Jump to content
POLITISTI.ro

Proces verbal fara luare la cunostinta a contravenientului pt traversare


gigel21

Recommended Posts

 Buna ziua,

 

Stiu ca acest topic a fost discutat dar in masura in care se poate da un raspuns pertinent, astept din partea dumneavoastra intelegerea problemei.Doresc o interpretare a intamplarilor si eventual un sfat.Mentionez ca nu mai tin minte toate detaliile pentru ca nu am dat importanta acestei intamplari pana nu am citit faptele pentru care am fost amendat in procesul verbal.

Va multumesc.

 

   Angajandu ma in trecerea strazii prin loc nepermis am fost oprit si legitimat de agentii din  masina de politie.Agentul din masina mi-a luat datele  pe un carnet si mi-a inapoiat buletinul .Acum cateva zile am primit amenda prin recomandata la posta.

  Acum  prezint faptele din viziunea mea.: In ziua de 12 mai traversand strada printr-un loc nemarcat cu trecere de pietoni dupa ce in prealabil m-am asigurat ca nu incurc traficul masinilor<practic pe ambele sensuri nu era nici o masina in mers la distanta vizibila> Aceasta sa datorat faptului ca cea mai apropiata trecere pietonala se afla la 500m departare. Dacia MCV de culore alba cu numar : MAI se afla la distanta de cativa zeci de metri oprita pe partea carosabila pe sensul de mers in partea de strada  unde am ajuns. Mergand pe trotuar in cativa zeci de metri am fost atentionat de respectiva masina care se pusese in miscare si am fost ajuns din urma.Cei doi domni politisti sau prezentat si pe. un ton usor impunator au cerut buletinul specificand ca sunt legitimat pentru ca am trecut strada prin loc nepermis si am fost filmat cu camera video. In acest moment am incercat sa justific aceasta hotarare incercand sa -mi asum vina dar in acelasi timp ,pe cat posibil sa obtin un avertizment, considerand ca nu am pus in pericol siguranta circulatiei.

  Domnul ofiter de la volan fiind si cel mai in varsta a inceput intr-o maniera din ce in ce mai accentuata sa mi ceara insistent buletinul. Observand ca nu sunt lasat sa vorbesc , am intrebat la randul meu daca acestia aflandu-se  in locul respectiv sunt in legimitatea actiunii respectiv filtru de politie ; Daca da ,pot sa dovedeasca acest lucru? respectiv sa-mi arate foaia prin care  sunt autorizati sa faca in acel loc filtru.

  Acest domn politist m-a chemat pe partea dreapta a masinii aratandu-mi o foaie scoasa la imprimanta pe care scria mai multe zone in care sunt autorizati sa actioneze in acea zi.  Obser ca acea foaie  nu era stampilata sau semnata, i-am mentionat acest lucru! In acel moment vizibil iritat dumnealui ma impins cu usa iesind din masina si apucandu-ma de brat  spunand ca acum sa-i dau buletinul la control pentru ca el mi-a aratat ce am cerut ! Avand aceasta atitudine agresiva si eu personal considerand ca nu sunt un infractor fiind la prima abatere de acest gen, m-am conformat si i-am dat  acestuia buletinul. Dansul intrand la loc in masina spunand ca la varsta mea ar trebui sa stiu ca acea foaie nu trebuie aprobata sau stampilata nici macar in europa de vest! Cerandu-mi scuze de atitudinea mea in repetate randuri  am observat cum dumnealui isi noteaza datele din buletin  meu pe un carnet.Le-am urat o zi buna dupa ce mi-a fost inmanat buletinul inapoi!

  Acum primesc  recomandata  deschid plicul si constat ca sunt amendat pe mai multe articole printre care: Hotararea nr.991/2005 articolul 13 : 

(1) Poliţistul trebuie să se comporte civilizat şi să dea dovadă de amabilitate şi solicitudine, adoptând o atitudine politicoasă şi fermă.

(2) Poliţistul trebuie să dovedească stăpânire de sine, capacitate de comunicare, abilităţi de gestionare a situaţiilor conflictuale, dezvoltându-şi prin sistemul de formare continuă puterea de înţelegere a problemelor sociale, culturale şi educaţionale specifice colectivităţii în care îşi exercită profesia, precum şi, după caz, capacităţile manageriale.

Iar mai jos  scrie ca <Nu a semnat>

Atasez acest proces verbal.

Restul nu prea  mai inteleg . Concluzia care o am e justificata? Este acesta un abuz acompaniat de o atitudine .... ? nu vreau sa jignesc pe nimeni. Astept un raspuns in masura in care considerati ca este posibil si de ce nu un sfat.

