost-cand-ne-pregateam-sa-imprumutam-pe-piata-un-miliard-de-euro-lectii-dau-multi-inclusiv-bnr-ia-intrebati-pe-unul/

va rog sa va spuneti parerea si rog colegii din sindicate sin CNP sa formuleze un punct de vedere catre conducerea MAI, avand in vedere cele afirmate de seful statului.

Link to comment

Ce jigodie , pai pe aia de taie frunza la caini si au salarii de alea nesimtite cine i-a adus ? Mama? Au luat toti golanii si i-au angajat direct in birou de nici nu stiau ce e aia fisa postului ,o cauta pe pereti .

Link to comment

Mare dreptate ai Elvis. Sunt atâtea funcţii la fiecare inspectorat judeţean sau direcţie, cu oameni care se dau poliţişti, dar ei nu ştiu ce este munca în operativ, nu au văzut niciodată un hoţ cum arată (poate doar la TV) şi nu ştiu cum se scrie un p.v. Să nu mai vorbim de cei, încadraţi direct pe funcţii de birou - cum bine ai spus.

Nu ne iartă Băselu pentru neplăcerile şi ruşinea ce i-am dat-o. Chioru nici nu iartă şi nici nu uită. Aşa că, să ne aşteptăm la ce e mai rău.

Vizavi de aparatul central din MAI, nimeni, dar nimeni, nu a reuşit să se lege de acel sistem, nici un preşedinte. Oare de ce? :hmmmt:

Link to comment

dacă mâine ne ocupă țara cei de pe Marte și dau ordin să fie împușcați toți polițiștii , jumătate din cei împușcați ,mor degeaba ,pentru că nu au nicio treabă cu hoții ,sau poliția ... :beer::emo-box::slapb:

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Invata si tu unde se pune virgula, ca sa pricepem si noi din prima ce ai vrut sa zici.

Edited by danpin
Link to comment
 • 3 weeks later...

...."La Ministerul de Interne, cel puţin, toată lumea spune: «Dar avem nevoie de politişti, avem nevoie de siguranţa cetăţeanului», iar răspunsul meu este: Da, să rămînă poliţiştii, să mărim numărul de poliţişti, dar uitaţi-vă ce zace în inspectorate, direcţii şi direcţioare. Tot soiul de oameni care n-au nicio treabă cu siguranţa cetăţeanului, cu ordinea, şi aşa mai departe. Eu această zonă o vizez. Sigur, nu exclud posibilitatea ca şefii din minister să vină cu nişte variante de restructurare în care să începem tot cu şeful de post“, a spus preşedintele.

România nu-şi va sacrifica credibilitatea de dragul unor şefi din poliţie

....

El Presidente e din doua una : ori e un mincinos betiv ori e un betiv mincinos.... Pai ne crede chiar tampiti !

Par egzamplu : zice ca schema e full cu tot felu' de beep care atarna pin birouri ,da????

Pai beep de presedinte sa-mi explice si mie cum de in cadrul I.P.J. Hunedoara raman pe loc cei din birouri ( sa nu vina MINCINOSUL ala de insp.sef. de HD-Dumitru Liviu Gabriel :emo-box: sa zica ca nu-i asa ca o da de gard si nu e frumos ) ,sa putrezeasca in continuare pe birou sau .... sub si amaratii de la siguranta publica sunt "pa" : astfel Politia Deva va da afara ( cica prin interviu ) 8 agenti de siguranta publica ,Politia Hunedoara ( tot prin interviu ,evident ) 4 ,Politia Hateg 3 agenti de siguranta publica ,Politia Orastie 3 agenti de siguranta publica ....si tot asa....Si este numa' un egzemplu....colegii din tara sa vina si ei cu completari ....poate le centralizam si le scoatem la imprimanta ( pe hartie de etichete de sticle-evident ) si le punem in cutia postala de la Cotroceni President Pub

Pai El Presidente ,in mahmureala lui ,crede ca aia care n-au nimic cu munca si-s chiulangii notorii lucreaza in strada ? :doh:

Pai e mai beep decat arata :ner:

:emo-yessir:

Avea dreptate un bun coleg ratacit in politie: tara de ... ,oameni de ... .

O sa ajungem tara cu cea mai mare comunitate in diaspora....chiar si inaintea Israelului...

