Jump to content
POLITISTI.ro

Dosar penal - loviri si alte violente plus conducere sub influenta alcoolului

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua!

In septembrie anul trecut prietena mea a plecat de la club dupa ce si-a pierdut portofelul cu un taxi! M-a sunat sa cobor sa ii achit taxi-ul deoarece nici ea si nici fata cu care mai era in masina nu mai aveau bani! Taximetristul a inteles situatia si a plecat cu ele spre destinatie. Pe drum insa acesta din urma a inceput sa le faca avansuri pe care ele le-au respins iar cel din urma a inceput sa le agreseze! Prietena iubitei mele m-a sunat si mi-a spus ca sunt agresate iar eu am plecat sa le caut! In cele din urma taximetristul le-a urcat iar in masina si a blocat usile acestea tinand telefonul in mana si incercand sa imi dea puncte de reper fara ca soferul sa se prinda. intr-un final i-am gasit si i-am blocat masina respectivului ca sa le pot da jos din taxi. dupa acestea a inceput o incaierare in toata regula intre mine si el iar acesta si-a chemat colegii care in urma lovirilor mi-au fracturat mana dreapta! Politia care a venit la fata locului mi-a ridicat permisul de conducere desi masina mea era parcata pe bordura si nu a fost implicata in nici un un fel pentru conducere sub influenta alcoolului. La etilotest mi-a iesit 0.43 iar la analize 0.68 respectiv 0.70 deci clar sub limita impusa de lege! 

Procuroarea de caz mi-a prelungit dovada de circulatie de 4 ori iar a 5-a oara a refuzat sa o mai prelungeasca iar pe langa asta amana dosarul si nu imi imi aproba nici un fel de cerere, una din cereri fiind depusa in sensul de a imi elibera o ordonanta sa pot merge la iml pentru vatamare corporala deoarece pe mine politistii de la circa langa care s-a produs evenimentul mi-au spus ca nu are sens sa depun plangere etc. asta pana cand m-au chemat iarasi la sectie pentru declaratii iar eu am fost inspirat sa imi iau avocat care mi-a explicat ca eram acuzat de loviri si alte violente si conducere sub influenta alcoolului. Taximetristul a fost aratat ca si o victima de reprezentantii politiei pentru tot acest conflict chiar si in stirile locale. Mentionez faptul ca eu, iubita mea si cealalata fata nu suntem din Cluj (locul unde s-a intamplat accidentul ) ci din Bucuresti si am tot fost acuzati ca am venit din Bucuresti sa facem legea la Cluj. Desi pana in acel moment nu am iesit cu nimic in evidenta in Cluj ci doar ne-am vazut de afacerile noastre. Ce pot face ca sa obtin procesul verbal de contraventie si ordonanta pentru medico-legal?

Multumesc !

Modificat de 112dvl
  • Moderator
Publicat

De ce nu te-ai prezentat până acum la Medicina Legală?

• Apreciez 2
Publicat

Marius are dreptate.Va  rog sa ma corectati daca gresesc dar nu cred ca exista vreun text de lege prin care iti este interzis sa  iti poti scoate un certificat medico-legal fara aprobarea procurorului.Parerea mea personala este ca,adevarul este undeva la mijloc,iar tu nu relatezi toate detaliile.

• Apreciez 1
Publicat

Ti s-a spus corect ca nu trebuia sa faci tu legea, pentru ca tu ori prietena ta trebuia sa anuntati organele de politie pentru a interveni si a-l opri pe taximetrist, nu sa-l blochezi tu cu autoturismul si sa mai conduci si baut. Informatiile pe care le primeai telefonic le transmiteai politistilor.

Referitor la ordonanta pe care procurorul "refuza" sa ti-o elibereze pentru a merge la iml, este o procedura corecta, pentru ca tu aveai dreptul sa formulezi plangere prealabila pentru infractiunea de lovire sau alte violente in termen de trei luni de la producere, iar pentru obtinerea certificatului medico-legal te puteai prezenta tu personal avand asupra ta actul de identitate, dupa ce plateai contravaloarea examinarii. Probabil ti s-a spus ca nu poti face constatarea medico-legala la Cluj, fara ordonanta din partea organelor de urmarire penala, insa puteai solicita acest lucru la Bucuresti, unde aveai domiciliu, fara a mai fi necesara acea ordonanta. Plangerea o puteai face separat de dosarul pe care il aveai in instrumentare, la politie ori la parchet si o inregistrau in mod cert.  Nu ai discutat aceste probleme cu avocatul, sau ti-a luat banii degeaba?

