Jump to content
POLITISTI.ro

Conducerea autovehiculelor de catre minori


g2b1

Recommended Posts

As dori sa stiu si eu daca se poate cu ce se pedepseste conducerea autovehiculului de catre un minor... pe o straduta secundara... aceasta fiind prima abatere... fara acool in aerul respirad si fara alte incidente.

Regulamentul forumului Politisti.ro

Scrierea nejustificata cu majuscule, litere ingrosate, italice, subliniate, folosind culori sau alte artificii este interzisa

  • Downvote 6
Link to comment

Minorul, in functie de gravitatea faptei, de varsta, etc (discernamant, alte circumstante) poate fi internat (depinde cum decide judecatorul) intr-un centru de reeducare.

In schimb cel care i-a incredintat autovehiculul risca inchisoarea.

Link to comment
  • Member

cine i-a intrebuintat autoturismul?

sau mai bine zis cine nu a avut grija ca minorul sa nu ajunga in situatia de a conduce autoturismul respectiv?deci undeva un major a gresit!

Link to comment

pai si daca minoru respectiv a furat cheile si a plecat cu masina? parintele ce sa mai faca?

Link to comment

Sa reclame furtul la politie, dar nu dupa ce a fost prins minorul in trafic, ci inainte. Daca e parinte responsabil are grija unde lasa cheile si nu ii explica minorului cum se porneste masina, cum se baga in viteza etc.

Daca se constata ca parintele nu e vinovat de incredintarea autovehiculului, atunci el poate fi decazut din drepturile parintesti pentru neglijenta cu grave urmari in ceea ce priveste supravegherea minorului.

Astfel daca minorul nu ajunge la un centru de reeducare (nume nou pt. scoala de corectie) atunci el poate ajunge la orfelinat sau centru pentru minori.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.