Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Citatie politie (probl vecini)

Mayasha

Question

Buna tuturor,

Am o problema si sper ca voi va pricepeti mai bine ca mine. Am primit o citatie din partea pol (prima din viata mea, nu scrie in ce calitate sunt chemata la sediu) si desi stiu ca trebuie sa astept sa vad ce se va discuta acolo nu pot sa ma linistesc. Banuiesc cine mi-a facut plangerea...o vecina care nu e in toate facultatile mintale, cu care m-am certat acum vreao 2 saptamani din cauza ca ea tine ocupata uscatoria scarii tot timpul si nu mai lasa pe nimeni sa isi puna rufele acolo (a si mobilat-o; are acolo un dulap, o masa, stativ cu flori....trebuie sa ai grija sa nu i le picuri cu hainele...). Eu m-am dus la usa la ea (cand nu era randul ei la uscatorie, avem un program afisat pe scara pe care ea nu il respecta) si i-am spus sa isi dea lacatul jos si m-a luat la misto, ca pana la urma sa imi dea si 2 cozi de matura in umar (nu am vanatai, s-a inrosit in ziua aia dar mi-a trecut). Acum dupa ce s-a plans la toata lumea ca eu am batut-o s-a dus si la pol. Eu ce trebuie sa fac acum? Trebuie sa adun semnaturi de la vecini sa demonstrez ca ea e chiar nebuna si nu numai cu mine a avut probl. Mentionez ca fiul ei lucreaza in jandarmerie pe nu stiu ce functie.....un avantaj pt ea....Mi-ar fi de folos niste raspunsuri pana luni dim cand ma oi duce la sectie. Multumesc anticipat. Seara buna

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

In primul rand trebuie sa te prezinti la sectie pentru a vedea despre ce este vorba. Numai dupa ce stai de vb cu politistul, vei actiona in consecinta. Poate este vorba despre altceva .... in orice caz trebuie sa vezi exact despre ce este vorba. Pana atunci ... e week-end-ul la mijloc :) Si o sa fie frumos afara deci enjoy it ...

P.S. : Esti sigura ca ti s-a facut plangere si nu reclamatie? E o diferenta mare intre cele doua ...

• 0

In primul rand mergeti la politie si vedeti despre ce este vorba .

Daca intradevar acesta este motivul, cel invocat de dvs. mai sus, o sa stati de vorba cu politistul , va consemneaza o scurta declaratie in care specificati tot ce ne-ati spus , cu indicatii ca cele declarate de dvs. pot fi confirmate si de vecinii X, Y, Z .

Din acel moment politistul stie ce are de facut . Va sta de vorba cu fiecare si va trage o conluzie !

Edited by Eduard
  • 0
  • Moderator

Nu uitati sa-l intrebati pe colegul nostru daca vecina are si a depus certificat medico-legal, dar mai mult ca sigur, daca a depus un astfel de document, o sa va spuna el.

• 0

Nu stiu daca mi s-a depus reclamatie sau plangere, nu stiu cum pot sa imi dau seama din citatie pt ca aici scrie doar ca sunt invitata in data de... la sectia....in caz de neprezentare voi fi sanctionata conform legii nr61/1991R, art 2, pct 33 sau amendata cu 100-500lei.

In primul rand mergeti la politie si vedeti despre ce este vorba .

Daca intradevar acesta este motivul, cel invocat de dvs. mai sus, o sa stati de vorba cu politistul , va consemneaza o scurta declaratie in care specificati tot ce ne-ati spus , cu indicatii ca cele declarate de dvs. pot fi confirmate si de vecinii X, Y, Z .

Din acel moment politistul stie ce are de facut . Va sta de vorba cu fiecare si va trage o conluzie !