Multumim conducatori iubiti :emo-box:

Edited by axle15
 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Foarte buna ideea ta privind initierea unui topic in care sa centralizam cifrele "de la firul ierbii" a celor disponibilizati si formatiunile care au fost ciuruite cel mai mult. In felul asta cine va citi acel topic isi va forma o imagine clara si reala a adevaratei pseudo-reforme cu care se lauda habarnistii ce ne conduc. Cu toti colegii cu care am discutat, referitor la acest subiect, am ajuns la concluzia ca tot formatiunile operative vor fi cele mai decimate in urma acestor restructurari, asta in timp ce seful politiei, precum si ministru de interne declara sus si tare, peste tot, ca nu va fi afectata siguranta cetateanului si politistii din formatiunile operative nu vor fi disponibilizati.

Link to comment

La Dolj pleaca 53 de politisti din operativ.

Si ca sa va dau un exemplu edificator din cei 53 de politisti 20 sunt agenti de la posturile de politie .

Si asta dupa ce inainte de disponibilizari radiasera 15 functii libere.

Deci la o adunare simpla 20+15= 35 de functii minus la posturile din Dolj.

La Calafat , 10 agenti, surpriza, tot din dispozitivul de ordine si siguranta publica.

La Bailesti, 5 agenti, ati ghicit, din dispozitivul de ordine si siguranta publica.

La Segarcea, 3 agenti + 1 ofiter, nu mai este o surpriza, tot din dispozitivul de ordine si siguranta publica.

La Filiasi, 3 agenti ,idem.

Sa vedeti ce bine se va implementa conceptul de politie rurala organizata pe sectii, ca de trebuie sa fim europeni cu Loganuri care consuma -(minus) 3 litri la suta de km.

De la structuriule suport : 1 ofiter cabinet, 2 agenti logistica, 1 ofiter+ 1 agent comunicatii, 1 agent cazier si cam atat. Structurile suport. :slapb:

Dragi concetateni, stati linistiti, FMI-ul vegheaza.... :faint:

Link to comment

si amaratii de la siguranta publica sunt "pa" : astfel Politia Deva va da afara ( cica prin interviu ) 8 agenti de siguranta publica ,Politia Hunedoara ( tot prin interviu ,evident ) 4 ,Politia Hateg 3 agenti de siguranta publica ,Politia Orastie 3 agenti de siguranta publica ....si tot asa...

poate ai dori sa ne impartasesti si noua "sursele" tale de incredere....la hunedoara stiu ca sa dau 4 oameni afara de la op pentru ca a fost o sedinta marti la ora 14. la restul unitatilor, si ma refer in particular la deva inca nu se stie. pentru ca la deva au iesit la pensie si au plecat de la Op 5 persoane in total, plus ca nu s-a facut vreo sedinta sau vreo instiintare neoficiala pana acum, se zvoneste ca nu va mai pleca nimeni prin disponibilizari.

poate ai pile pe la IPJ...da-ne si noua o "relatie" sa nu murim prosti.

 • Downvote 3
Link to comment

"poate ai dori sa ne impartasesti si noua "sursele" tale de incredere....la hunedoara stiu ca sa dau 4 oameni afara de la op pentru ca a fost o sedinta marti la ora 14. la restul unitatilor, si ma refer in particular la deva inca nu se stie. pentru ca la deva au iesit la pensie si au plecat de la Op 5 persoane in total, plus ca nu s-a facut vreo sedinta sau vreo instiintare neoficiala pana acum, se zvoneste ca nu va mai pleca nimeni prin disponibilizari.

poate ai pile pe la IPJ...da-ne si noua o "relatie" sa nu murim prosti."

Draga vipera ,am sa-ti povestesc ceva si poate vei intelege sublinierile facute pe postarea ta in legatura cu sursele,pilele si alte asemenea soparleli (soparla e tot reptila ,nu?) .

Acum cativa ani ,la o politie oraseneasca din Hunedoara ,un subofiter a avut un mare of pe suflet in legatura cu aspecte diverse despre si din politie si a telefonat unui/unei ziarist/e spunandu-i tot.E!Ziaristul/ziarista obisnuit/a sa munceasca cu "surse de incredere" ,"pile la IPJ" sau "relatie" s-a dus taman la dl sef de inspectorat sa verifice din a doua sursa veridicitatea celor spuse de politist.Bun inteles ca dl inspector sef a negat ca sunt probleme in paradis :ner: si foarte dezinteresat l-a/a intrebat/-o pe ziaristul/a de unde are asemnea ,cica ,enormitati.Surpriza! Ziaristul/a ii spune d-lui inspector sef c-a primit un telefon si asa a aflat si in plus ii mai si arata numarul de telefon al nefericitului politist.Mai trebuie sa-ti precizez ,draga vipera ,ca a doua zi politistul se odihnea pe sofaua cea mai lucioasa din I.P.J. ,trebuie oare sa-ti precizez ca a avut o cariera de invidiat dupa acest moment?