• Apreciez 3
Publicat

Adica pot merge la Bucuresti oricand sa imi fac un certificat iml pe baza actelor primite de la spitalul din Cluj?

In noaptea incidentului am fost dus la spital de politisti pt. probele de sange in vederea stabilirii alcoolemiei si am fost consultat de un doctor care mi-a facut o radiografie si a spus politistilor ca am mana fracturata si trebuie sa fiu operat de urgenta! In acel moment am crezut ca acele acte imi sunt suficiente momentan. Nu am stiut ca imi trebuie si certificat medico legal. Plangerea la poltie am depus-o in termen de 90 zile de la incident dar am depasit cu o zi sau doua termenul pentru a merge la IML.  In momentul incidentului clar am gresit ca nu am sunat la politie dar nu stiu cine ar fi facut altceva! Asta e instictul uman cand cineva drag tie e in pericol.  Problema e ca procurorul de caz a facut un singur dosar care contine atat acuzatia de conducere sub influenta alcoolului cat si cele 3 plangeri de vatamari corporale. Prietena iubitei mele a trebuit sa fie luata cu smurdul de la incident deoarece a facut atac de panica din cauza taximetristului.  Nu ma intereseaza sa obtin daune morale de la acest individ ci doar ca acest circ sa se incheie! Multi din colegii lui care au luat parte la acest incident si m-au agresat in acea seara m-au cautat sa isi ceara scuze si sa imi explice ca ei nu cunosteau cu adevarat situatia. Repet nu vreau sa obtin nimic altceva decat o incheiere a acestei situatii pentru ca tot noua ne dauneaza mai mult decat lui. Deja pe mine financiar m-a costat peste 5000 lei cu tot cu operatie si placa pentru sudarea oaselor!

• Moderator
Publicat

Nu ştiu de ce spui că ai fost inspirat când ţi-ai ales avocatul, dar cu certitudine nu-şi merită onorariul. Te-a consiliat şi asistat într-un aşa hal încât tu abia acum ai aflat că trebuia să mergi la IML. Actele de la urgenţă întocmite în spital nu sunt suficiente, cu ele trebuia să mergi la IML. Avocatul trebuia să-ţi spună acest lucru.

Publicat

Normal, termenul in care trebuia sa te prezinti la iml era de 30 zile, pentru a fi examinat fizic si pentru existenta urmelor agresiunii. Dupa acest termen pentru acest motiv se impune o ordonanta a organului de urmarire penala. Insa te poti prezenta personal si dupa trecerea acestui termen, la iml-ul ori sjml-ul de la locul tau de domiciliu cu actele medicale pe care le detii, pentru efectuarea constatarii medico-legale dupa studierea si interpretarea acestora. Este normal ca toate plangerile sa fie reunite intr-un singur dosar penal, pentru ca intre ele exista legatura de cauzalitate.

• Apreciez 1
Publicat

Dacă nu te interesează daunele și ai fost singurul care ai suferit vătămări corporale, nu depui plângere dând declarație în acest sens, rămânând doar partea cu alcoolul. Dacă au fost persoane care au suferit și ele vătămări corporale provocate de tine poți să te împaci cu acestea (dacă vor și ele), dar la fel rămâne partea cu alcoolul. Eu aș fi mers mai repede pe infracțiunea de încăirare și vă potoleam pe toți ( pe tine și pe taximetriști ) și vă învățam minte ca în orice situație să nu vi se unfle mai întâi mușchii, ci creierul și să apelați la 112.

• Apreciez 1
Publicat

Avocatul l-am angajat mai tarziu cand am fost chemat la politie. Eu ma asteptam ca atunci cand ma cheama sa imi dea procesul verbal pt conducere sub influenta alcoolului si sa iau legatura cu respectivul sa isi retraga plangerea!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.