Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere retinut pentru masina neinmatriculata

syn94

Recommended Posts

Buna ziua,

In luna decembrie a anului trecut, am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere pentru un control de rutina deoarece aveam numere rosii. Intrucat dovada de circulatie provizorie era expirata mi s-a retinut permisul de conducere si mi s-a intocmit dosar penal ( art.334 alin 1). Mi s-a eliberat dovada cu drept de circulatie pt 15 zile, aceasta prelungind-o lunar facand cerere la Parchet. Intrucat nu am mai avut alte infractiuni, ("cazierul gol") pana la momentul intocmirii respectivului dosar penal, as dori sa stiu ce se intampla mai departe si cum imi iau permisul inapoi.

Multumesc anticipat!

• Member

Pana la soluționarea dosarului nu îți vei lua permisul înapoi. Atunci vei afla cand vei primi înapoi permisul, in funcție de soluția dosarului.

• 2 weeks later...

Am fost prins cu un scuter neinmatriculat miau facut dosar penal dupa 3 saptamani am primit o hotarare judecatoreasca in care scrie ca nu prezint pericol si se renunta la urmarirea penala. pot sa imi ridic permisul cu hotararea judecatoreasca? 

• Moderator

Mergi cu hotărârea judecătorească la sediul poliţiei rutiere şi vei afla. Nu putem să-ţi spunem fără să ştim ce scrie în respectiva hotărâre.

se mai da examen daca am permisul retinut pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat si am primit neinceperea urmaririi penale si nu prezint niciun pericol. nu am primit nicio amenda in hotararea judecatoreasca doar 30 de lei cheltuieli de judecata care sunt platite de stat.

se mai da examen in astfel de cazuri sau pot sa primesc vreo amenda si sa radic permisul. poate fi suspendat 90 de zile dupa hotararea judecatoreasca daca am primit NUP si ca nu prezint niciun pericol.

Am condus un scuter neinmatriculat pe un drum comunal eu detin permis cat b . Miau intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat si am primit dovada cu drept de conducere 15 zile. Dupa o luna am primit hotararea judecatoreasca acasa in care scrie ca sa renuntat la urmarirea penala si nu prezint niciun pericol. acum trebuie sa ma duc la politie cu hotararea judecatoreasca vreau sa stiu daca mai trebuie sa dau examen sau sa platesc vreo amenda in hotararea judecatoreasca nu am primit nicio amenda eu nu am niciun venit

• 2 years later...

Pe data de 02.04.2017 am condus o mașină cu numere expirate. Iar pe data de 24.11.2017 am primit de la procuror o hartie Cu "renunțare la urmarirea penală " si ca sunt obligat să plătesc 500 de lei cheltuieli judiciare iar după ce plătesc cei 500 de lei sa duc chitanțaă grefiera parchetului pentru închiderea dosarului.  Zis si făcut, am fost la poliție cu acea foaie si mi sa zis ca mai trebuie sa primesc de la judecător confirmarea la renunțarea urmăririi penale. Si acum suntem pe 12.02.2018 si nu am primit nimic.  Am mai fost intre timp la parchet sa intreb si mi sa zis sa aștept ca o sa imi vina. Dar eu stiam ca trebuie sa vina in termen de 10 zile sau 30. Ce trebuie sa fac?

• 2 weeks later...

Buna ziua,

Va scriu in legatura cu o problema care persista de aproape 1 an de zile. Incerc sa descriu situatia detaliat pentru a obtine de la dumneavoastra niste raspunsuri cat mai obiective. Am achizitionat o masina cu numere de germania false(mai tarziu am aflat ca defapt numerele au fost facute in Romania) si am fost oprit de Politia Rutiera pentru un control de rutina in ziua achizitionarii autovehiculului la aproximativ 30 de minute de la tranzactie. La verificarea in baza de date s-a constatat faptul ca numerele erau expirate (numere rosii de germania cu partea de valabilitate modificata) si mi s-a retinut permisul de conducere. Pe actul brief aparea cand s-a facut inmatricularea in germania dar fiind prima masina cumparata nu am stiut sa interpretez corect data din brief - am crezut ca semnifica data cand a fost eliberat cu valabilitate 30 de zile conform numerelor si nu data pana cand erau valabile numerele vechi. Totodata pe asigurarea respectiva mi-a aratat ulterior politistul ca era modificata luna cu pixul - usor ingrosat, detaliu care mi-a scapat la achizitia autovehicului. Am detaliat situatia domnilor politisti care mi-au solicitat sa contactez vanzatorul si sa ii solicit sa vina in ajutorul meu deoarece masina s-a defectat - zis si facut, a venit vanzatorul care a fost luat la intrebari de politisti insa a declarat ca nu stia ca numerele sunt false si ca defapt o ruda i-a adus masina din strainatate.

