Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Masina vanduta, urmatorii proprietari nu s-au trecut in carte la proprietari

manilodisan

Question

Am o situatie destul de ciudata. Acum un an am vandut un autoturism unei persoane care se ocupa cu asa ceva ca si business. Omul pentru a mentine cartea cat mai curata probabil nu s-a trecut ca si proprietar...nici in talon. Treaba lui, eu am scos masina de la fisc, radiata tot ce trebe. Singurul lucru pe care acuma realizez ca nu l-am facut ca la carte este faptul ca nu am instrainat masina in talon. Cel care a cumparat auto de la mine l-a vandut unei doamne care la interval de 6 luni l-a vandut unui copil de 19 ani. Nici unul dintre acesti proprietari ulteriori nu a facut nici un demers in a-si pune la punct actele auto ceea ce ma face sa cred ca acestia cumva si-au facut asigurarile obligatorii cumva fraudulos pe numele meu atata timp cat eu apar pe acele documente alle masinii. S-ar putea sa ma insel dar din ce stiu eu asigurarea se face pe numele din talonul auto.

Ideea este ca acest copil a facut accident zilele astea si plange la telefon sa-i dau nu stiu ce procura ca nu vor aia sa-i repare daunele iar masina este destul de scumpa ca "sa se descurce" in afara asigurarii.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. In cazul in care acestia si-au facut asigurari in mod fraudulos folosindeu-se de numele meu...ce pot eu sa fac sa opresc, eventual sa denunt, aceste lucruri?

2. Este posibil ca aceste persoane sa-mi mareasca suma la asigurare circuland pe numele meu si reusind "cumva" sa-si repare masina pe o asigurare incheiata in asa maniera? Stim cu totii ca sunt anumite service-uri care inchid ochii, nu stiu cum trece de asiguratori dar in fine...nu ne putem mira la multe chestii in tara asta.

Multumesc.

Edited by manilodisan

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0
În cazul în care cumpărătorul refuză să transcrie dreptul de proprietate, este necesar să vă adresaţi instanţei de judecată competente.

nasol. In cazul asta cred ca ii iau numerele cand ii vad masina prin oras si termin treaba. Am zis ca o pot face mai elegant dar cu unii vad ca nu tine.