Ps: Ma duc sa platesc amenda  dar mai departe ce ar trebuii sa fac?Astept un raspuns din partea dumneavoastra daca considerati necesar.

Va multumesc si sper ca acest lucru sa nu de-a dureri de cap la nimeni.

 

post-17572-0-37186700-1432729885_thumb.j

 

 

 

  • Downvote 9
Link to comment

Ma scuzati ,nu am postat ca sa fiu judecat de dumneavoastra sau lucrurile intoarse cu "abilitate" in alte directii< aceasi abilitate am observat-o si in acest incident care l-am scris>. Am intrebat deja : este acesta un abuz sau este normal sa fiu amendat pe cateva articole ? Observ ca nu se citeste decat printre randuri<mortu este vinovat>  :) Cate despre atitudine..... 

Va multumesc de raspunsuri

  • Downvote 7
Link to comment
  • Moderator

Nu te scuzăm absolut deloc. Ai postat aici doar ca să-ţi etalezi ifosele de ipocrizie şi un tupeul fantastic specific celor cu o educaţie precară.

Dacă nu ai realizat până acum, TU eşti cel care a încălcat legea (asta să-ţi intre bine în cap), pentru că ai traversat printr-un loc nepermis şi trebuie să suporţi consecinţele. Pentru această faptă ai fost sancţionat contrevenţional - ceea ce e foarte corect şi reprezintă normalitatea în orice societate civilizată din lumea asta. Nu eşti tu în măsură să apreciezi dacă ai pus în pericol siguranţa circulaţiei ori dacă meriţi sau nu avertisment. Aceste aspecte le stabileşte poliţistul, chiar dacă nu-ţi convine ţie.

Mai bine încearcă să înveţi să scrii corect în limba română, pentru că până acum ai dovedit doar că eşti un agramat care nu reuşeşte să priceapă situaţia penibilă în care se află.

  • Upvote 1
Link to comment

Domnul ofiter de la volan fiind si cel mai in varsta a inceput intr-o maniera din ce in ce mai accentuata sa mi ceara insistent buletinul.

 

Ce să-ti povestesc ... mare tupeu a avut politistul ăla pentru că si-a permis să-ti solicite prezentarea actului de identitate.  :doh: 

 

Observand ca nu sunt lasat sa vorbesc , am intrebat la randul meu daca acestia aflandu-se  in locul respectiv sunt in legimitatea actiunii respectiv filtru de politie ; Daca da ,pot sa dovedeasca acest lucru? respectiv sa-mi arate foaia prin care  sunt autorizati sa faca in acel loc filtru.

 

Asta este o atitudine si un comportament de borfas fără bacalaureat, care are impresia că el e un sef al politistului, că are dreptul să-l verifice si să-l controleze el pe politist. 

Romanul si în special acesti tineri sunt îndobitociti de televizor.

Edited by Horia
Link to comment

Ma scuzati ,nu am postat ca sa fiu judecat de dumneavoastra sau lucrurile intoarse cu "abilitate" in alte directii< aceasi abilitate am observat-o si in acest incident care l-am scris>. Am intrebat deja : este acesta un abuz sau este normal sa fiu amendat pe cateva articole ? Observ ca nu se citeste decat printre randuri<mortu este vinovat>   :) Cate despre atitudine..... 

Va multumesc de raspunsuri

Nu este niciun fel de abuz faptul că ai fost sancționat pentru mai multe articole. Este foarte legal. Pe viitor nu mai asculta de „avocați” gen luis lazarus și să ceri tu să-ți arate polițistul dacă este îndreptățit să se afle în locul respectiv, dacă aparatul radar are verificare metrologică, e.t.c.

Link to comment

Cred ca daca prezentai actul de indentitate de la prima solicitare, daca te abtineai sa ceri "autorizatia" si incheiai politicos cu un "recunosc fapta, dar dat fiind faptul ca nu veneau masini nici din stanga nici din dreapta, poate e suficient un avertisment" aveai mai multe sanse  :clip:

 

 Ma duc sa platesc amenda  dar mai departe ce ar trebuii sa fac?

 

Sa trimiti copie dupa chitanta si procesul verba la unitatea de politie mentionata in partea de sus a procesului verbal, nu mai tarziu de 15 zile de la data la care l-ai primit. 

  • Upvote 1
Link to comment

 Angajandu ma in trecerea strazii prin loc nepermis am fost oprit si legitimat de agentii din  masina de politie.

 

Agentul din masina mi-a luat datele  pe un carnet si mi-a inapoiat buletinul .

 

 

Cei doi domni politisti sau prezentat si pe. un ton usor impunator au cerut buletinul specificand ca sunt legitimat pentru ca am trecut strada prin loc nepermis si am fost filmat cu camera video.