Ce sa inteleg?

Ca vrei scanat documentul cu desfasuratorul functiilor care se desfinteaza pe fiecare subunitate si formatiune din I.P.J. si a fost trimis la I.G.P.R.? Dreapta sus are un "S".Nu te iintreb daca stii ce e cu Sul.

Eu am ridicat problema ca una se spune si alta se face! Crezi ca daca la Deva (asa cum spui) daca nu se face sedinta (cei de la Hunedoara au zis ca nu s-a facut nicio sedinta dar poate ai sursele tale) nu are si Deva ceva locuri rezervate-n primul rand ? Gresit colegule (esti,nu?)!

" se zvoneste ca nu va mai pleca nimeni " pe zvonuri sa mergi e mai ceva decat sa zici ca ploua cand unul scuipa.

Nu am postat ca sa polemizam c-o fi ,c-o pati ci doar ca sa atrag atentia cu speranta ca cineva va centraliza postarile si va pune lupa pe politie inainte de a deveni pasare rara politistul de siguranta publica. Nu de alta ,dar cetateanul ala batjocorit ,umilit si cocosat de taxe si impozite cand spune politie ,automat se gandeste la politistul din strada care ca vrem ,ca nu vrem e de la siguranta publica si nu de la resurse umane ,financiar ,juridic ,cabinet ,garaj ,C.S. Dinamo ,Ciocarlia si alte locatii pline de beep si beep care habar nu au cum arata o bataie de strada ,un bolnav psihic ,un omor ,un l.c.m. ,un c.i.n. sau altele specifice de siguranta publica /judiciar dar la rude si prieteni se lauda ca-s politisti sau...ameninta ca-s stabi in politie (care si cum?)

No offence : dupa cum ai pus problema nu cred ca faci parte din cei de siguranta publica.Si apropo ,eu lucrez in operativ la I.P.J.(acum sper ca intelegi ca nu vorbesc pe zvon si altele asemenea) asa ca n-am motive sa ma lase rece ca vad ca vor da afara siguranta publica si atat...talharii ,spargeri ,etc.la greu.

Deci ,stimati colegi din tara postati fiecare cum se face in judetul dvs. disponibilizarea poate Baccus Chivas Regal va citi sau ii va trimite cineva pe adresa pubului Cotroceni un rezumat sa vada ca una vorbeste si alta bea.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Ca vrei scanat documentul cu desfasuratorul functiilor care se desfinteaza pe fiecare subunitate si formatiune din I.P.J. si a fost trimis la I.G.P.R.? Dreapta sus are un "S".Nu te iintreb daca stii ce e cu Sul.

Eu am ridicat problema ca una se spune si alta se face! Crezi ca daca la Deva (asa cum spui) daca nu se face sedinta (cei de la Hunedoara au zis ca nu s-a facut nicio sedinta dar poate ai sursele tale) nu are si Deva ceva locuri rezervate-n primul rand ? Gresit colegule (esti,nu?)!

pai nu stiu cum sa-ti spun(iar vorbesc din patanie proprie, ca nu-mi permit altcumva) dar ori postarea documentului, ori divulgarea informatiilor de pe acel document(ceea ce ai facut cu un post mai sus) pe o arie publica constituie caz penal.

La Hunedoara s-a facut sedinta ieri la ora 14 doar cu OP-ul privind disponibilizarile. Mi-au confirmat vreo 10 oameni care au participat la aceeasi sedinta. Si nu e vroba despre ce cred, e vorba despre ce se intampla. Nu ar trebui si la Deva sa fie instiintati oamenii despre ce ii asteapta, cel putin nu asa ar fi normal ? Ca stiu ca legal e sa-i anunte cu 2 saptamani inainte de examen.