Desi a trecut 1 an de la data respectiva inca nu mi-am recuperat permisul de conducere si nu am foarte multe detalii, dosarul inca nu a ajuns la parchet ci se afla in continuare la politie pentru cercetari. Am primit dovada cu drept de circulatie si luna de luna ma prezint in alt oras la peste 250 de km de casa pentru prelungire dovada de circulatie. Am mai discutat cu politistul care se ocupa de dosar si mi-a comunicat faptul ca cercetarile sunt in etapa finala si in scurt timp se va finaliza totul insa nu stia sa imi spuna daca imi va fi suspendat permisul sau nu, din punctul lui de vedere se va propune renuntarea la urmarirea penala in cazul meu si se va indrepta parchetul impotriva celorlalti implicati care au falsificat numerele si implicit a vanzatorului.

Intrebarea mea este urmatoarea: daca intradevar se va confirma renuntarea la urmarire si de catre parchet ar trebui sa primesc permisul apoi sau se suspenda pentru 90 de zile? Politistul spunea ca pentru invocarea erorii de fapt in mod normal primesc inapoi permisul odata ce primesc acasa documentele de la instanta. Mentionez ca sunt sofer pe duba si venitul familiei depinde de permisul respectiv.

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat,

Cosmin.

• 3 months later...

Salut,
Revin cu deznodamantul la postarea de mai sus daca va ajuta pe cineva pe viitor. Dupa 1 an si 1 luna aproximativ mi-a fost restituit permisul de conducere in urma clasarii dosarului, nu mi-a fost suspendat deloc dreptul de a conduce insa odata la 30 de zile a trebuit sa ma prezint la parchet pentru prelungire dovada de circulatie. Dupa ce am ridicat comunicarea de la parchet prin care s-a decis clasarea dosarului mi-a fost restituit in aceiasi zi permisul de la politia rutiera.

• 2 weeks later...

Buna ziua, 

Acum o luna de zile am facut marea prostie de a iesi cu masina din curte deoarece nu era bateria incarcata pe strada din fata casei. Masina nu avea inca numere de inmatriculare  si exact in acel moment trecea politia locala pe strada. Evident am fost oprit, mi-am dat seama de ce, drept urmare nu am facut absolut nimic, ci doar am asteptat ca organele de politie sa ajunga la masina.

Desi consider ca a fost vorba de un foarte mare ghinion, sa mi se intample acest lucru pe strada pe care locuiesc, politistii mi-au cerut sa merg la sectie pentru a da o declaratie. Am dat declaratia in urma careia am recunoscut prostia comisa ,fapta fiind deja facuta. Mi-a fost retinut permisul de conducere si am primit o dovada de circulatie de 15 zile. 

Cei de la sectie mi-au dat un numar de dosar si mi-au explicat ca voi primi prin posta...un plic, si pentru prelungirea dovezii, va trebui sa merg la parchet.

Zis si facut, acum 3 saptamani am depus cererea pentru prelungirea dovezii, insa nici pana in momentul de fata aceasta nu a fost validata de catre vreun procuror. Mai mult decat atat, au trecut aproximativ 40 de zile si nu am nicio informatie despre aceasta situatie. 

Va rog respectuos sa ma sfatuiti, deoarece nu obtin nicio informatie de nicaieri, in special ca depind foarte tare de permis, fiind sofer.

Daca aveti sfaturi, idei, solutii, le astept cu interes. 

• Marius changed the title to Permis de conducere retinut pentru masina neinmatriculata