Jump to content
POLITISTI.ro

Exmatricularea dintr-o instituţie de învăţământ

Postare recomandată

Publicat

Buna seara! In 2013 am terminat o facultate de Inginerie Mecanica la Cj. La inceputul anului III, m-am inscris la o facultate cu profil uman.M-am dus un an , la acea facultate,dar  aveam de terminat licenta,cateva examene restante,asa ca am renuntat la a doua facultate.Dar nu mi-am retras dosarul.Pur si simplu in anul 2 nu m-am mai prezentat deloc.Pe la sfarsitul anului cand m-am dus sa ma interesez de situatie,eram pe lista celor exmatriculati.M-am reinmatriculat,in anul 2.Acum daca vreau sa dau la Septimiu Muresan,o sa-mi respinga dosarul pentru asta? Si absenteismul este o abatere disciplinara,dar ma gandeam ca daca este facultate,nu este considerat ca la liceu.(Vrabia malai viseaza). Multumesc mult.

• Moderator
Publicat

Daca exmatriculare nu a fost ca urmare a unor abateri disciplinare grave, ci doar ca urmare a abandonului ori a situatiei slabe la examane, nu ar trebui sa afecteze selectionarea ta ca posibil candidat...dincolo de chestiunile teoretice, daca nu ai facut fata la o institutie de invatamant "civila", ce-o sa faci la Scoala de Agenti de Politie...unde desteptarea este la 06.00, cu ordine, disciplina, curatenie, munca "voluntara" etc... Iar abandonul te va usca la buzunar! (Se imputa costul scolarizarii)

Gandeste-te foarte bine!

• Apreciez 1
Publicat

M-am gandit bine.Cred ca o sa rezist,pentru ca o sa fie ceva care o sa-mi placa.Despre trezitul de dimineata...Muncesc de 3 ani pe timp de vara in  Germania,si trezitul este la ora 3 jumate,deci n-o sa fie problema.A doua facultate am facut-o la insistentele mamei mele.Si de aici a inceput totul.Iti multumesc mult pentru raspuns.

• 5 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua! În 2018 m-am înscris la un program studii de masterat la Facultatea de Istorie din cadrul U.A.I.C. Iași, la Relații internaționale, însă nu m-am prezentat la cursuri și examene, în semestrul 2 fiind trecut la taxă deoarece aveam 0 credite. Am vrut să mă retrag în semestrul 2 însă trebuia să plătesc taxa de 1050 lei și nu dispuneam de acea sumă de bani. Pe data de 03.10.2019 am fost exmatriculat. Pentru a-mi retrage diploma de licență și de bacalaureat am plătit suma de bani în ianuarie 2020. 

Întrebarea mea este. Dacă doresc să mă înscriu la școala de subofițeri de pompieri sau de agenți de poliție Vasile Lascăr de la Câmpina se consideră că am fost exmatriculat pentru abateri disciplinare? Doar nu am fost exmatriculat de la liceu și nu am comis vreo infracțiune. Am abandonat masteratul fără a-mi retrage dosarul din cauza unor probleme din familie (nu intrasem la cămin, îmi căutam loc de muncă...). Mulțumesc!

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Mă numesc Robert , vreau să candidez la concursul de admitere pentru Școala de Agenți de Poliție ,, Vasile Lascăr " de la Câmpina .

Am fost student la FEAA din cadrul UVT , Specializarea IE  , anul 2 , la taxă , in regim cu frecvență .

Din păcate am fost exmatriculat pe motiv că nu am reușit să acumulez suficiente credite pentru a promova în anul următor ( am depus înainte cu 2 săptamanii cererea de retragere , taxa fiind platită pe tot anul integral și neavând alte datorii la Facultate , dar din păcate nu sa realizat )

Am sunat la Relații cu Publicul de  la Școala de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr " de la Câmpina pentru a cere mai multe detali legate de criteriul următor : C) Să nu fii fost exmatriculat dintr-o instituție de învățământ pentru abateri disciplinare , și mi-sa spus urmatorul aspect : ,, Pe noi ne interesează situația din perioada liceului ".

O altă doamnă polițistă de la Resurse Umane din cadrul I.P.J TIMIȘ mi-a dat de înțeles că fapta pentru care am fost exmatriculat nu ar reprezenta o abatere disciplinară .( Din punctul meu de vedere ar fi , încalcă regulamentul intern al Facultății ) .

Aș vreau să aflu mai multe păreri de la voi , ați fost in cazuri asemănătoare ? 

Vă mulțumesc pentru răspunsuri !

Publicat

Pai faptul ca nu ai acumulat credite suficiente la facultate nu se asimileaza cu o abatere disciplinara. Abatere disciplinara presupune altceva. Si eu inclin sa cred ca doar la liceu intereseaza sa nu fi fost exmatriculat (pt. ca e baza pt. a accede la o institutie de invatamant MAI-scoala de agenti/Academie), chiar daca formularea din OMAI 140/2016 este la general (....dintr-o instituție de învățământ).

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Bună seara! 

Vă prezint următoarea situație: în 2020 am finalizat studiile liceale cu diploma de bacalaureat. În același an m-am înscris la facultatea de teologie București unde am fost admis pe loc bugetat. Am frecventat primul an de studii (2020-2021), dar din motive personale nu am frecventat și anul II (2021-2022). Din discuțiile pe care le-am avut cu doamna secretară a facultății am înțeles că sunt propus spre exmatriculare, iar pentru a-mi elibera dosarul (diploma de bac) trebuie să fac o cerere de lichidare prin care dovedesc că nu am datorii către facultate.

Am văzut că un criteriu specific pentru admiterea la școala de poliție este "să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ".

Întrebarea mea este următoarea: neprezentarea la orele de curs / abandon / nepromovarea anului universitar, fac parte din acel tip de exmatriculare despre care se vorbește în criteriul specific de mai sus? sau mai bine spus, care sunt acele abateri disciplinare la care se face referire?

Mulțumesc frumos, sărbători cu bine! 

• 5 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Salutare! Doresc ca în sesiunea următoare să susțin concursul pentru admiterea în școlile de poliție MAI și am o mare nedumerire asupra unui criteriu de admitere care este destul de ambiguu și anume: "să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ;", nu îmi dau seama daca face referire strict la liceu sau și la instituțiile de învățământ de după liceu, unde eu menționez faptul că am fost exmatriculat de la o școală postliceală sanitară din cauza abandonului/absențelor și doresc să aflu în primul rand, dacă acest lucru se încadrează la acel subpunct ca și abatere disciplinară și dacă da, dacă contează doar situația din perioada liceului sau nu. Mulțumesc mult!

Modificat de Xerxes13
  • Marius a modificat titlul în Exmatricularea dintr-o instituţie de învăţământ

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.