Va multumesc pt raspuns. Problema este ca nu a fost nimeni de fata. O singura vecina a auzit ce s-a intamplat intre mine si reclamanta si cand a vrut sa urce la etaj s-a intalnit cu mine pe scara si m-a vazut ca plangeam dar nu am mai stat sa ii spun de ce plang ci m-am dus la tata si i-am spus ca vecina de la 4 a dat in mine si el s-a dus la ea la usa numai ca nu a vrut sa ii deschida. Deci nu stiu ce martori as putea sa am. In principiu cam toata scara l-a auzit pe tata cand a tipat la ea la usa ca de ce nu vrea sa iasa sa ii spuna de ce a dat in mine, dar cam atat....Asta este...oricum fiul ei ii cunoaste pe cei de la sectie deci nu stiu ce pot sa mai spun eu. Datorita lui are ea atata curaj sa se ia de toata lumea pt ca fiul o s-o tina mereu in spate. O sa merg la sectie si o sa scriu ce mi se spune ca trebuie sa scriu iar daca se complica lucrurile ..... nu stiu...pt ca dna in cauza nu isi va retrage reclamatia din orgoliu ca sa poata sa spuna peste tot ca m-a tarat la pol si m-a facut de .... doar cu ce altceva se poate ocupa o pensionara?! are timp sa le gandeasca si sa le vorbeasca pe toate.

Nu uitati sa-l intrebati pe colegul nostru daca vecina are si a depus certificat medico-legal, dar mai mult ca sigur, daca a depus un astfel de document, o sa va spuna el.

Daca a depus certificat medico-legal l-a depus pe vanataile facute de altcineva nu de mine, eu doar am impins-o ca sa nu mai poata da in mine. Desi nu m-ar surprinde sa aflu ca aveti dreptate, e in stare de orice. Ce urmari are un astfel de certificat? Ce trebuie eu sa stiu? Multumesc.

• 0

Codul Penal in Sectiunea II specifica :

Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii

Art. 180. - Lovirea sau alte violente

Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

(11) Faptele prevazute la alin. 1 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.

Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(21) Faptele prevazute la alin. 2 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.

Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul faptelor prevazute la alin. 11 si 21 actiunea penala se pune în miscare si din oficiu.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala, producându-si efectele si în cazul în care actiunea penala a fost pusa în miscare din oficiu.

Art. 181. - Vatamarea corporala

Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

(11) Fapta prevazuta la alin. 1 savârsita asupra membrilor familiei se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul faptelor prevazute la alin. 1 actiunea penala se pune în miscare si din oficiu.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala, producându-si efectele si în cazul în care actiunea penala a fost pusa în miscare din oficiu.

Art. 182. - Vatamarea corporala grava

Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Daca fapta a produs vreuna din urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, încetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea în primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani.

Când fapta a fost savârsita în scopul producerii consecintelor prevazute la alin. 1 si 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.

Tentativa faptei prevazute în alin. 3 se pedepseste.

Art. 183. - Lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte

Daca vreuna dintre faptele prevazute în art. 180 - 182 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.

Art. 184. - Vatamarea corporala din culpa

Fapta prevazuta la art. 180 alin. 2 si 21, care a pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum si cea prevazuta la art. 181, savârsite din culpa, se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

Daca fapta a avut vreuna din urmarile prevazute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Când savârsirea faptei prevazute în alin. 1 este urmarea nerespectarii dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru îndeplinirea unei anume activitati, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Fapta prevazuta în alin. 2 daca este urmarea nerespectarii dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere aratate în alineatul precedent se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

(41) Daca faptele prevazute la alin. 3 si 4 sunt savârsite de catre o persoana care se afla în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la unu la 3 ani, în cazul alin. 3, si închisoarea de la unu la 5 ani, în cazul alin. 4.

Pentru faptele prevazute în alin. 1 si 3, actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.

Sper ca ai inteles si sa nu se ajunga acolo ! :emo-yessir:

...oricum fiul ei ii cunoaste pe cei de la sectie deci nu stiu ce pot sa mai spun eu. Datorita lui are ea atata curaj sa se ia de toata lumea pt ca fiul o s-o tina mereu in spate. O sa merg la sectie si o sa scriu ce mi se spune ca trebuie sa scriu ...

Daca nu ai gresit cu nimic, nu are de ce sa-ti fie frica. Eventual fiul a indrumat-o, de ajutat nu are cu ce sa o ajute ( daca nu are dreptate ) .