 

In acest moment am incercat sa justific aceasta hotarare incercand sa -mi asum vina dar in acelasi timp ,pe cat posibil sa obtin un avertizment, considerand ca nu am pus in pericol siguranta circulatiei.

 

  Domnul ofiter de la volan fiind si cel mai in varsta a inceput intr-o maniera din ce in ce mai accentuata sa mi ceara insistent buletinul.

 

Observand ca nu sunt lasat sa vorbesc , am intrebat la randul meu daca acestia aflandu-se  in locul respectiv sunt in legimitatea actiunii respectiv filtru de politie;

Daca da ,pot sa dovedeasca acest lucru? respectiv sa-mi arate foaia prin care  sunt autorizati sa faca in acel loc filtru.

 

Acest domn politist m-a chemat pe partea dreapta a masinii aratandu-mi o foaie scoasa la imprimanta pe care scria mai multe zone in care sunt autorizati sa actioneze in acea zi.

 

Obser ca acea foaie  nu era stampilata sau semnata, i-am mentionat acest lucru! In acel moment vizibil iritat dumnealui ma impins cu usa iesind din masina si apucandu-ma de brat  spunand ca acum sa-i dau buletinul la control pentru ca el mi-a aratat ce am cerut!

 

Avand aceasta atitudine agresiva si eu personal considerand ca nu sunt un infractor fiind la prima abatere de acest gen, m-am conformat si i-am dat  acestuia buletinul.

 

 

 

(1) Poliţistul trebuie să se comporte civilizat şi să dea dovadă de amabilitate şi solicitudine, adoptând o atitudine politicoasă şi fermă.

(2) Poliţistul trebuie să dovedească stăpânire de sine, capacitate de comunicare, abilităţi de gestionare a situaţiilor conflictuale, dezvoltându-şi prin sistemul de formare continuă puterea de înţelegere a problemelor sociale, culturale şi educaţionale specifice colectivităţii în care îşi exercită profesia, precum şi, după caz, capacităţile manageriale.

 

 

 

E trist.

Este trist pentru ca con-cetatenii Romaniei nu stiu care le sunt drepturile, care le sunt obligatiile si care e rolul politiei.

Si toate astea din pacate si pentru ei si pentru Politie, este rezultatul educatiei primite.

De la familie, de la scoala, din media.

 

Ce este si mai trist este faptul ca politia munceste in folosul omului care respecta legea, deci pentru societate. 

Sunt sigur ca atat pentru Gigel cat si pentru majoritatea, Politia este un aparat represiv care te face sa incalci legea pentru a te prinde si a justifica salariul

 

Este o lacuna uriasa a societatii romanesti care actioneaza in scopul infractorilor.

 

Gigele, in momentul in care politistul ti-a cerut cardul de identitate, in secunda urmatoare I L-AI DAT!!!

Tu insa ce faci? Ii verifici pe politisti? Eu iti spun ca scapai cu un avertisment daca te comportai civilizat si-ti recunosteai greseala.

Dar tu, fara sa prezinti ceea ce ti-a fost cerut, ai impertinenta sa verifici munca politistilor?

 

Nici daca tu ai avea dreptate, nu ai dreptul sa ceri acolo sa ti se faca dreptate. Ai optiunea contestatiei, ai optiunea plangerii la sectia de politie etc. Acolo in strada nu faci decat sa te conformezi la ce-ti cere nenea politistul.

Ridicand tonul, cerand explicatii despre cum isi face serviciul un politist, nu faci decat sa iriti si politistul, care vrea sa te indrepte, o sa aplice legea exact ca in carte.

 

De unde stiu ca iti luai doar avertismentul? Pentru ca politistii ti-au aratat bunavointa pe care eu, chiar daca nu-s politist, n-o aveam, si ti-au aratat tot ceea ce le-ai cerut tu,

 

Este treaba voastra daca prostia ia locul logicii si folositi instrumentele de pe forumuri de teribilisti si de avocati, primii interesati ca oamenii sa aiba probleme cu politia, iar daca nu au probleme sa si le genereze, pentru ca ei, avocatii sa aiba carne de tun in procese pierdute de voi din start.

Gigele, data viitoare, inainte de orice alta actiune, treci prin creieras informatia si ia in consecinta decizia care te avantajeaza cel mai mult.

  • Upvote 7
Link to comment
  • Moderator

Ipocrizia alături de egoism şi lipsa de demnitate, fie că ne place, fie că nu, sunt caracteristici de bază ale generaţiei de puştani cu probleme la bacalaureat.

