Jump to content
POLITISTI.ro

Combaterea agresivitatii conducatorilor auto in trafic


Recommended Posts

  • Moderator

Probabil datorită mediatizării din ultima vreme a unor cazuri de agresivitate în trafic a conducătorilor auto, reprezentanţi ai IGPR din cadrul DPR participă la dezbateri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului României, privind proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.69/2007 pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr.195/2002.

Astfel Poliţia Rutieră susţine propunerea de înăsprire a sancţiunilor în cazul situaţiilor de agresivitate în trafic, mergând până la reţinerea permisului de conducere şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Credeţi că aceasta este soluţia? Oare se vor cizela mitocanii?

Credeţi că e binevenită o astfel de modificare legislativă?

Link to comment

Da e buna ideea, dar singura modalitate la cum este legislatia in Romania este sa ai probe concrete, adica sa fie filmat.

Link to comment

Cea mai buna masura mi se pare inchisoare contraventionala. Dupa 24 de ore stat la cusca sti sigur ca omu nu o sa mai faca nimic cel putin in urmatoarele 2-3 luni de zile .... dar UE sustine ca metoda este non-UN desi in UK este folosita cu succes iar englezii nu vor deloc s-o inlature!

Link to comment
  • Moderator

Şeful Poliţiei Rutiere vrea să schimbe legea pentru ca şi „depăşirile repetate, frânarea bruscă cu intenţie“ să fie pedepsite.

Dacă iniţiativa se va materializa, pedeapsa va fi aplicată pentru infracţiunea comisă cu violenţă în trafic, iar ridicarea permisului ar urma să fie o pedeapsă complementară aplicată de Poliţia Rutieră. Dosarul penal se va întocmi la sesizarea victimei, Parchetul urmând să soluţioneze cauza.

Exact cum anticipam, in loc sa simplifice lucrurile, procedurile si sa modifice legea astfel incat sa fie cat mai clara, o incarca cu tot felul de aberatii ce nu vor face altceva decat sa poata fi interpretabile de fiecare persoana in parte.

Link to comment

Eu nu imi dau seama cum se poate dovedi in fata instantei ca a franat brusc cu intentie. :blink:

:) corect, la asta ma gindeam si eu. cum spunea un coleg de forum mai sus, se complica lucrurile incit fiecare contraventie va deveni aproape cit un dosar penal - mai lipsesc expertizele medico-legale si cele tehnice si am aranjat domeniul contraventional. daca mai baga si procurori.....

Link to comment

Oricum, daca majoritatea intersectiilor macar, vor fi supravegheate video cu camere performante, care sa poata focaliza si urmari diferite evenimente, iar ulterior imaginile sa fie folosite in sanctionarea celor vinovati in astfel de fapte, sunt sigur ca multi scandalagii se vor potoli..... :naughty:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.