Si in declaratie scrii ce s-a intamplat nu ce ti se spune ! :clip:

Edited by Eduard
  • 0
  • Moderator

Un certificat medico-legal dovedeste existenta leziunilor pe corp. Dar nu spune cine le-a produs sau in ce imprejurari.

Daca exista un astfel de certificat medico-legal, in functie de numarul de ingrijiri medicale se stabileste incadrarea juridica.

• 0

Daca nu ai gresit cu nimic, nu are de ce sa-ti fie frica. Eventual fiul a indrumat-o, de ajutat nu are cu ce sa o ajute ( daca nu are dreptate ) .

Si in declaratie scrii ce s-a intamplat nu ce ti se spune ! :clip:

• 0

in primul rand trebuie sa scapi de impresi aca politia este facuta peentru a face rau, ea este conceputa pentru a apara interesele cetatenilor. cum zicea si marius trebuie sa mergi la sediul sectiei de politie gandind ca este un lucru normal pentru solutionarea unor probleme. pe de alta parte din cele spuse de tine eu inteleg ca e vorba de o invitatie la sediul politiei si nu o citatie, deci este reclamata intr-o situatie destul de simpla si nu intr-o cauza penala.

• 0

daca vrei sa iti rezolvi problema solutia ideala este cooperarea cu politia. evitarea intilnirii nu va rezolva problema, dimpotriva.

nu am auzit de oameni intrati in sediul politiei si care au disparut fara urma :ner: asa ca fii fara grija.

• Upvote 1
  • 0

Mayasha nu-i nicio rusine sa mergi la politie.

Depinde pt ce motiv mergi la pol. Cand merg pt acte e ok, dar pt asta ..... Multumesc pt raspuns, foarte amabili cu totii.

in primul rand trebuie sa scapi de impresi aca politia este facuta peentru a face rau, ea este conceputa pentru a apara interesele cetatenilor. cum zicea si marius trebuie sa mergi la sediul sectiei de politie gandind ca este un lucru normal pentru solutionarea unor probleme. pe de alta parte din cele spuse de tine eu inteleg ca e vorba de o invitatie la sediul politiei si nu o citatie, deci este reclamata intr-o situatie destul de simpla si nu intr-o cauza penala.

Scrie ca sunt "invitata" insa titlul este "CITATIE" :huh: Maine dimineata voi merge la sectie. O sa postez ce s-a intamplat in ideea ca va fi de folos si altor persoane pt ca in principiu in fiecare bloc trebuie sa fie macar un om de genul vecinei care sa faca zile amare locatarilor.

• 0

Nu a mai postat colegu forumist, o fi ramas acolo ? :hmmmt:

;) Nu am ramas acolo. Am fost la sectie am dat si eu declaratie cu varianta mea de poveste. Dl sectorist a spus ca dupa ce va vorbi si cu alti vecini de pe scara (m-a pus sa dau alte nume a unora care au auzit cearta sau care au avut probleme in trecut cu draga mea vecina) ma va suna sa imi spuna cum a solutionat plangerea. Nu am mai postat atunci pt ca am fost ocupata sa imi caut alt loc de munca intrucat am fost data afara de acolo pe motiv ca nu imi place munca si ma invoiesc cam des. Eram de o nici o luna angajata acolo si cand am aratat invoirea de la sectie au zis ca e o prostie ca trebuie sa stau sa recuperez ora pe care am lipsit-o de la serviciu in conditiile in care dl pol a spus ca nu trebuie sa stau peste program ca nu din cauza mea am lipsit. Bineinteles ca am stat sa recuperez, desi am zis ca invoirea de-asta de numeste invoire pt ca justifici lipsa ta dintr-un loc la un timp anume fara a fi obligat sa il recuperezi.............................Cat despre tel din partea pol....nu m-a sunat nimeni, probabil nici nu o sune, probabil s-a solutionat intr-un oarecare fel. S-au tinut sedinte cu toti vecinii si cu asociatia de bloc, s-a ajuns la cz ca dna vecina trebuie sa isi scoata mobila din uscatorie....ea in continuare o tine acolo fara nici un fel de problema. Fericiti cei care stau la casa!