Jump to content
POLITISTI.ro

Politia munceste iar Procurorul isi bate joc.


yo3ies

Recommended Posts

Nu sunt eu pagubitul dar e vorba de o discutie de principiu, nu vorbim de furtul a trei cirese dintr-un pom sau un copil care a furat o ciocolata la un magazin.

 

Hotul de biciclete prins, savarsirea faptei recunoscuta, eliberat pe principiul: "prejudiciul este neinsemnat". Ei bine, data viitoare "poate nu mai fura".

 

Prejudiciul e de 600 RON, la data savarsirii faptei echivala cu aproape un salariu minim pe economie.

 

Ce concluzii sa tragem de aici, daca prejudiciul e pana intr-un salariu minim pe economie cetateanul cinstit ramane cu buza umflata, iar procurorii dau liber la micile furtisaguri. 

 

post-571-0-21428400-1432121186_thumb.jpg post-571-0-64963800-1432121196_thumb.jpg

 • Upvote 4
Link to comment
 • Member

Cred ca daca se straduia un pic incapea toata ordonanta pe o coala de caiet dictando cu tot cu descrierea situatiei de fapt, incadrare juridica si argumentarea solutiei :)

Jenant. Nu stiu daca s-ar schimba finalitatea daca ar merge mai departe cu plangere la prim-procuror si ulterior la instanta.

 

PS Trebuia sa fi blurat totusi anumite nume si date de identificare.

Edited by Ben
 • Upvote 2
Link to comment

Apropo de asta,anul trecut tatalui meu I-a fost sparta masina in sellgros pantelimon,vine politia,se fac cercetarile la fata locului,magazinul ofera inregistrarile de la fata locului,se vede clar un cielo si nr. de inmatriculare,iar dupa o perioada de 2 luni primeste rezolutie de la procuror... "Neanceperea urmaririi penale" prejudicial fiind un geam spart  la o masina VW si tigari in valoare de 600 ron.

Link to comment
 • Moderator

Ăstea sunt consecinţele noilor şi grozavelor coduri (penal şi de procedură penală) pe care politicienii ni le tot lăudau că sunt moderne, că sunt extraordinare şi aşa mai departe. Iar când poliţiştii înainte de a intra în vigoare aceste grozave coduri, urlau că anumite prevederi nu sunt ok şi munca lor va fi aruncată în derizoriu ... nimeni din societatea civilă nu a fost interesat. Niciun ONG sau vreo altă organizaţie de activişti nu a fost interesată de părerea şi problemele poliţiştilor. Iar acum uşor, uşor încep să apară şi rezultatele aruncării în derizoriu a muncii de poliţie.

 • Upvote 5
Link to comment

Asa este Catalin,numai ca,in fata cetateanului de rand ,toate oalele sparte tot in capul politistilor se sparg !

 • Upvote 2
Link to comment

Putea sa-I dea macar 30 sau 60 zile de munca in folosul comunitatii, mai ales daca nu a achitat persoanei vatamate prejudiciul. Legea mai favorabila trebuia sa fie legea veche si sa-I dea amenda administrativa.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.