Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Contravenţie rutieră cadru militar

Dragos2321

Question

Bună dimineața

În primul rând vreau să-mi cer scuze dacă a mai fost dezbătut subiectul, dar eu nu am găsit.

Deci pe scurt, am fost implicat intr-un eveniment rutier, o tamponare uşoară, am mers poliție, deoarece nu n-am înţeles cu celălalt conducător auto cu privire la vinovăţie. Acum domnul Agent mi-a adus la cunoștință faptul că, dacă sunt găsit vinovat, cadru militar fiind, în temeiul art. 46 din O.G 2/2001 trebuie să-mi trimită PV-ul la unitate pentru a fi sancționat de organele abilitate stabilite prin regulament.

Acum întrebarea mea este următoarea: respectivul articol stipulează că se va proceda astfel dacă fapta respectivă este săvârșită în legătură cu serviciul. Dacă eu eram pe drum spre serviciu, face obiectul?

Vă mulțumesc anticipat!

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Cum a aflat politistul că tu te aflai în drum spre serviciu? Te-ai "lăudat" acolo că esti cadru militar în activitate?

Parcă în Legea securitătii si sănătatii în muncă există o prevedere ce asimilează ca accident de muncă inclusiv evenimentele survenite în timpul si pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la domiciliu si invers, dar cu sigurantă cazul tău nu se încadrează aici. Cel mai probabil ti-a spus asa doar să te mai tempereze putin.

• 0

Nu m-am lăudat, în declarația tipizată era o rubrică cu profesia şi am completat cadru militar, să înţeleg c-am gafat-o, nu trebuie să completez? Agentul nu ştie că eram în drum spre muncă şi nu avea de ce să mă tempereze, că n-am fost recalcitrant. Oricum mulţumesc petru răspuns.

• 0
  • Moderator

Stai liniştit că nu îţi trimite nimic la unitate. Baftă în viitor, să nu mai ai parte de asemenea evenimente!