În România toţi cetăţenii îşi doresc să trăim într-o societate civilizată, unde să se respecte legea şi totul să fie ca în ţările civilizate, dar doar atunci când e vorba de alţii. Când e vorba de ei înşişi, uită cu desăvârşire de valorile pe care le susţin şi vor să fie trataţi preferenţial, să fie trecuţi cu vederea pentru că ei sunt un caz mai special, sunt mai "deosebiţi" şi aşa mai departe.

Referitor la cazul de faţă, acest individ chiar dacă e conştient şi recunoaşte că a încălcat legea, are pretenţia să fie tratat diferit, doreşte să primească avertisment, doar aşa pentru că vezi domnule "trecerea pietonală se afla la 500 m depărtare" şi doar nu poate avea cineva pretenţia să se depalseze el până acolo.

  • Upvote 1
Link to comment

Gigel 21 nu mai urmari "acces din rect" sau alte emisiuni educative de acest gen si nu mai inghiti ca pelicanul toate aberatiile pe care le gasesti pe internet scrise de asazise case de avocatura. In momentul in care ne cunoastem obligatiile putem sa ne cerem si drepturile, dar in societatea romaneasca doar politistul are obligatii fata de cetatean, nu?

Link to comment

, dar in societatea romaneasca doar politistul are obligatii fata de cetatean, nu?

Exact, si obligatia politistului este sa curete societatea de scursuri si sa ajute la indreptarea celor care gresesc.
Eu nu am vazut in exemplul asta ca politistui nu-si respecta obligatia fata de mine. In plus ceea ce am vazut este faptul ca a dat dovada de bunavointa si a trecut chiar dincolo de datoriile lui de politist fata un contravenient.

 

Ce este important aici, este faptul ca chiar daca Gigel nu cunoaste datoria lui ca cetatean si trece cu atitudinea dincolo de bun simt, politistul isi continua treaba in a ma servi pe mine.
Ce este trist, si repet asta, este ca Gigeii societatii romanesti, care sunt milioane, NU CUNOSC indatoririle lor FATA DE SOCIETATE, nu fata de politist.
Dar nici nu incearca sa le afle.
De unde sau de la cine sa invete Gigel?
De la familie, care, de cand era Gigel mic astepta alocatia pentru a cumpara bere? De la scoala, care a devenit locul in care se invata rugaciuni?, De la televizor unde se incvata ca politistul e rau si esti prost daca respecti legea?

 

Ati prins chestia? Politistul isi face datoria, chiar arata bunavointa, Gigel nu stie de ce politistul reactioneaza asa, pentru el realitatea e alta.
Gigele, sa te las pe tine sa aflii cine e cel care pierde aici?
Nu cred c-o sa cuprinzi tot raspunsul:
1. Tu, ca trebuie sa scoti banul, sau poate fi si mai rau,, dar trebuie sa platesti pentru greseli sau lucruri antisociale premeditate
2. Societatea, pentru ca... "lipsa de educatie"

 


, dar in societatea romaneasca doar politistul are obligatii fata de cetatean, nu?

Exact, si obligatia politistului este sa curete societatea de scursuri si sa ajute la indreptarea celor care gresesc.
Eu nu am vazut in exemplul asta ca politistui nu-si respecta obligatia fata de mine. In plus ceea ce am vazut este faptul ca a dat dovada de bunavointa si a trecut chiar dincolo de datoriile lui de politist fata un contravenient.

 

Ce este important aici, este faptul ca chiar daca Gigel nu cunoaste datoria lui ca cetatean si trece cu atitudinea dincolo de bun simt, politistul isi continua treaba in a ma servi pe mine.
Ce este trist, si repet asta, este ca Gigeii societatii romanesti, care sunt milioane, NU CUNOSC indatoririle lor FATA DE SOCIETATE, nu fata de politist.
Dar nici nu incearca sa le afle.
De unde sau de la cine sa invete Gigel?
De la familie, care, de cand era Gigel mic astepta alocatia pentru a cumpara bere? De la scoala, care a devenit locul in care se invata rugaciuni?, De la televizor unde se incvata ca politistul e rau si esti prost daca respecti legea?

 

Ati prins chestia? Politistul isi face datoria, chiar arata bunavointa, Gigel nu stie de ce politistul reactioneaza asa, pentru el realitatea e alta.
Gigele, sa te las pe tine sa aflii cine e cel care pierde aici?
Nu cred c-o sa cuprinzi tot raspunsul:
1. Tu, ca trebuie sa scoti banul, sau poate fi si mai rau,, dar trebuie sa platesti pentru greseli sau lucruri antisociale premeditate
2. Societatea, pentru ca... "lipsa de educatie"

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.