Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Înmatriculare şi schimbarea domiciliului

Dorin123qwe

Question

Salut!

Am o întrebare:

Am adus o maşină din Germania, este pe numere temporare germane înregistrată pe numele meu, actul de vânzare-cumpărare facut pe adresa curentă din buletin, am trecut RAR-ul. Acum vreau să schimb domiciliu (tot în acelaşi judeţ) şi pe urma să o inmatriculez. Care este procedura? 

Edited by Dorin123qwe

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dar în toate actele eu figurez ca o persoana cu domiciliul în comuna XXX (de exemplu pe certificatul de inmatriculare temporară care l-am primit în Germania). Dacă schimb domiciliul, care e notat deasemenea în actul de vânzare-cumpărare, pe urmă n-au să apară alte probleme la poliţie? 

• 0
  • Moderator

N-ai ce să cauţi la poliţie. Poliţia nu mai are nicio legătură nici cu înmatriculările şi nici cu evidenţa populaţiei. 

• 0

Buna ziua,

la expirarea CI-ul si schimbarea domiciliului din Slobozia in Bucuresti, ce trebuie sa fac sa schimb si certificatul de inmatriculare al masinii? Mai exact unde trebuie sa ma prezint, ce documente trebuie sa am la mine si ce formulare trebuie completate? Mentionez ca domiciliul actual este in sectorul 5, Bucuresti.

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima.

• 0

Salut tuturor,

Am si eu o problema cu care ma confrunt de cateva luni :(

Am vrut sa transfer masina de pe numele meu pe numele tatalui. Cum el lucreza in afara tarii, mi-a facut o procura. Am pregatit dosarul , am platit toate taxele, am inregistrat-o la primarie pe numele lui si am ajuns in momentul in care trebuie luata in evidenta la Politie.

M-am dus acolo , dl. de la oficiul inmatriculari mi -a verificat dosarul,a stampilat anulat pe toate chitantele si a semnat.(nu ma pricep, probabil asa e procedura)

Cand a ajuns la citirea procurii a obs ca nu sunt mentionate datele autovehiculului , model, an , culoare, VIN etc. si a respins dosarul.

Intrebarea mea este urmatoarea.

Se pot folosi in continuare chitantele acelea?

Urmeaza sa fac iar dosarul , de data aceasta fara procura , tatal meu va fi prezent si nu vreau sa platesc iar toate taxele.

Sper sa fiu ontopic si multumesc de ajutor !

• 0

1. Politia Romana nu se ocupa cu inmatricularea autovehiculelor, ci un serviciu specializat din cadrul prefecturii.

2. Cel de la ghiseu trebuia sa verifice intai toate documentele si, daca erau in regula, proceda la asa-zisa anulare a chitantelor. Avand in vedere ca nu ai avut documentele complete, deci nu ai folosit chitantele, acestea sunt valabile. O chitanta este valabila pana cand este folosita pentru scopul pentru care a fost emisa.