Si pana nu vedem un act oficial sau la Deva nu se anunta oficial ceva inseamna ca inca mergem pe zvonuri..si da-mi voie sa ma indoiesc de spusele tale mai ales daca te lauzi ca ai surse care ti-au sus ca la hunedoara n-a fost mirifica sedinta in care i-a anuntat ca dispar 4 locuri de la OP.

Link to comment

pai nu stiu cum sa-ti spun(iar vorbesc din patanie proprie, ca nu-mi permit altcumva) dar ori postarea documentului, ori divulgarea informatiilor de pe acel document(ceea ce ai facut cu un post mai sus) pe o arie publica constituie caz penal.

La Hunedoara s-a facut sedinta ieri la ora 14 doar cu OP-ul privind disponibilizarile. Mi-au confirmat vreo 10 oameni care au participat la aceeasi sedinta. Si nu e vroba despre ce cred, e vorba despre ce se intampla. Nu ar trebui si la Deva sa fie instiintati oamenii despre ce ii asteapta, cel putin nu asa ar fi normal ? Ca stiu ca legal e sa-i anunte cu 2 saptamani inainte de examen.

Si pana nu vedem un act oficial sau la Deva nu se anunta oficial ceva inseamna ca inca mergem pe zvonuri..si da-mi voie sa ma indoiesc de spusele tale mai ales daca te lauzi ca ai surse care ti-au sus ca la hunedoara n-a fost mirifica sedinta in care i-a anuntat ca dispar 4 locuri de la OP.

Ma repet : nu vreau sa polemizam ca babele la biserica dar "Nu ar trebui si la Deva sa fie instiintati oamenii despre ce ii asteapta, cel putin nu asa ar fi normal ?" imi sugereaza ca normalitatea exista.Sa postezi locul exact sa o gasim si noi!Presupun ca esti tanar....sau ....! Prezumtia de buna credinta se aplica oricui. :naughty:

Faptul ca am intrebat cativa colegi de la Hunedoara altii decat de la O.P.(it's my vault !) nu inseamna ca sunt sau nu bine informat ,probabil e real ca Hunedoara O.P. e Twilight Zone asa cum se vorbeste. in I.P.J.

OK!Intre timp ,cele spuse de tine ,mi-a fost confirmate de un coleg de la SIGURANTA PUBLICA (!) ca sedinta s-a tinut doar cu S.P. nu cu tot O.P. si cei care vor fi dati afara ( da ,4 !)de la Hunedoara vor fi doar de la siguranta publica si asta in conditiile in care au 4 sefi de schimb(cica si aia-s vai lumea lor ,fricosi ,lenesi ,surse) ,24 de agenti iar la schimbul 1 au o patrula(!)pedestra sau auto ,la schimbul 2 au doua patrule ( 1 auto si 1 pedestra ! ) si la schimbul 3 tot 2 patrule (1 auto si 1 ped).

NO COMMENT!!!!!!

Te-ai gandit ca termenul e de minim 20 de zile ???

"2.3. Conditiile de înscriere si de organizare a examenului, bibliografia si tematica se afisează la sediul fiecărei unităti sau, după caz, subunităti afectate de măsurile de reorganizare institutională, cu cel putin 20 de zile înainte de data sustinerii probei/primei probe." din" ANEXA Procedura – cadru privind organizarea si desfăsurarea examenului pentru departajare în vederea numirii în functie a personalului ca urmare a aplicării măsurilor de reorganizare institutională la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor"

Problema e ca la Deva nimeni nu are interesul sa agite mielul inainte de taiere sau sa arate sisul porcului ca nu mai sta mielul sau porcul la taiat-O.P.Deva ,se spune prin I.P.J. ca ar adaposti la S.P. cei mai multi rebeli ,revoltati si gura-mare din tot O.P. judetului....asa ca de ce ar face-o????

Apropo de " Si pana nu vedem un act oficial sau la Deva nu se anunta oficial... " nu te-ai intrebat de ce nu au facut sedinta opusa gen "dragi colegi ,nu dati crezare la zvonuri ,de la noi nu pleaca nimeni...etc. ...blah ,blah...." ????? Eeee???

Esti tanar ,sper (no offence) si nu stii de ce-s capabili colegii nostri cand e sa fie cate o treaba d-asta ,poate doar banuiesti :emo-yessir:

Si cred ca polemicile astea nu-si au locul daca lucram in politie si nu in structuri(parca alea lucreaza informativ/dezinformativ,nu?).Cred ca am fost foarte explicit.

Edited by axle15
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.